sila klik sini

Thursday, 31 December 2015

IKEA CHERAS ~ AKHIRNYE SAMPAI JUGAK

 Jumaat     1  jan  2016


Assalamualaikum dan selamat tahun baru pada semua....


Adusss...kejung je tangan nak menaip angka 2016...kikiki...minda masih di ambang khayalan...2015 semalam telah kite tinggalkan...T__T awal minggu hari tu akak kurang sihat skit...sikit je tapi mengada yg lebih...kikiki...terima kasih pada kawan2 yg mendoakan kesihatan akak...budi korang hanya Allah yg dapat membalas...demam akak tetiba terus baik bila dapat kabo yg cik boss kene pi meeting ke KL...cantik la tu sempat lagi akak mengekor sementara cuti sekolah masih ada ni...alhamdulillah rejeki dapat jalan2 lagi....hehehe...hiphiphoreyyy!!




Saat yg di tunggu2 akhirnye tiba...alhamdulillah akhirnye sampai gak akak ke Ikea Cheras yg baru je bukak tak berapa lama dulu...besonye bangunan dia...larat ke tidak nak bejalan kat dalam ni...jangan terpedaya orang pompuan kalau bab2 shoping camni jalan sambil seret kaki pon sanggup tau...hehehe

 Sampai2 je terus pose kat dinding ni dulu...tengok tu ape diorang dok habak "setiap orang berhak terhadap kehidupan harian yg lebih baik" korang paham tak maksud ayat tu ???  akak malas nak pikir...skodeng barang lagi ada pekdah kan...hahaha 


 Bila dah sampai Ikea paham2 jelah mesti meroyan menengok ruang pameran diorang...sume nampak cute...sume nampak cantik sangat...cuma harga je tak berapa nak cute...

Jemput minum semua...meh2 akak bancuhkan capucino sorang secawan...nakkkk KC camni plissss...T__T

 Bukan akak je happy tau bila sampai sini...cetengok tu kak long dengan mak enon pon tumpang semangkuk...rak kat belakang tu baru rm35-37 hengget je tau...kalau buat susun buku mesti lawa...


 Cik boss kan main bekenan dengan gazebo ni...kalau nak beli satu set dengan kosi yg kak long duduk tu dalam rm3500 hengget camtu...bole gak pilih kosi lain ikut selera memasing...cantik kan...kene mula menabung la nampaknye

 Pokok2 hidup pon banyak sungguh pilihan...tapi akak langsung tak beli pon...tengok2 je 

Kalau tak silap pokok atas sekali tu merbahaya dan bole menyebabkan penyakit kenser...baru2 ni ada Kak Nur Hayati kongsikan dalam n3 di blog beliau (cahaya hidupku)...mungkin saya silap tapi nampak lebih kurangkan...pokok D Hizard kalau tak salah namanye...hati2 ye kawan2 yg suka menanam tu...

 Dah sampai Ikea kalau tak beli karipap dengan aiskrim kon 80 posen tu memang tak sah...sedap makan panas2...siap beli 2 bungkus lagi bawak balik melaka...


 Antara barang2 yg dapat akak rembat masa kat sana...mengendeng dengan cik boss sambil kenyit2 mata...nasib lulus...kikiki...murah2 je ni sume dik non...tong sampah putih tu pilihan cik boss...tekejut boboi tau tetiba dia pilih kaler putih...hakak sukeeeee sangatttt...ada gak beli meja sisi tapi tak snap gambo pulak...nanti2 la nak dekat raya sok akak tunjuk ye...kikiki...bape bulan je lagi dah nak raya balik ek...ya Allah puasa pon lom beganti lagi ni...



Karipap Ikea jadi menu untuk dinner malam tu...sume masih kenyang makan tomyam time tengahari...jadi akak just panaskan karipap dan potong sikit buah tembikai....alhamdulillah kenyang :)


Pasni takyah la akak asyik termimpi2 pasal Ikea Cheras ni...sebelom ni meleleh je ailio baca dan tengok gambo...akak kalau pi Ikea tak dapat beli barang pon takpe sebab suka nak tengok2 je lebih...tapi kalau cik boss dah bagi lampu hijau tu syukur alhamdulillah....hihihi...sampai ketemu lagi...ta...ta





20 comments:

  1. selamat tahun baru kak....:-))

    tak.makan meatball ikea ke kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut tahun baru jugak utk yan dan seluruh keluarga...

      Tak dik sebab sebelom gerak dah makan nasi kenyang2...tapi bungkus gak karipap dan makan aiskrim 80 sen kat sana....

