sila klik sini

Sunday, 20 December 2015

JAWAPAN SOALAN TAG DARI KAK SANIAH

 ahad       20  disember  2015


Assalamualaikum....


Fuhhh...nebes ar ni pestime tau hakak jawab soalan tag mengetag ni...mengelabah puyuh kejap...inshaa Allah akak jawab sejujur yg mungkin ye... 


Yang ni memang masalah berat sikit...camne nak cakap ek...akak sendiri pon tak tau maksud nama akak ni tau...mak akak cite dedulu asalnye dia nak taruk nama lain tapi  bila apak akak balik tengok2 surat beranak tetibe dah jadi nama lain pulokkkk...sori ek kite skip jelah soalan pertama ni....huhuhu



Hijau,kuning,coklat,hitam dan kelabu...kaler hijau,kuning dan coklat  betol2 dapat beri ketenangan dan kecerian dalam diri akak...pastu kaler hitam dan kelabu pulak akak suka gayakan pada pakaian...pakai kaler gelap2 kan bleh nampak kurus skit...hehehe

  Buat masa sekarang akak paling suka lagu nyanyian Pasha ungu 'Aku Tahu' dan untuk lagu ongputeh pulak akak suka lagu nyanyian Labrinth tajuk 'Jealous'

 Akak bukan peminat kpop ke hape tapi teringin nak pi Korea time musim bunga...pastu kalau ada rezeki nak pi Australia jugak tengok kangaroo...mudah mudahan ^_^

 Terus tampo laju2...hahaha...takde la...memula mesti akak terkejut dan cakap "eh! yeke!" senyum2 dan pastu cakap terima kasih...pompuan perasan memang camtu...hahaha

 Akak pilih JB kot sebab senang duduk dekat2 dengan mertua...ehem2 nampak sangat seorang menantu yg baik kan...kahkahkah

 Tengok gak pada mood akak time tu....hahaha...tapi selalunye akak akan cuba selesaikan perkara tu dengan memujuk secara baik...kalau dah pujuk2 tak jalan gak terus akak buat bolayan je dulu kendian try pujuk balik... 


 Baca ayat kursi dan main game kat telipon sepam dua...bila main game mata akak cepat betol mengantuk tau...

 Akak ni suri rumah tangga je...jadi pencapaian akak pon berkisar hal ehwal rumah tangga la jugak....mungkin time anak2 cemerlang dalam peperiksaan...atau akak berjaya masak sesuatu yg sedap pada percubaan pertama...


Akak nak lebih dekat pada maha pencipta...nak jadi manusia yg lebih bersyukur...bukan selama ni akak tak bersyukur tau cuma nak jadi LEBIH je pasni...pastu akak nak kurus kan badan gak...kuang...kuang...kuang  :p


Ok selesai sudah 10 soalan...sori kalau jawapan merapu2 ye...kikiki



8 comments:

  1. Terimakasih jawap soalan yang kakak tag...mudah2an kita saling lebih mengenali.
    Linda,kakak tengok linda pakai warna apapun dah memang kurus..
    Memang bertekad sungguh nak kurus lagi ya linda,harap terlaksana lah impian .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 kasih kak...mudah mudahan...selalu dlm gambo nampak separuh2 je kak tu yg tak berapa jelas sgt...kalau tengok depan2 sendiri mau ingat...hahaha...semua pompuan mesti ada cita2 nak kuruskan badan cuma berjaya dgn tak je...betol tak kak...yg benonye kurus ke gemuk ke yg penting sehat sudah... :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. :-)) psst kak tak cukup kurus lagi ke kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elleeh hakak ko ni mengada2 je lebih yan...mulut je cakap nak kurus nak kurus padahal makan cam ada bela jin...hahaha...akak kalau berat lebih sikut nanti berjalan tumit jadi sakit...tu yg kalau bole dapat kurus sikit pon jadi la...bukan kurus kerempeng cam.model tu...

      Delete
  4. Ini sebahagian yg kakak tak tahu tentang Linda
    Tapi walau tak pernah bersua satu yg kakak pasti Linda very firendly dgn semua org. Kalau kita dpt jumpa mesti banyak nak disembangkan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang terlebih peramah kak...orang melaka memang camtu kot...kikiki...mesti la kalau jumpe akak kompom saya beborak tak henggat punye...

      Delete
  5. Samalah kita. Saya pun suka main game sebelum tidur supaya mata mengantuk. Kalau tidak, terang benderan mata tak mahu lelap! Tapi tahun ni patutnya kena baca banyak ayat AlQuran kot sebelum tidur. Katanya tahun baru nak jadi lebih baik lagi tapi itulah nak istiqomah tu kadang-kadang syaitan ni suka betul melepak mengacau!

    Aha, suka dok JB yerk ^_^ Itulah I dah kata dah, Johor memang ohsem. Tak nak percaya @_@

    ReplyDelete