sila klik sini

Sunday, 1 November 2015

PEMBERIAN DARI JIRAN LAGI (tq kak Nur))

isnin    2 november 2015



Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Kalau sebelom ni jiran belah kiri rumah akak ada kasi hadiah pada mak enon tapi kali ni pemberian dari jiran rumah sebelah kanan pulak....hehehe....huntung dapat jiran yg rajin bersedekah ni...banyak lagi pemberian yg akak penah terima dari diorang sebelom ni tapi yg dulu2 tu tak penah pulak tergerak hati nak amik gambo....huhuhu...tq kak Nur dengan pemberian cheese tart yg kebaboom sedapnye ni...lepas ucap terima kasih sempat akak tanye sama ada cheese tart ni kak Nur ke yg buat??? hehehe...rupenye dia order dari kawan...dasar sungguh ko ni Linda...orang dah kasi tu nyekik jelah....kahkahkah....akak memang peramah dik non jangan tak tahu...:D  Esoknye laju2 mintak nombor tipon tokey cheese tart ni...bukan saje cantik pembuatan nye malahan rasenye pon sangat la sedapppp...lain kali bole order lagi....terima kasih daun keladi  pada kak Nur dan abang Rizal seluruh famili....ehem!!...kalau ada tu bagi la lagi...gituuuuu...hahaha....tak malu punye pompuan!!! hahaha....



Cantikkan cheese tart ni...memula sayang nak makan sebab cantik sangat...tapi lepas rase satu laju je tangan pi cekut seketul lagi....sedap dik non mewah dengan cheese...akak terpaling suka dengan gambo bunga ni...berseni sangat tangan yg membuatnye...ce suruh akak buat ntah jadi pokok hape akak kejekan....hahaha



Ok la tak bole borak panjang2 sebab hari ni hati akak tak keruan kekdahnye....kak long kan amik pekse SPM...abang ngah pon pekse akhir tahun...pagi tadi masa teman kan diorang sarap akak borak2 kosong je dengan kak long....langsung akak tak nasihatkan dia cam selalu sebab akak takut dia tambah stress...maklum la sepanjang tiga bulan ni hari2 pon akak dok pantak telinga dia dengan benda yg sama je....sian keras dah taik telinga dia....hahaha...jadi hari ni akak just borak2 kosong sambil buat lawak bodoh cam biasa...cuma doa akak moga hati dan jiwa dia tenang sewaktu menjawab soalan...mak mana la yg takmo anak2 dia berjaya kan....tapi tu la lepas segala usaha dan berdoa kite serahkan jelah pada yg lebih berkuasa...DIA la sebaik2 perancang... :')









15 comments:

  1. Yalah harini kak long pekse spm kan....moga dipermudahkan hendaknya.
    Bertuahnya jiran kiri kanan baik hati....sedap nampak cheese tart tu.
    Rumah kakak ni jiran sebelah kanan je,sebelah kiri berjiran dengan kilang yg buat memekak siang malam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak mudah mudahan....memang sedap pon kak cheesetart ni cantik pulak tu memula sayang gak nak makan...kikiki...alhamdulillah...jiran2 saya kiri kanan suma baik2 walau pon jarang jumpa sebab diorang keja tapi selalu la dok kasi kat saya macam2....

      Delete
  2. moga kak long tenang jawab kertas soalan..insyallah amin....

    kak..sedap nya cheesetart tu...gebu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...tq yan mudah mudahan....sedap sangat yan akak dah telipon tukang buat tu rasanye 50 ketul harga dalam 30 hengget lebih kalau tak silap akak...siap bole anto sampai rumah lagi tapi dia kene kan cas sikit la...

      Delete
  3. alhamdulillah..rezeki..memang cantik tart dia tu kak..
    tryla buat kak ,mana tau boleh buka kedai..heheheh

    semoga anak2 akak berjaya dengan cemerlang..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..tq dik mudah mudahan...alhamdulillah rezeki di bagi Allah ...bukan akak tanak buat dik cuma akak segan kang nak buat gambo bunga tetiba jadi gambo lalang pulak....kuikuikui....tangan keras kalah besi mana mampu nak buat keje seni camni...hahaha

      Delete
  4. Tak rugi berjiran dgn yg pemurah macam tu kan Linda. Tak puas makan boleh terus order direct. Kena dua-tiga kali order puaslah kakak rasa. Tapi bagi yg nak duduk exam itu yg tak senang hati Linda. Ma-pak apa kurangnya dup-dap-dup-dap sama. Moga semuanya berjalan dgn baik. Anak-anak dpt menjawab dgn betul dan tepat. Doa dari auntie juga buat kak long.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...tq kak mudah mudahan....tu la pasal anak yg amik pekse mak pulak yg seriau abis....Saya ni memang selalu bersyukur banyak2 sebab jiran kiri kanan rumah saya ni sempoi2 kak...sume bole bertolak ansur dan pemurah gak...

      Delete
  5. Rezeki tu...sedap pula tu tengoknya....siapa sangka kan....

    Semoga kak long dapat jawab dengan baik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...tq fida mudah mudahan....alhamdulillah rezeki di beri Allah melalui jiran yg pemurah...sedap sangat sampai rase nak order lagi pasni...hehehe

      Delete
  6. Hehe ....sama le kita Mel, suka soal selidik tapi tak de niat apa apa pun, cuma peramah katanya hihi..... Takkan tu pun tak boleh .....tampo kang hihi.....

    Kawan mak pun ada buat tart gini.....rasanya mcm senang je kot buatnya tp tulah dah pemalas .....senang pun jadi susah .
    Maknpun keras tangan jugak bab bab melukis atas kuih ni, takut lain jadinya pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi mak sekarang ni kan mahen nak menampo sesaje...ekekek...betol tu mak kite sokong...bukan kite bizi bodi kan kite ni peramah je....hahaha...senang la mak nak makan tart bole order je dgn kawan...kalau takde angin RRR keje senang sume jadi susah mak...lagi2 part lukis2 tu memang awal2 dah fail...setakat nak makan sendiri lukis dalam perut je tak bole ke? Kakahkahkah

      Delete
  7. hidup berjiran memang best..malah jika hidup secara harmoni maka terasa kebahagiaan itu

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur saya dpt jiran2 yg baik dan pemurah tarak sombong punye...hehehe

      Delete
  8. Sebelum saya membebel panjang dalam blog orang, goo luck untuk Kak Long! Eh, ke masa saya taip komen ni dah habis pun SPM? Maklumlah anak-anak saya, UPSR pun tak lepas lagi. Emak mereka pulak zaman SPM berdekad sudah! Memanglah tak keep in touch lagi dengan exam2 gempak di Malaysia ni ^_^

    Saya pun suka cheese tart tau! Kalau setakat amaun dalam gambar ni, sekali tuang mangkuk masuk mulut jerk saya kerjakan! Hahaha...nampak sangat mulut besar macam buaya :)

    Memang hebatlah pembuat cheese tart ni. Siap lukis corak munge-munge lagi! Manalah tuan blog ni tak sembunyikan bekas cheese tart ni nak makan sorang-sorang bila jiran bagi, ya tak? Hahaha!

    ReplyDelete