sila klik sini

Sunday, 22 November 2015

HADIAH DARI ANAK (TQ KAK LONG) DAN XTVT HUJUNG MINGGU

isnin    23  november  2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Akhirnyeeee setelah seminggu besday akak berlalu...sabtu hari tu sampai gak tudung yg kak long beli ...sebuk minah tu nak kasi hadiah pada ibu dia...last2 hadiah tak sampai2...kikikiki...masa memula dia bagitau tu akak dah larang...tak payah la...tapi degil sungguh minah tu...batu besar ada duduk atas dia punya kapla juga...akak syak mesti dia korek duit tabung buluh... T_T ...hai la anak nape la susah2 camni...ibu terima dengan perasaan terharu...tq kak long...minah tu beli borong dengan kawan2 dia reramai jadi dapat la harga murah gitu...pandai gak diorang ni ek...coklat cair,biru dan hitam...semua wane kegemaran akak...mak akak pon ada kasi hadiah ye...jangan memain...kaler biru tua dan ungu lembut...tapi gambo tak bole tepek sini sebab benda ala tu..pakaian bahagian dalam2 wanita...kahkahkah...ada yg pengsan pulak kang kalau akak tepek gambo kat sini...hahaha...tq mak...terharu cek tau :p


Tudung pemberian kak long dah pon akak gayakan semalam time berjimba...suka sangat sebab bila pakai camni dia jadi labuh...selpie sepam sambil angkat2 kening ala2 ziana zain...abang ngah berbulu je tengok akak...hahaha :p

Lauk hari sabtu...akak ada keje kawen hari tu tapi anak2 takmo ikut kecuali izara...minah tu mana bole tinggal manjang yg nak melekat...akak masuk jamban pon dia tunggu je depan pintu...takut beno ibu dia hilang...ibo ada dalam jamban ni izara mana pulak ibo nak lari...dalam ni ada tingkap je tinggi pulak tu....sob...sob  T_T

Semalam tak masak pi makan luar...raikan cik boss sekali...tahniah bang semoga terus maju jaya...keje rajin2 tau moga bertambah murah rezeki abang lepas ni...cik boss bawak pi makan kat Melantak Steak Hub...pilihan menu memasing...kiteorang order menu lain2 semalam pastu makan kongsi2 ...yum..yum...sedap seperti biasa...alhamdulillah kenyang sampai malam...tq cik boss nanti belanja lagi ye....padahallll...memang tiap2 kali pon dia yg dok bayo...kuikuikui :p


Lepas makan menyinggah kedai buku jap...cuti sekolah dah bermula jadi cari la sikit bahan bacaan untuk bebudak kat rumah ni...kak long tinggal berape subjek je lagi...tapi subjek part hujung2 ni sume yg susah2...buat yg terbaik kak long...ibu harap kak long tenang je jangan stress2 ye...orang lain memilih minah ni pon sama sebuk...konpiden je pilih buku bahasa cina...hahaha...bila akak tanye faham ke? laju je cakap faham...hahaha...minah ni bukan bahasa cina je dia pandai tamil pon pandai tau...hahaha...last2 apak dia beli buku mewarna je untuk dia...kejadahnye nak beli kan buku cina ni pulak kan...akak seret je semalam time dia meraung2 nak beli buku bahasa cina...tensen mak ko ni tau!!!


ok la akak chow dulu jap2 lagi akak skodeng rumah korang ye...ta...ta





20 comments:

  1. anak wak semua sekolah cina., tapi bercinta nak soh beli buku cina kat kedai.. huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagosnye anak2 wak mesti diorang pandai cakap cina kan...kalau diorang bercinta nak beli terpakse la apak diorang tplong belikan...tak gitu wak ^_^

      Delete
  2. Lawak betul si izara ni mak dalam jamban pun tunggu ya...haha
    .gitulah gaya agaknya pd mak2 yang tak kerja macam kita ni anak2 asik nk melekat je...macam anak2 kakak masa kecik2 dulu camtu lah kalau celik mata mak nya takde mau meraung.
    Bagusnya mak linda bagi hadiah juga...camna lah dia terfikir nk bagi hadiah pakaian dalam utk linda ni agaknya....
    Cantek lah linda pakai shawl yang kak long hadiah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya siap berapi2 geram dlm jamban tu...hahaha...kejap2 kang dia panggil buat pengesahan ada ke idok ibo dia dlm jamban...hadoi la anak T_T betol la ckp akak anak2 yg camni memang dah terbiasa nak mak 24 jam...
      Tu la pasal terkejut gak saya tetiba dtg rumah pepagi hulur coli dua helai...kahkahkah....mana ntah dia dpt idea nak kasi benda ala tu...tapi saya happy gile2 tau pastu sayang nak pakai sebab pemberian mak kan cam sayang sangat2...padahal coli je pon...kahkahkah...
      Tq kak...biase2 je kak mana ada cantik...tepek bedak nampak le lain sikit...suka saya shawl ni sebab panjangkan bila pakai dia jadi labuh kat depan...

      Delete
  3. Anak perempuan memang suka memberi hadiah Linda. Apa cara sekalipun dia akan cuba walhal duit dpt dari kita:) Cantik Linda pakai tudung style ini. Eleh... memang dah jenis mak cantik pakai apa pun cantik hihi...

    Izara tu anak manja. Budak macam ini sebenarnya bagus Linda. Org tua-tua kata walau jauh mana dia pergi kelak tak lupa ibu dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin la kak...sedih wooo tetiba kak long kasi saya hadiah...saya tak harap pon sebab tau dia mana la nak cekau duit spm pon tak abis lagi...time cuti ni sebuk nak keje...pastu macam2 angan2 nak belanja itu ini....kikiki...minah tu memang kuat berangan...hehehe...tq kak...hadoiii biase2 je saya ni kak...tepek bedak dua kati rakde la nampak jerawat segala perut bagai...hehehe
      Mudah mudahan la...memang harapan setiap ibu nak anak2 dia sentiasa di sisi kan kak...