      Delete
  2. Wah dah pun sampai hajat linda ke Ikea.Kakak nak tunggu Ikea kat JB dibina je lah nmpknya baru dpt pegi.
    Betullah linda pokok tu kakak dah suroh abang buang jauh2 padahal dah bertahun2 kakak tanam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...baik terus demam saya bila sampai sana kak...kuikuikui...eh! kat JB pon nanti nak ada ikea ke kak? wah! best la time balik kampong bleh la sy terjah ikea sana pulak...tu la saya perasan cam sama je pokok tu...bagos la akak dah suh buang...banyak lagi pokok lain yg kite bole tanam kan...

      Delete
  3. teringin gak nak ke sana... hopefully lepas dah naik sekolah lah kan.. biar lega sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu lepas cuti sekolah pastu pegi time orng keje kompom lenggang tak ramai orang...rasenye ikea baru ni beso dari ikea damansara...

      Delete
  4. Selamat tahun baru linda.
    Lama tak keikea..banysk barang baru agaknya ye linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru kak...banyak jugak rasenye kak...saya pon tak berapa nak perasan sangat...maklum la setahun sekali je dapat terjah...kikiki

      Delete
  5. SA yg dekat ni pun x Terjah lagi..En tunang x nak pi..crowded katanya better pi mutiara damansara..dh x ramai orang...pulakkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kat pegi hari rabu jadi tak berapa ramai sgt pon...parking kete pon melambak2 pastu diorang guna sistem lampu merah/hijau cam kat klcc tu...dari jauh dah bleh nampak kalau2 ada parking kosong...orang lelaki tempat2 camni diorang memang kureng sikit nak melayan kan...nasib cik boss akak suka pi ikea ni....hihihi

      Delete
  6. Belum sempat lagi gi cheras...kalau gi ikea pun suka beli barang yg murah2 je heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan akak dik...tu sume yg akak sauk beli murah2 je regenye...yg beso2 kiteorang tengok2 je dulu pastu mula simpan duit dalam tabung buluh...sok2 kalau dah cukup baru pi terjah lagi...

      Delete
  7. IKEA Cheras, dekat mana ye? Luaslah Cheras ini lebih lagi macam saya baru setahun jagung tinggal di Selangor, Banyak tempat tak kenal lagi.

    Jom kunjungi entri saya:
    Pengalaman Bersama ONEXOX

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk...sori la saya bab2 jalan ni lagi la tak pandai...ke sana pon cik boss yg membawak tu pon puas tanye panduan dengan abang ipo saya...sori ye tak dapat nak bantu

      Delete
  8. Kira malam tido tak mengigau dah lah ni ek...hihi...Kita pun dah gi jugak Mel, makan meatball dia.

    Dlm pada tak beli, tak beli, banyak jugak diborongnya tu. Mangkok salad tu mmg untuk kenduri nampaknya tu.
    Adoii lamanya nak tunjuk meja sisi tu. Mana mak tahan kalau cenggini.

    ReplyDelete
  9. Kira malam tido tak mengigau dah lah ni ek...hihi...Kita pun dah gi jugak Mel, makan meatball dia.

    Dlm pada tak beli, tak beli, banyak jugak diborongnya tu. Mangkok salad tu mmg untuk kenduri nampaknya tu.
    Adoii lamanya nak tunjuk meja sisi tu. Mana mak tahan kalau cenggini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah semestinye mak...kikiki...kite beli yg murah2 je mak...pinggan tu sekeping rm2.90 je..mangkuk salad rm4.90 seketul...murahkan rase cam nak je beli semua...meja sisi yg biase2 jelah mak...rm63 hengget je seketul bukan yg mewah2 pon...kite tak mampu mak nak beli meja mahal2...sob..sob...sob

      Delete
  10. pasni leh gantung mop lantai tuu sbb mak garam dh x meleleh ngences sbb dh dpt gi ikea kann., mak kanns ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah bleh gantung dah mop...tapi tak tau la berapa lama kan wak..sebab akak ni ada je teringin nak kesana sini...hahaha...jangan kecam akak ye...salahkan anak cacing dalam perut akak ni...kahkahkah

      Delete
  11. Opps! Lupalah! Tak berucap lagi rupanya - Selamat tahun baru 2016, Chef.Kuatkanlah sendi tangan tu jangan kejang sangat, kitakan berhak untuk mendapat kehidupan harian yang lebih baik ^_^

    Saya tak sampai lagilah IKEA Cheras ni walaupun belakang rumah aje sebabnya entahlah kenapa. Tak datang langsung seruan-seruan durjana untuk saya menapak kat dalam ni. Pelik pulak... maybe azam tahun baru tertanam sendiri dalam hati kot ^_^

    Saya pun suka IKEA ni especially ruang pameran. Best tengok susun aturnyakan. Terus terbayang-bayang macam kitalah interior designer yang bersusah payah menyusun ruang dalam IKEA ni tau!

    ReplyDelete