sila klik sini

Monday, 30 November 2015

RAIKAN CINTA DAN COFFEE NGENCESS

 selasa       01  desember  2015


Assalamualaikum dan salam hormat....


Sekejap je dah pon di penghujung tahun kan...cam tak caye je...masa terlalu pantas atau kite yg lambat mengejar ???....hati akak sekarang dah rase lapang sikit...kak long pon dah bole senyum lebar...syukur semalam hari terakhir  dia menjawab pekse...balik je petang semalam terus kiteorang jerit2 merdeka! merdeka!...hahaha...alhamdulillah...semuanye berjalan lancar...tunggu ajelah keputusannye 3 mac taun depan...malam tadi bawak la minah ni pi keluar makan2...tak pi jauh pon...turun makan tepi pantai je kat kedai along...


 Senyuman kak long lepas selesai pekse...ini la anak dara kak yg tak banyak kisah...mana akak bawa...ape akak makan...semua dia ikut je...taun depan time dia dah masuk U camne la keadaan akak nanti ek...si mak enon mesti tercari2 kak long nye...aduhhh stressss...tak bole pikir sangat....kikiki...biar la masa yg menentukan nye....

 Makan nasik dengan tomyam je...gambo lauk yg sempat akak snap...lepas2 tu akak dah simpan henfon terus...cik boss ada order sotong tepung dan daging paprik jugak...(takde dlm gambo)


Lepas makan round2 kat pantai puteri...terus anak2 nampak kiosk Coffee Ngencess ni pulak...moh le kite coba...coklat dan vanila untuk akak dan kak long...kiteorang amik yg premium kene bayo rm8 hengget je...sedapppp...beso cawannye puas minum...

Ni hah...belia2 yg duk mengusahakan kiosk Coffee Ngencess ni...tumpang bangga kejap dengan depa ni....bagos sungguh muda2 lagi dah ada peniagaan sendiri...lain kali aunty hakak beli lagi hokey...kasi support sikit pada anak2 muda...hakak kata anak muda tau! bukan anak ikan!...kahkahkah....ada beza na kat situ...sapa yg duk lalu atau santai2 di Pantai Puteri melaka...jommm serbu kiosk Coffee Ngencess ni...murah..sedap..bersih dan halal lagi...suma cukup dan yg penting bisnes anak2 melayu kita....kalau dari arah melaka kiosk diorang ni berada di sebelah kanan jalan...tepi2 jalan je bertentang dengan laut...jangan lupa pakat2 serbu na...Coffee Ngencess kompom sedappppp!!! 

Gambo selfie tuan tanah kedauang mesti kena tepek gak seketul...mamat kat belakang tu ada je nak menyelit...tak bole langsung mak ko ni nak pepiling kejap tau...terliur dah tengok coffee ngencess ni...petang2 kang akak nak terjah lagi...kali ni nak cuba perisa hazelnut pulak...akak blah dulu na...ta...ta



23 comments:

  1. lpas ni dok umah ada la kawan buat teman pi jalan2..tak la bosan sangt ye kak??jhehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah dik cuti panjang kak long kali ni...tapi dia sebuk nak cari keje partime le pulokk...tak sangka minah tu dah abis sekolah..

      Delete
  2. Tentunya dah ilang stress kak long kan...lepas ni boleh rehat2 minda duk2 relax kat rumah.....linda takpayah lh fikirkan dulu pisah2 dgn kak long tu....sedih nanti tapi skg ni kan zaman it bila2 boleh berhubung..
    Nama pun kopi ngencess....memang ngencess lah pada yg perminat kopi ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merdeka terus dia kak..memang tu jelah keje dia kat rumah...makan tido tv..tapi saya kerah gak tolong2 ape yg patut...ni la masanye pon nak mengajo dia masak2 ape yg patut..memang tanak pikir kak tapi kadang tu terpikir jugak..seriau je saya jangan la dia kene belaja jauh2..tq kak lepas ni saya nak pikir yg positif je la...
      Sedap gak coffee ngences ni kak bebudak melayu kite yg buat...lepas minum asyik ngences je nak pi beli lagi...hehehe

      Delete
  3. Tentunya dah ilang stress kak long kan...lepas ni boleh rehat2 minda duk2 relax kat rumah.....linda takpayah lh fikirkan dulu pisah2 dgn kak long tu....sedih nanti tapi skg ni kan zaman it bila2 boleh berhubung..
    Nama pun kopi ngencess....memang ngencess lah pada yg perminat kopi ....

