sila klik sini

Tuesday, 1 December 2015

BILA SEMUANYA SUDAH BERAKHIR

rabu     02  disember  2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera....


Hamboiii...tajuk akak nak gempak je...kuikuikui...saje bikin suspen...yang berakhirnye cuma siri2 drama yg akak selalu dok ikut je selama ni...tak suka semuanye berakhir tapi pada masa yg sama akak jadi cam lega pulak...kikiki...dah tak payah kalut nak hadap tv time2 depa tu bersiaran....(semua gambo akak pinjam dari pakcik google)



Memula sekali akak nak cerita pasal siri The Walking Dead ni...huii! lama gila dah akak ikut siri ni...ada agaknya 4-5 taun...ntah la lupe pulak akak...walau pon siri ni belom ada penamat tapi untuk season ni dia dah berakhir...time kalut2 pulak tu dia nak stop...kene tunggu taun depan baru ada sambungan nye...sapa yg ikut siri ni tau la kecut perut cam mana time2 depa ni semua di serang...tapi yg paling penting Glen hidup gak akhirnye... sian bini dia Maggie tengah mengandung tu...betol gak seperti yg akak jangka...yang Glen akan menyusup masuk bawah tong sampah untuk mengelakkan dari di makan walker (zombie)...wah! lepas ni akak bole jadi pengarah terus...hahaha

Diorang ni bukan setakat struggle untuk hidup sebab walker2 yg berkeliaran ni tau...malahan sesama manusia gak ramai yg kejam...yg penting aku hidup kekdahnye...orang lain nak mampos pi lantak kat depa...gituuuu...adusss tak sabo nak nanti sambungan dia taun depan....


Siri ni pulak baru abis petang semalam....sob...sob...sob...tak suka la siri ni berakhir....nak tengok lagi Carlos Denial dengan Paulina main2 cinta....hahaha...muntah buih la korang...si Paola dengan Paulina ni lakonan pelakon yg sama namun pembawakan watak dia memang sangat2 berbeza...pandai seh dia ni berlakon...berbeza sangat2 tau watak dia...si Paola ni jahat sangat2...kaki curang,pisau cukur,pemalas dan pedendam jugak...pendek kata jahat sangat la pompuan ni...yg Paulina ni pulak adik kembar dia...sangat baik,lemah lembut,bijak dan sangat pemaaf...cuma akak tak berapa puas hati sebab nama dia cam tak sesuai la...cuba tukar jadi Paulinda ke...cam kene je kan...kahkahkah...muntah buih wane warni terus.... :p 

Cantik gilos time Paulinda ni..ehem2 !! tersasul pulak...maksud akak si Paulina ni jadi pantin semalam...gigit hujung bantal kuat2 sebab nak tahan dari nangis...hahaha...yg jahat2 tu sume dah dapat pembalasan yg setimpal...si Paola dah kojol dengan misi dia yg turut bersubahat...si Estefinia dah jadi loka (gile) sampai kene sumbat dalam hospital mental...si Willy pon dah kene penjara 8 tahun sebab cuba nak bako kilang dan akhir sekali si Gema pon dah move on sebab dah malas nak mengorat si Carlos yang tak penah nak melayan dia...yeahhhh! happy ending sangat siri ni...hakak soka...hehehe



Tapi bila di pikir2 balik bagos gak benonye siri2 ni berakhir...lepas ni malas dah akak nak ikut mana2 siri pon...sebab kalau dah ikut sekali kompom terjebak punye...nak pi mana2 pon susah nanti hati asyik la tak keruan sebab takut terlepas tayangan...lepas ni bole la akak berjimba dengan lapang dada gitu....ok sampai sini je...ta...ta







27 comments:

  1. Wah.....The walking dead tu nampak seram..SA ada tgok awal2 dulu tp sebabkan SA penakut..memang xde nak tgok lagi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la seram sangat dik...akak kalau tengok selalu rase suspen je sebab takut diorang kene kokak dgn zombi...kikiki

      Delete
  2. dulu zaman sekolah cite mexico best2
    ni dah habis, cite apa lak ganti kak
    saya tengok maraton yang hari ahad tu. hari weekdays sah2 keje tak dapek tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan cite2 mexico ni lagi best kot kalau nak banding siri dari indon...asyik2 berebut harta takde modal lain agaknye...eh! Teremosi pulok hakak ko ni...hahaha...dia ganti cerita maria mercedes skng ni...best gak la sebab hakak dah terjebak balik ni...kes haru sungguh la T_T

      Delete
  3. walking dead tu macam best. ni cerita kat astro ke kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah dik cerita kat astrok..best bangat dah bertahun2 kiteorang ikut siri ni...selalunye dalam 1 season dlm 7-8 siri je pastu kene tunggu tahun depan pulak dia tayang season baru...