      Delete
  4. Mana tudung yg coklat cairnya?
    Amboi mak, bukan main selpie nampak.....mentang mentang le dapat tudung baru. Shawl ke apa tu Mel?

    Biaslah anak bongsu, mestilah manja dengan mama. Tunggulah sok dah Izara dah ada laki, tak heran de dia dgn kita Mel....

    Tahniahlah utk cik bos.... Untunglah mak Mel kan.... Pergh!! Mesti dpt hadiah beso kat Langkawi tu!

    ReplyDelete
  5. Mana tudung yg coklat cairnya?
    Amboi mak, bukan main selpie nampak.....mentang mentang le dapat tudung baru. Shawl ke apa tu Mel?

    Biaslah anak bongsu, mestilah manja dengan mama. Tunggulah sok dah Izara dah ada laki, tak heran de dia dgn kita Mel....

    Tahniahlah utk cik bos.... Untunglah mak Mel kan.... Pergh!! Mesti dpt hadiah beso kat Langkawi tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg kite pakai tu kaler coklat cair la kan...ke kaler kelabu? Hahaha...konfius...shawl murah2 je mak dia beli borong dgn kawan2 dia...tapi kite suka sebab senang nak pakai dan labuh gak kat bahagian depan...
      Betol la tu...yg bongsukan kecik pulak tu mana tak mengada2...kene doa la banyak2 pasni...jauh mana pon dia berada...dengan sape pon dia time tu mudah mudahan dia tak lupe la pada mak pak yg dah semakin tua nanti...sob...sob... T_T
      Alhamdulillah...tq mak...rezeki di bagi Allah..tak tau lagi nak mintak ape mak tunggu la dah sampai sana nanti tengok2 mana yg berkenan...hehehe

      Delete
    2. Tu yg kite pakai tu kaler coklat cair la kan...ke kaler kelabu? Hahaha...konfius...shawl murah2 je mak dia beli borong dgn kawan2 dia...tapi kite suka sebab senang nak pakai dan labuh gak kat bahagian depan...
      Betol la tu...yg bongsukan kecik pulak tu mana tak mengada2...kene doa la banyak2 pasni...jauh mana pon dia berada...dengan sape pon dia time tu mudah mudahan dia tak lupe la pada mak pak yg dah semakin tua nanti...sob...sob... T_T
      Alhamdulillah...tq mak...rezeki di bagi Allah..tak tau lagi nak mintak ape mak tunggu la dah sampai sana nanti tengok2 mana yg berkenan...hehehe

      Delete
  6. Lawaklah Izara. Boleh meraung tak dapat beli buku bahasa Cina. Kalau dibelikan juga, emaknya pulak yang meraung!

    Eh, ada juga nama restoran Melantak Steak Hub yerk! Lain macam bunyinya. Dengar nama aje terus dan-dan tu teruja nak melantak!

    Tahniahlah ya dapat tudung pemberian dari anak. Kalau ya pun dia kopak tabung buluh, takpalah nanti minta apaknya tolong top up balik duit yang hilang tu. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal..ntah ape gambo yg dia bekenan sangat dalam buku tu tak tau la...memang tak la akak nak beli buat semak je bukan nye paham pon..takde pekdah...kuikuikui
      Cam kasor je binyiknye kan dik...melantak...tapi orang melaka bahasa memang kasor2 sikit jadi kalau setakat nama camtu takde heran kirenye...
      Happy tambah sayu akak terima pemberian kak long...takpe time cuti lepas spm ni minah tu sebuk nak mintak keje part time jadi bior le dia topup duit tabung buluh dia sendiri...hahaha

      Delete
  7. Aduhai Izara..geram tgok kamu la...hehehee....moga Kak long dpt jawab soklan dengan tenang hati..tahun depan Dania plak upsr...risau SA la...kena luangkan banyak masa dengan dia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dik...mudah mudahan...isnin depan last paper pastu kak long merdeka 4 bulan...hehehe...betol sangat tu SA pekse upsr po jangan memain ye akak tengok soalan time abang ngah dulu pon gayat tau...susah tak sama cam time kite dulu2...mintak2 anak dara SA sukses dunia akhirat...

      Delete
  8. hahaha..beli je kak buku tu..manalah tahu fasih cakap cina sok2...

    pandai kak long pilih warna tudung..cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde makne nye yan...membazir je nanti dia buat buku conteng2...haah kan sume kaler2 tu akak berkenan sgt2...kaler camni senang nak padan kan dengan baju...^_^

      Delete
  9. Anak...mmg suka belikan ibu hadiah kot kak?

    Sy kalau ada tarikh penting mmg suka belikan mak apa2. Klu xde peristiwa pun nk gak beli sesuatu

    Ank sulung sy br 12 tahun pun dh mula suka beli hadiah. G melaka rombongan belikan sy dan ayah dia tshirt tp sendiri punya dia tak beli pulak. Aha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin la dik...berangan je anak2 akak ni..siap ckp nanti kalau dah keje macam2 nak belikan akak...takpe kite tengok la nanti camne...hehehe...agak2 sume buat2 lupe je akak tampo2 kan aje sekor...hahaha...pandai dia belikan tshirt untuk ibu ayah ye...kene selalu pakai la nampaknye bior dia tahu kite suka dan hargai hadiah yg dia bagi...

      Delete