sila klik sini

Sunday, 27 December 2015

BILA IBO DEMAM

 isnin     28  disember  2015



Assalamulaikum dan salam mesra....


Dua benda wajib ada time akak kurang sehat...




Bekalan makanan untuk belaan akak kat rumah ni...kene beli banyak2 sikit baru hati rase tenang...diorang kalau perot kenyang senyap je tak banyak bunyik...jadi sebelom diorang lapo dan menganas lelaju cik boss pi beli...cik boss akak bukan tak pandai masak tau...pandai gile nak habak mai la...selalu dia cerita dedulu time dia belajo kat luar negara hari2 dia masak...kari sardin la...lambchop la...mee bandung la...sekarang dia paling pakar masak air je...dia kabo kalau nak suh dia masak kene pi tempat dia belajo dulu...kat sana je dia pandai masak kat sini terus dia jadi tak geti...pengsan terus  T_T yelah tu ntah2 dia kencing akak agaknye...mamat tu bukan bleh percaya sangat...


Bahan bacaan untuk ibo yg terlantar lesu kat katil...padahal demam sikit saje mengada lebih...kahkahkah...best woooo...baca novel seram time demam2 camni...ala sekali sekala je akak demam bukan nye selalu... :p  


ok sampai sini esok akak nak ikut cik boss menyongket ke KL....mamat tu ada meeting kat sana....mana tau kalau nasib akak baik cik boss bawak ke IKEA Cheras yg baru bukak tu...kene telan panadol bebanyak sikit...ok sampai ketemu lagi kawan2....ta..ta 




33 comments:

  1. Dah demam baca cerita hantu pulak linda...semakin lah merinding bulu roma.
    Ok juga ikut cik boss tu ,masih dalam cuti sekolah ni boleh jalan2 lagi,shoping2.
    #terimakasih bagi kakak semangat...sedih tau baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak seram pon kak cerita hantu ni...melalut2 je hanggin pulak hati saya dok baca...melompat saya bangun bila dengo dia nak bawak saya pi KL...hahaha...kantoi sudah demam sesikit je...hahaha...jalan2 je lebih kak membeli pon yg murah2 je...sama2 kasih kak...tu je yg sama mampu...beri semangat dalam kata2...takmo sedih2 kak tabah ye inshaa Allah semua selamat...kite sama2 doa ye kak ^_^

      Delete
  2. Amboi... dengar nak menyongket dan2 sehat yer.... hihi...
    Bunda pun tak sampai lagi IKEA baru tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...tu la pasal terus kebah demam saya bunda...seronok jugak ikea baru ni beso tempatnye puas meninjau barang...

      Delete
  3. dgr nak shopping je terus sihat,itu je ubat utk prempuan ni.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...dasar sangat perangai akak ko ni...demam2 tetiba mengeletis bila dengo nak jalan2 KL...baik terus...hahaha

      Delete
  4. Jumaat lepas lalu je depan ikea kat e@curve damansara tak singgah pun ramai sangat nak parking pun susah.. Selalunya ke Ikea memang tak pernah membeli.Paling2 bawa balik pensil Ikea je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak lepas ni memang malas la nak jejak ke ikea damansara sebab ikea cheras ni lagi dekat dengan rumah kak ngah akak...sama la dik selalu suka pi tengok2 je...kalau beli pon yg murah2 gitu...

      Delete
  5. Semoga cepat sembuh Linda..
    Boleh lagi baca novel ye..
    Kalau akak dah melepek pening kepala kalau demam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak...demam sipi2 je ni kalau demam kuat tu memang tak la nak membaca bagai tengok rumah pon berpusing2...

      Delete
  6. kadang-kadang sakit[un ada hikmahnya..

    jika sakit bawa bersabar dan rajin guna imaginasi tentang tubuh badan yang sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu HB..sakit menghapuskan dosa2 kecil...alhamdulillah dah sehat semula bila dengo nak di bawa bejalan makan angin....kikiki

      Delete
  7. En hubby kita samalah Linda. Pakar masak air adalah. Sebenarnya pandai sebab dulu masa belajar boleh tapi bila ada kita memang jadi tak pandai:) Tak apalah janji bila kita tak sihat dia ada cara nak bantu. Beli ke apa tak kisahlah kan...

