sila klik sini

Friday, 13 November 2015

CERITA PAGI SABTU YG BERKEJU

 sabtu    14  november  2015



Assalamulaikum dan selamat pagi sabtu ... ^_^


Ni menu sarapan pagi tadi...kikiki...pepagi dah makan pasta...sepatutnye pasta ni akak masak time dinner semalam...tapi...tetiba ada orang tu balik keje ajak akak makan sate... lelaju akak campak balik daging cincang dalam esbok...yeahhh!! tak payah masak !!!  :p
Kali ni masak pakai sos kimball je...sekali dah masak...eh! sedap jugak rase dia setanding dengan sos prego yg mahal tu...tabur keju parmesan lelebih sikit....yum..yum


Gambo pinjam google...camni hah sos kimball yg akak guna...itu hari beli dua botol camni dapat percuma pasta pintal sepeket...sepoloh hengget je rasenye harga dia...eh! jap2 tak berapa pasti pulak...hahaha...camtu la lebih kurang...murahkan tapi bole tahan sedap ....lain kali bole beli lagi buat stok...




Selit sekali gambo minah ni seketul...semalam singgah giant carik kan budak betuah ni buah2 sikit...memula dia pilih epal yg kekecik tu...minah ni suka bebeno makan epal...sekali ntah camne bole pulak dia nampak buah merah membara ni...kopak duit mak ko T_T sekotak rm11.90 tapi beso2 buah dia...datang dari new zealand...masam2 manis...minah ni makan dengan susu pekat...memula tamak tak kasi abang ngah menyelit makan sekali...last2 dia mampu makan 3 biji je...dasar petamak 


Ok la hambar je n3 pagi ni...hahaha...akak blah dulu...ta..ta










20 comments:

  1. Sedap tu pasta...sesekali western layan gak hihihi...sypon selalu guna sos spaggetti kimball je..xbeli dah prego tp kan antara kimball n cap adabi tu serius yg adabi tu sedap giler...tp mahal sikit dr kimball... sedap dr prego...hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pepagi tu perut tengah lapo batu dgn kayu goreng pon laju je makan...hahaha...tak penah lagi jumpe yg jenama adabi...lain kali kalau jumpe kompom saya beli...jenama tempatan lebih murah dan tak kalah dari segi rasa...

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah...bole la dik makan anak beranak...asal perut kenyang anak2 akak ni tak bole lapo kang meroyan...hahaha

      Delete
  3. Kakak pun dah lama tak masak pasta...nasib baik budak2 ni lupa .. sebab febret mereka,kalau tak kena lah masak juga sementara dorang ada...takut kempunan!
    Amboi izara sukanya dia makan stawberry tu....dapnya!..meh kasi aunty sikit .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau akak tak masak kan anak2 dara akak dah pandai masak sendiri...siapkan je bahan mentah sedo2 kang dah siap masak je....bebudak duk asrama ni makan ape je yg terjual kan kak.... lain duk kat rumah macam2 bole demand dgn mak dia...tangan izara pendek la aunty puas golek tapi tak sampai...kikiki

      Delete
  4. comel, kanak-kanak memang suka makan pasta kan, best gak sesekali tukar selera malinda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak2 saya sume suka makan pasta kak...kadang2 jemu makan nasi hari2 sesekali tuko selera... ^_^

      Delete
  5. makin comel mak enon ni...patutlah kulit cantik..suka makan buah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq aunty yan ckp izara comel :) dia pilih2 gak yan bukan macam abang ngah sume buah dia sapu...kuikuikui

      Delete
  6. Belum pernah masak pasta lagi pagi-pagi...Makan strawberry pagi-pagi yer...cicah dengan susu pekat tu yg pelik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belasah je masak untuk sarapan...kikiki...bila dah siao tu laju je pulak memasing makan... :p selalunye makan stoberi pepagi ni time bercuti kat cameron...pepagi celik2 je mata lepas gosok gigi terus kunyah stoberi pastu muka kecut2 sebab masam...hahaha...sedap gak cicah stoberi dgn susu pekat...cam rasa bandung sikit2

      Delete
  7. sama la kita arini makan pasta jugak.. sebenarnya yang semalam masak. selalu memang suka masak lebih boleh buat breakfast sekali hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dah tengok dah spegeti suria...lagi kebabom dik...sedap sangat akak tengok..yg akak masak ni sap2 soi je guna sos dalam botol...mudah keje camtu masak lebih2 pastu nak makan tinggal perhangatkan je

      Delete
  8. spagetti atau pasta memang best dibuat menu sekali sekala..kalau saya memang layan jugak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala memang sedap HB sebab tekak kampong camne pon tetap nak carik nasik jugak...

      Delete
  9. Saya suka masak spiral tu berbanding yg jenis cam siku /cam bulan sabit tu sbb yg tu tawar sket. Sedapnya pepagi dah mkn gitu

    Hihi tiga bijik je ke dia ngap kak? Aduhai klu syafiq ni sbgks dia sorang je. Agaknya sbb hamilkan dia sy mmg mkn stawberry je kot time mabuk dulu. Masa mabuk tu time winter stobeyi murah la dlm 3-4 hengget je sebekas. Tu yg sehari sebekas sy mkn sensorang. Skrg boleh? Botak!! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak sume pon belasah dik...tak sedo pon tawar ke hape...hahaha...dasar tekak ulor camni la...haah memula tamak minah tu last2 makan tiga biji je dah kenyang...beso2 buahnye izara pegang ngam2 penuh segenggam....akak beli dua kotak je hari tu...tu pon time bayo mengeleto tangan tau...bestnye duduk kat tempat buah2 camni murahkan...akak selalu baca kat blog je

      Delete
  10. Tengok pasta pintal mcm teringin pulak ak weyh.....
    Kat rumah ni ada makaroni jee dgn spaghetti. Kikiki.....sukalah tu dpt makan sate....tak payah masak.

    Amboi mak enon.....makan stoberi fefeeling kat Cameren ler tu

    ReplyDelete
  11. Kite sume sebat mak...yg pintal yg pat segi nam segi asal bole makan je kite sebat...gile tak suka dpt makan luar....hari2 masak pon bosan gak kan...minah tu memang dia dah pandai dah...kalau beli stok buah mata dia melilau je menjarik.stoberi...kalau takde nanti dia mintak anggur pulak....demand budak kecik sekarang kan...kite dedulu nak makan buah pi panjat pokok sana...jambu batu,belimbing besi,kelat dan seangkatan dgnnye...kikiki

    ReplyDelete