    ReplyDelete
  4. Merdeka dah kak Long ye. Ibu dia pun dah tak payah angkut mangkuk tingkat lagi dah.
    Dah boleh makan sama-sama satu meja. Kena pulak kopi ngences alahai pandai dia cari nama kan Linda. Kakak tengok kakak yg ngences. Linda bolehlah dekat dah teringin terus pergi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merdeka yg hamat minah tu...hehe..buat masa ni berehat jap mangkuk tingkat saya...sok2 kalau dah duk asrama sesekali kene gak guna mangkuk tingkat tu..buat masa ni memang seronok kak semua ada time makan...coffee ngences memang bikin ngences selalu...sekali rasa hari2 pon cam nak beli...berhantu cofffe ngences ni...tu la nasib baik dekat...

      Delete
  5. artikel yg menarik,,
    salam sukses gan,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq naga-mark sudi singgah sini dan komen2

      Delete
  6. all the best buat kak long, merdeka dah ye boleh buat teman Linda dah pasni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak ana...haah dah merdeka ni ape lagi nak buat saya kerah je dia tolong2 kat dapo sesekali nak gak jadi mem...hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. Yeahhhh! Syukur pasni bole jalan2 dgn lapang hati ^_^

      Delete
  8. sedap jugak yang diorg buat ni, saya pernah cuba yg kat wangsa maju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole tahan kan dik..murah pulak tu...akak amik yg premium baru rm8 hengget je...cawan beso puas minum

      Delete
  9. Nampak lapang jer muka Kak Long dah tu. Esok kalau nak menggigil tunggu jeralah bulan 3 pulak.....Hish seram sungguh tu....

    Teringin pulak nak makan tomyam ptg ni mak weyh hihi.....

    Kopi ngences? Mmg ngences lah mak nengoknya hihi...Jaws ke apa budaknya tu Mel. Pandai lak bagi nama kopi. Setahu mak Jaws jer terer ckp ngences ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah buat masa ni memang rase lapang gile...tunggu jelah bulan 3 nanti nak keto2 badan balik...huhuhu...ape lagi mak cecepat ajak pak jilapah terjah kedai tomyam...kikiki..sedappp mak coffee ngences ni...ntah le tak tahu le pulak kite..nanti2 kalau pi lagi kite tanye ye...hahaha...tara guna kite ni mak sama2 bizibodi sgt kan...bukan bizibodi tapi peramah kan mak kan...kan :p

      Delete
  10. Nampak lapang jer muka Kak Long dah tu. Esok kalau nak menggigil tunggu jeralah bulan 3 pulak.....Hish seram sungguh tu....

    Teringin pulak nak makan tomyam ptg ni mak weyh hihi.....

    Kopi ngences? Mmg ngences lah mak nengoknya hihi...Jaws ke apa budaknya tu Mel. Pandai lak bagi nama kopi. Setahu mak Jaws jer terer ckp ngences ni

    ReplyDelete
  11. wahh dh merdeka spm tuu kak long., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah wak dah selesai po peksenye...merdeka kejap ^_^

      Delete
    2. Alhamdulillah wak dah selesai po peksenye...merdeka kejap ^_^

      Delete
  12. Wah, dah merdeka ni emaknya pun turut sama lompat bintang ke? Bolehlah lepas ni teman-teman emaknya shopping. Bolehlah buat kawan tak pun model untuk pakaian/kasut/handbag yang nak dibeli ^_^

    Kopi ngences nama diberi... memang unik! Ini bukan bahasa Jaws ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ofcoz le mak nye pon sama happy...tapi nak lompat2 tu hakak cambtak mampu pulak jadi akak hanye tepuk2 tangan je...hahaha..tande makne pi shopping2 ye hakak suh dia teman pi pasor je beli ikan...kahkahkah
      Tak tau le pulak akak jawa ke tidak bebudak tu rase cam belia2 melaka je tu tapi mana nak tau kalau terselit sorang dua bebeudak jawa kan...kikiki

      Delete