    Tu nak ikut en boss dah sihat betul ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak saya pon pikir cengitu gak...dulu diorang sensorang sume kene buat sendiri...lepas kawen ada kite sebagai isteri buat semua terus skill masak memasing luntur katenye...kikiki...walau pon hanya membeli dari luar saya dah syukur sangat2...sekurang2nye dah ringankan tugas saya time tak sehat...terus kebah demam saya bila dengo nak bejalan kak...dasar sangat...hahaha

      Delete
  8. kena cas tenaga ni kak manja...ala tapi esok kalau dah pijak kaki keluar rumah memang sihat walafiat kak..heheheh..biasa la..orang pompuan itu je la ubat nya..

    sempena tahun baru ni meh la join Giveaway kat blog saya.hadiah best .ni senarai hadiah..

    *Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama
    *Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua
    *Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga
    *Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)
    sila join cepat ye..

    http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...terperuk je kat rumah pon tak bagos gak kan dik...sesekali nak gak bersenam mengukur jalan baru keluar peluh...terapi minda katenye...hahaha...wah! Giveaway bestnye hadiah...

      Delete
  9. amboi stok makanan untuk belaan..macam sekandang je..huhu

    take care kak..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. belaan yg ni tak duduk dalam kandang yan...depa ni duduk dalam hati akak yg paling dalam gituuuu...nyawa akak diorang ni jadi kene jaga leklok...kikiki...tq dik ^_^

      Delete
  10. bila ibu demam, satu rumah boleh jadi huru hara kan...tapi takpe, ayah zaman sekarang dah lebih prihatin. moga cepat sihat ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu...rumah dah macam tongkang pecah....alhamdulillah cik boss sangat memahami...tq Suriya Majid sudi singgah sini dan komen2

      Delete
  11. Memang huru hara rumah kalau 'orang kuat' tak sihat.
    Novel asrama tu baru semalam ai pinjam dari member office.. belum baca lagi.
    Sekarang ni ai gile baca novel seram pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sehari semalam demam rumah dah macam hape je dik...lantok kuasa akak nak melayan....stress ar baca novel tu...ntah hape2 je jalan cerita dia selalunye novel pixi best2 kan...try cari novel pixi tajuk 'kacau' best bangat nak habak mai la...carik tau ^_^

      Delete
  12. Linda dah balik ke dari KL..dah balik jangan demam2 lagi tau.
    Selamat tahun baru 2016 Linda...semoga kehidupan terus bersinar di tahun mendatang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dah sehat seperti sediakala balik kak...selamat tahun baru...moga akak dan keluarga pon terus bersinar dan sukses ye

      Delete
  13. mugo cepat semboh mak garam tuu leh cepat gi shopping ikea cherass ., zassss ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wak...alhamdulillah sehat sokmo dah...peluh jahat dah mencurah2 keluar time megukur jalan kat ikea cheras sana nun...hahaha

      Delete
  14. Kat KL Sentral kan...ada kedai sun magazine tgh lelong novel...3 buah RM25...SA dh beli dh...3 buah..minggu depan last...nak amik lg 3 buah..

    ReplyDelete
  15. Aduhhh..murahnye dik...yg akak beli ni sebuah je dah 18 hengget tau...T_T

    ReplyDelete
  16. Macam tak demam je hihi...
    Yelah....kalau tukang masak demam production kat dapur mmg le stop, mana larat weyh. Nasiblah dpt boss prihatin...

    Dapat bayangkan tu camne bestnya landing atas katil sambil baca novel,mcm kat gambo header tu.

    ReplyDelete
  17. demam la mak..tapiiii sesikit je...hahaha...tu yg best tu tak payah masak...alhamdulillah selagi di bawah kemampuan dia layan kan je kite ni mak....takde maknenye cam dalam gambo tu...kite landing terbongkang atas katil terus sambil begaduh dengan mak enon berebut buku...

    ReplyDelete
  18. Kalau baca entri ni macam tak rasa kesian pulak tuan blog ni demam. Rasa nak gelak lagi adalah. Sesekali demam, haruslah mengada-ngada lebih. Bila lagi kita nak ngengadakan, selalunya kalau tak sakit, gedik-gedik pun orang buat tak faham jerk ^_^

    Dah demam masih boleh tu baca cerita seram, macamana nak tidur? Tak cukup rehatlah kalau macam tu!

    Yang paling win sekali dalam entri ni dah tentulah cerita cik boss yang pandai sangat masak tu. Boleh pulak tu aura memasaknya timbul kat tempat dia belajar aje. Kalau keluar dari kawasan tempat belajar, terus tak berapa nak pandai masak ek? Hairan sungguhlah. Memang confirm akak kena auta jerk ni ^_^

    ReplyDelete