sila klik sini

Sunday, 8 November 2015

KEDAI BAIKI HANDPHONE DENGAN HARGA SANGAT MURAH (area melaka)

isnin      9 november  2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera... 


N3 ringan hari ni...jom akak nak kongsi tempat membaiki henfon yg amat2 murah khususnye untuk semua rakyat negeri melaka bandaraya bersejarah...gituuuu...cerita nye bermula begini...sabtu tengahari  kak long balik rumah dengan linangan air mata...suspen hakak ko ni...dah kenapa pulak minah ni menangis mencebik2 ??? Rupe2nye henfon dia TERjatuh hingga menyebabkan screen nye pecah...takut le tu kene marah dengan apak dia...hahaha...tapi akak hampa pastu sebab cik boss tak marah pon  T_T petang tu jugak kiteorang pi ke sony center dengan harapan untuk membaiki segala kerosakan...tapi bila tanye je...terus akak jadi ..terkelu...terkedu dan hampir2 nak terkentut secara terbuka kat situ...mahal hokey nak ganti screen yg dah retak tu...yg ori kene bayo rm850 hengget dan yg tak ori pon kene gak bayo rm550 hengget ko...dah tu masa yg di ambil kan main lama lagi...dua minggu sekurang2 nye...yg buat hakak lagi hanggin tu diorang siap pujuk2 suh beli je henfon baru kenkonon tak balik modal betolkan henfon lama tu...chitttpodahhh...tapi akak tabik spring dengan seorang pekerja melayu kat situ yg beritahu tempat baiki henfon ni...tq dik moga murah rezeki ko lepas ni...



Ni la mamat  yg bertanggungjawab membetolkan henfon kak long dengan harga yg murah dan berpatutan...nama dia abang Joe Roma...kedai dia ni terletak kat ground floor Plaza Hang Tuah Mall...alaaa kat bus station lama tu...kat situ bole di katakan semuanye kedai milik kaum cina dan dia la satu2 nye kedai milik orang melayu... 

 Masuk je kat pintu utama tu terus jalan lurus dan pandang ke arah pukul sebelas...kedai abang Joe betol2 terletak kat sebelah kiri kedai jamu ni...kedai dia memang menjadi tumpuan orang ramai ye...membaiki dan menjual henfon dengan harga yg amat2 berpatutan...harga takde pancung punye la...hehehe

Ni kad bisnes dia...kalau ada sebarang pertanyaan tentang harga bole call dan tanye terus dengan dia hokey....henfon kak long dah pon selamat di baiki...tak payah tunggu sampai dua minggu pon cam yg center cakap tu...kat abang Joe ni dua jam je dah siap dan hanya rm260 hengget je yg cik boss perlu bayo....tengok tu berapa punye jauh harga yg perlu di bayo dari harga asal kat center sana...jadi pada sesapa yg nak baiki henfon yg rosak try la carik abang Joe Roma ni...inshaa Allah selain dapat harga murah...pada masa yg sama pon kite tolong peniagaan orang melayu jugak....ingat henfon rosak ingat la Joe Roma...gituuuu...hahaha


ok la akak blah dulu...ta...ta






38 comments:

  1. Amboi jauh beza harga dia kak..

    Dan plg untung si kakak x kena marah. Klu saya dah bebel dua baldi dah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn....lepas ni kalau ada masalah dgn henpon memang akak tuju situ terus....tu la pasal akak pulak yg rasa nak naik hantu je haritu....ape ni takan bagi nasihat je cuba marah dua tiga bukit skit....hahaha...batu api sangat la perangai hakak ni :p

      Delete
  2. Terbaik lah linda ni bagi promosi untuk business abang joe ,lepas ni mesti ramai pelanggan bermasalah tepon dtg jumpa dia..oklah tu kita tolong orang melayu.yalah kalau dah 850 tu memang patut tukar baru tu linda...mahalnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah mudahan...saje saya kongsi kat sini mana tau ada yg tersesat baca bole gak kurangkan beban harga bayaran....melampau2 kalau betol kat center harga tahap cekik darah....lama pulak tu henpon kite dia amik...kalau kene 850 hari tu memang sata tak betolkan la kak...baik cekut henpon baru je terus....henpon kak long tu memang jadi kesayangan dia...sebab ayah dia kaai sebagai hadiah masa dapat keputusan cemerlang time PMR dulu....

      Delete
  3. saya ni mujur ada asben MacGyver katanya.. semua dia buat sendiri. tab saya dah 2 kali skrin pecah.. asben yang tukar, dia pergi beli je cermin baru. Hp pun macam tu jugak. Sampai cermin kereta dia pun dia pernah kata nanti nak tukar sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung la dik kalau pandai betol kan sendiri...harga kompom la lagi berbaloi2...nanti akan datang bole bukak kedai betol henpon pastu jangan la cas terlalu mahal...mesti orang berebut2 serbu kedai ko dik....

      Delete
  4. Ohh... untung juga Linda ditemukan dengan kedai yg menawarkan harga murah. At least boleh guna balik hp kak long tu.

    Kakak baru dua hari beli handphone baru utk anak dara kecik kakak pun sebab hp dia pecah screen - jatuh juga. Nak ganti katanya macam itulah Linda kata yg tak original pun lebih kurang harga hp baru. Nak tak nak kakak belikan hp baru tapi yg murah punyalah tak sampai seribu pun. Utk budak 12 tahun oklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana2 pon kalau tak betol2 cari mesti kene pancung dgn diorang...harga cekik darah...wah best la dak adik dapat henpon baru :) henfon sekarang memanh dah jadi satu keperluan untuk anak2 senang kalau ape2 hal kite nak bagitau...perhubungan di hujung jari kekdahnye...hehehe

      Delete
  5. ammvoiii abang sado tuuu., desire ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...saya pon sado gak wak ape ada hal :p

      Delete
  6. Masyaallah seramnya.....mau dekat seribu ek....tuko cermin. Diaorang ni mmg segaja ketuk bangsa kita kot Mel.... Bis tu ko tak tampokan jer muka dia dah mintak mahal beno! Huh..