      Delete
  4. Sayangnya kakak ni zero bab cerita ini semua Linda
    Tak mengikuti dan tak tahu pun ye jugak. Selalu bab ini kakak memang ketinggalan.
    Biasa kalau dah mengikuti memang sayang nak tinggal sebab nak tahu kisah selanjutnya kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak sebuk bebeno..kang balik keje belah malam nak mengajo bebudak mengaji pulak...takpe kak bagos la tak terjebak tu sebab kalau dah ikut tak bole nak berhenti...kes naya cam sy ni hah :"p

      Delete
    2. Akak sebuk bebeno..kang balik keje belah malam nak mengajo bebudak mengaji pulak...takpe kak bagos la tak terjebak tu sebab kalau dah ikut tak bole nak berhenti...kes naya cam sy ni hah :"p

      Delete
  5. oo citer lausopadora ni kan, mmg cantik betul heroin dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan mulut dia kecik je geram akak tengok cam nak je akak cubit2...hahaha

      Delete
  6. Kakak pun tak ikuti kalau cite yg panjang berjela bertahun2 nak abis nya ni linda...bukan apa tak sabar nk tunggu pengakhirannya.Lagilah kalau ada bab2 org jahat benci betul sanggup selang2 tengok...tapi skg kakak memang tak terikat lah dgn cite2'bersiri...
    Betul lh linda kalau dh terjebak nak tinggal kn pun susahhati ,nak2 episod akhir ...
    Cantek paulina tu kan ,paulinda....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siri mexico ni tak la panjang sangat kak tapi makan bulan gak la baru abis...saya kalau ikut pon syka siri yg lama2 je yg baru2 ni pelakon tak kenal malas saya nak tengok...betol sgt tu kak ingatkan lepas abis siri atas ni malas dah nak tengok lagi tapi pi gatal2 tengok gak abis skng dah terjebak balik...huhubu...nasib pengangur tegar banyak masa nak mengadap tv...kikiki

      Delete
  7. Huh ....ingat apalah tadi...... mak tgh layan Tuan Anas Mikael jer sekarang ni. Cerita lain mmg kurang minat buat masa ni, tak taulah kalau esok lusa tetiba suka pulakkan .

    Betul tu Mel...
    Benda cenggini kalau dah start layan mmg tak boleh nak missed. Tetiba pulak jadi tak karuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite lain cite antarabangsa je mak...kahkahkah...kong asam sangatkan...kadang cite melayu kite layan gak tapi kalau merepek2 kuasa nak tengok...memang la mak kalau terlepas 1 siri terus hidup cam tak keruan...hahaha

      Delete
  8. usurpadora tu drama yang saya tengok setiap petang lepas balik kerja 12 tahun lepas..bekejar2 nak sampai umah sebab nak layan drama ni..masa tu pi balik keja naik van, siap pesan kat abang van tu bawak laju sikit..hahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama kan siri ni...tapi tak lapuk dik zaman sungguh sebab jalan cerita dia memang realistik kehidupan sehari2...sampai camtu sekali ek penangan drama bersiri terus rase nak rempit balik rumah...kuikuikui

      Delete
  9. Sekali lagi nyanyi sikit lagu Abang Jenal ~ Kita serupaaaaa........

    Saya pun minat gila tengok Walking Dead. Dari Season 1 sampailah Season 6 ni hah! Dari si Carl kecil comel lote cute mute sampai dah remaja saya mengikuti siri ni tau! Eh, ingatkan baru mid season 6 belum habis lagikan, kan, kan.... tak kata pun dah final episode.....

    La Usurpadora tu saya tengok masa mula-mula bersiaran di Malaysia ni. Tenatlah weyh nak tunggu dari satu episod ke satu episod. Rasa macam nak tamatkan aje perkhidmatan pengarah drama banyak episod macam ni. Biar kita ajelah yang mengarah, cepat sikit endingnya.

    Saya ingat lagi masa bersalinkan si Abang, masa tempoh pantang, saya boleh pulak tertengok sinetron Indon ni, Bawang putih, bawang merah. Sampai saya habis pantang, sampai naik kerja, sinetron tu tak habis-habis.Stress saya, menyesal pulak dok ikut aje drama tu dari mula sampai akhir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhh! Ada geng! Akak dgn cik boss minat gile2 dgn siri ni dik..season musim ni dah abis nnti sambung season baru bulan feb taun depan...akak pon tengok dari mula2 dulu...orang putih kalau buat cerita semua nampak cam real je kan...cerita indon yg tu memang berhantu sikit masa dulu...akak dgn mak akak pon terjebak tapi dah kat tegah2 kiteorang jadi fedup terus tinggal tak tengok...dah nak abis baru sambung tengok balik...hahaha...tak aci sungguh kata jiran sebelah rumah mak akak...hahaha..sukati la kan dah merapu meraban cite dia sapa yg sanggup nak tengok hari2... :p

      Delete
  10. ky dah berhenti melayan drama bersiri ni linda. tak boleh nak wat koje lain..sampai masa dok melangut depan tv..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagos la camtu kak elak selagi belom terjebak sebab kalau dah terjebak susah no nak benti...

      Delete
  11. salam kenal..

    i dulu suka sungguh cerita luar ni.. now dah tak ikut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq azian sudi singgah dan komen2...saya pon dah lama tak terjebak siri2 luar camni...tetiba bole pulak tertengok time tukar2 chanel tv terus sangkut...huhuhu

      Delete
  12. cerita bersiri begini memang killer..ramai juga yang terjebak

    p/s:Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok cite gak HB kadang kalau cerita meraban saya tak tengok gak..suka siri2 lama2 je

      Delete
  13. paling tak suka drama siri
    .sebab bila terlepas 1 episode dah grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagos la yan tak suka cite siri2 camni sebab kalau dab terjerat susah nau nak tinggal selagi tak abis...akak pon benci gak tapi tepat pkl 3 petang laju je teconggok depan tv

      Delete