sila klik sini

Monday, 23 November 2015

MANGKUK TINGKAT UNTUK SI ANAK

selasa    24 november  2015



Assalamulaikum dan salam kasih...



 Menu ringkas yg sempat akak masak untuk kak long yg dah sedia menanti kat surau sekolah...ikan  kicap,tumis kailan campo cendawan dan telur dadar bawang akak tepek atas nasik terus...nasinye akak tekan2 biar padat...dengan harapan dapat kak long kongsi makan dengan bf dia si Nisa...lepas je masak laju2 akak isi dan pegi hanto...makan panas2 lauk pauk simple pon bole jadi sedap...kikiki

    Akak menganto setakat dalam kete je...mintak tolong abang ngah bawa sampai ke surau...mamat ni buat dengan rela hati...baru dua hari cuti dia cakap dah rindu sekolah...yelahhhh tu...hahaha...cam tak caya je... :p


Paper petang ni dari pukul 2 hingga 4 petang...ibu harap kak long dapat jawab dengan tenang...susah wooo subjek addmath...ok la akak chow dulu jumpe lagi dalam n3 mendatang...ta..ta





18 comments:

  1. Kak long mesti lebih bersemangat buat test addmath petang ni bila dapat makan masakan ibu yang baru dimasak lagi....sedap lauk tu.
    Ya ke abangah dah boring cuti sekolah ,baru lagi tu....relaxlah abangah!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah mudahan...kak long dia memang tak bole berlapo kak nanti tangan dia gigil je...nak pegang pen pon payah...lauk simple2 je kak memang camtu jelah menu yg kiteorang selalu makan...mamat tu memang dia membosan sebab henfon dia kene rampas lama dah sebwlom pekse hari tu...sekarang dah dpt henpon terus hilang bosan dia....hehehe

      Delete
  2. Alhamdulillah... dlm bekal itu bukan utk isi perut kak Long aje Linda
    Sarat dah dengan doa ibu semoga selain dpt hilangkah lapar dpt menjawab dengan tenang dan betul sebagaimana dikehendaki pemeriksa jawapan. Percayalah Linda yg Kak Long akan ingat sampai bila-bila apa yg ibunya buat sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah mudahan...tu la yg selalu meniti kat bibir aaya ni kak...ibu semua pon camtu kot....semua nak anak2 berjaya dunia akhirat....esok last paper lepas tu merdeka la kak long...mintak2 camtu la kak...sok2 saya dgn cik boss dah tua memang harap kasih anak2 jelah...

      Delete
  3. Oh, Kak Long tengah ambil exam ke? Lupalah sekarang ni bilanya UPSR, PT3 dan SPM. Maklumlah, takda anak-anak sebaya. Kalau tidak, bolehlah sama-sama berkongsi getaran dalam jiwa dan kecut perut anak nak exam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah dik kak long tengah pekse spm tu...memang la akak dulu pon cam ko gak...hape pon tak tau...tak lama lagi giliran ko le pulak si abang amik upsr nanti...kikiki....bukan setakat getaran je yg terasa dik oiii...kecut perut..keto lutut sume ada...nak2 time amik keputusan nanti....ekekekek

      Delete
  4. Air tangan mama k long yang comel..mesti K long makan dengan berselera tu ...moga2 K Long dapat jawab peksa dengan cemerlang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembang lobang hidung terus...hahaha...minah tu mana yg tak seleranye dik...makan nasik dgn telur curah kicap pon mulut mengomel cakap lazat...maklum la anak beranak pencinta makanan kekdahnye...kecuali izara....hehehe...aminnn...tq dik

      Delete
  5. Jeles la ngan Akak..ada masa masakkan bento utk anak..SA ni nak kena amik cuti kalau nakmpeluang macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kan tak koje dik mesti la ada masa...lain la ko yg bekerja mesti sebuk dgn jalan jem nye lagi...takpe nanti time cuti2 tu bole la masak kan utk ada dara adik tu...akak tak reti buat bento2 ni dik...akak main curah je tu lauk2 nye...hahaha

      Delete
  6. semoga lulus dengan cemerlang ye kak long...amin
    .

    ReplyDelete
  7. Yang simple simple tu le yg sedap Mel. Makan pulak kat sekolah dengan BFF. Sedap sangat dah tu. Tetiba pulak mak rasa nak masak kicap ar tengahari ni. hihi.....
    Untung Kak Long dapat mak yg rajin masak cenggini.

    Tengok gambo tepi ni, Abg Ngah ni sebijik muka ayah dia ek. Izara dengan Kak Long sebijik muka ko Mel....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak long tu tolak batu dgn kayu je mak...dia semua pon sedap...tak cerewet kekdahnye...kawan2 dia kalau dtg rumah pon tak kisah ape ada dlm tudung saji sume diorang sebat...takde la rajin mana mak tapi dah memang rutin kan...hari2 pon memang masak lauk nasik semua...kang kalau tak masak kang lapo camne...hahaha....ramai yg ckp camtu mak...abang ngah tu abis ikut muka apak dia tapi kulit je ikut kite kan...yg kak long muka ikut kite kulit pulak ikut apak dia...hihihi

      Delete
  8. Bekal ibu pasti buat si kakak gembira kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti le dia gembira dik sebab perut kenyang pastu duit yg apak dia kasi bleh beli jajan...hahaha...minah tu cam bebudak kecik gak ada je jajan kang dia beli bawak balik share dgn si mak enon ;D

      Delete
  9. Sedapnya.. pasti dak Kakak gembira dan bersemangat.. ;)
    Moga tenang menjawab soalan dengan iringan doa dan air tangan mama.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah mudahan...esok paper last biologi...doa tak penah berhenti dari bibir akak dik...kalau teringat je mesti doa punye la tak kira masa dan di mana kekdahnye...ibu2 sume camtu kot :)

      Delete