    Nasib jumpa abg Joe Rama kan Mel, selamat duit laki hang... Apa lagi !!! Makan bestlah kita hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gile tak seram...nasib kite tak nangis guling2 depan center tu hari tu mak...hahaha...beza harga kan main banyak kan mak nampak sangat diorang ni saje je nak songlap duit kite buta2 camtu je...geram je hati kite mak rase nak je kite pi tampo kan muka diorang sekor2...hahaha

      Delete
    2. Kikiki.....sawan tampo ko gamaknya Mel....

      Delete
  7. Lepas ni siapa yang ada baca artikel ni pasti ramai yang akan serbu kadai abang Joe Roma....

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah mudahan...selain dapat bantu abang joe roma niat saya nak bantu penguna lain gak supaya tak perlu bayo memahal time nak betolkan henpon tu....save banyak jugak la kalau betolkan kat abang joe ni dari betol kat center sana....

      Delete
  8. telefon rosak memang buat hati geram ...dan nasib baik tak kena pancung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik sangat dapat tahu pasal kedai abang joe ni kalau tak memang terpaksa kene bayo harga cekik darah

      Delete
  9. cari kedai yang servis baik dan murah barulah worth it

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik la dapat tahu kedai abang Joe ni kalau tak memang terpaksa beli henpon baru utk kak long...nangis hujung tangga terus....hahaha

      Delete
  10. wowww,,,banyak jimat tu kak..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berlipat kali ganda jimatnye....kat center harga memang cekik darah abis....tobat lepas ni kalau henpon rosak memang tak terjah center lagi dah....huhuhu

      Delete
  11. Wah, banyak tu jimatnya! Nasib baik terjumpa Abang Joe Roma, kan! Kalau tidak, memang berdirilah bulu roma nak membayar harga skrin pecah jerk. Kalau sayalah lepas tension melolong melalak skrin handphone pecah, terus saya ganti smartphone baru... maklumlah hati dah lara katanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur la dapat tahu kedai abang Joe ni kalau tak nangis gak kak long kene pakai tipon biase2 je....memang tak la cik boss nak gantikan dengan tipon baru harga ribu riban tu dik oiii....tapi henpon sony xperiaz kak long ni lama gak dia pakai 2 tahun lebih kalau tak silap akak...sujud syukur terus minah tu bila tau henpon dia dah bleh guna...kikikiki

      Delete
  12. hp kalau rosak memang nangis hentak.kaki....
    alhamdulilah dapat kedai yang murah..sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal....kak long kan tengah pekse dik dia selalu berwassap bagai dgn kekawan cerita bab pekse tak abis2....nasib baik dapat tahu kedai abang joe ni....selamat skit duit apak dia

      Delete
  13. jauhnya nak pegi, wawaa ade 2 handphone yg tk blh guna.. nak jual syg, nak baiki tk padan plak.. jadinya kita simpan je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpan dulu dik mana tau ada rezeki jalan2 ke melaka bole hanto sekali...sambil menyelam minum air kekdahnye...hehehe...tempat lain melampau2 harga cekik darah...sebelom ni henpon somi akak pon sama nak hantar betol sampai beratus2 kene bayo bila tahu pasal abng joe ni terus betolkan sekali...last2 kene rm98 hengget je...nangis terus...hahaha

      Delete
  14. nak baca to susah nk phm entry ni , teruk nau english akak ni oitt XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik akak tulis tu bahasa melayu ye...kenapa pulak time ko baca keluar bahasa english...tapi pi lantak la...ada pulak aku kesah !!!! :p

      Delete
    2. english? which part uh? eventhough she used too many short forms which we never learn in the malay lang lessons/class in school, i bet most of us understand simple shortforms she uses, compared to youngster's writing of shortforms nowadays, no one understand except them..
      merepek aje kau ni kan mr white..haha

      Delete
  15. Sis nak tanya.kat kedai abg joe ni ade jual hp murah tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dik pepandai la tawar harga dengan abang joe ni...sori lambat balas sebab baru perasan komen ni :)

      Delete
  16. Screen protector dekat situ murah tak kak ? dan boleh suggest tak tempat yg boleh saya jual handphone lama saya ni.. sbb saya dah ada handphone baru..

    ReplyDelete
  17. Screen protector dekat situ murah tak kak ? dan boleh suggest tak tempat yg boleh saya jual handphone lama saya ni.. sbb saya dah ada handphone baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkaiii...sori dik hakak x sedo komen ko ni...akak rase baik call terus kat abg joe tanye harga...sebab akak kurang pasti la pulak...sori yek...tq sudi singgah sini

      Delete
  18. Alhamdulillah terjumpa blog ni....baru lepas tanya katvkedai sebab screen hp galaxy s3 retak seribu bak hati dihempas ke pantai huhu... ramai yg caj rm250 ke atas paling murah rm180 ...tadi baru tanya bro joe ni
    siap kasi harga rm150 jer. Alhamdulillah.. tq sis buat
    entry ni...dapat gak harga yg relevan dr kedai mata sepet tu....moga murah rezeki sis dgn bro joe pasni sebab membantu sesama kita...

    ReplyDelete
  19. memang terbaik layanan.kalau macam ni la servis yang diberikan bayar mahal pun kita tak kisah. tapi ternyata harga memang murah. memang saya recommended la pada yang lain untuk support orang kita. terbaik la. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  20. Ada lg ke kdai 2 skang kat hang tuah mall?

    ReplyDelete