sila klik sini

Monday, 16 November 2015

CERITA HARI LAHIR HAKAK ~ (KAK YONG KAWASAN)

isnin       16  november  2015



Assalamualaikum dan salam mesra....


Semalam 15 november umur akak dah meningkat setahun lagi...tak tahu la nak sedih ke nak happy... akak rasa sedih kot tapi happy gak sikit2 bila mengenangkan cik boss dan anak2 buah sanggup tido lewat semata2 nak menunggu detik jam 12 malam...siap nyanyi lagu happy besday to you lagi...pastu terus tido...hahaha...dah makin berumur ni gitu le...baca ayat kursi pon tak abis rasenye dah terlelap  T_T

 Takde cerita istimewa pon...makan anak beranak kat secret recipe je...tu pon lepas maghrib baru gerak...masing2 dah kebulur cam hape je semalam...hahaha...akak amik kek coklat larva ni je seketul..lilin amik sebatang jangan tidak...bukan hakak yg heboh nak meniup tapi minah depan ni yg melebeh...kikiki...memasing sume order makanan berat...pasal tu akak larang cik boss beli kek sebiji beso tu...kang sapa nak makan banyak2 tu...membazir je nanti keras kejung dalam esbok...


nyanyi2 sikit terus remaja tua tiup lilin sambil berebut dgn mak enon...pastu semua terkam kek secoet tu cam hape je...kahkahkah...kebulur beno gamaknye sekor2 semlam...tak lama pastu makanan sampai...hape lagi...serang!!...senyap je makan memasing...



Pilihan makanan memasing...ikan dengan kuah hijo tu abang ngah punye...licin gile pinggan dia semalam...mesti bebudak pelayan tu konfius..."pinggan kene basuh ke tak ni" hahaha...berbaloi2 kalau bawak mamat ni pi makan sekarang...sempat lagi dia sebat makanan kiteorang pulak tu T_T dia usha je pinggan akak tau...cepat2 akak makan dengan gelojoh...hahaha 


Simple je sambutan besday akak...sama je camtu tiap2 taun pon...dah tua2 ni gini jelah yg mampu...makan2 pastu balik tido...kikiki...lain la kalau muda remaja...bole gak buat parti kat disco bagai kan...kahkahkah...siap buat costume parti lagi ko...hakak sebagai besday girl kompom la pakai costume mermaid...gituuuu...kahkahkah...matilanakkk kene panah petir kalau perangai tak semegah camni...hadiah pulak bulan depan baru dapat...cuti sekolah bulan 12 cik boss nak bawak akak pi langkawi jadi akak dah setuju nak tuntut hadiah kat sana je nanti...yeahhhhh!!! tak sabo nak paw cik boss...hahaha :p




20 comments:

  1. Bagusnya suami dgn ank linda tunggu detik 12mlm semata2 nk wish bezday...
    Kakak juga nak ucapkan selamat hari lahir,moga panjang umor ,murah rezeki ,diberikan kesihatan yg baik dan bahagia sentiasa.
    Nak pakai costume marmaid ok gak linda....skg ni musim hujan kan hahaa...ada je buat kakak senyum sorang ...sampai ditegur anak kenapalah mak nya tergelak sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..aminn..aminn...tq kak :')

      Hahaha...angan2 je kak mana la nak cekau kostum duyung dgn saiz saya ni..kalau kostum dugung banyak la kot...kahkahkah...terkejut agaknye anak akak..dah kenapa pulak ni mak aku sengih2 sensorang...kuikuikui :'D

      Delete
  2. selamat ulang tahunkak...dah besar dah akak..dulu jumpa keciklagi..huhu

    wah pi langkawi ye..borong coklat banyak2 tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dik...haah kan dedulu kite jumpe mamasing pakai lampin je lagi...hahaha...inshaa Allah kalau di izin kan tuhan...borong mana yg mampu je nanti yan...kene pecah tabung ayam la gamak nye...kukkuikui

      Delete
  3. Happy birthday akak chantik. Moga sht selalu ye

    Amboi mkn dgn gelojoh ye ank usha pinggan mak dia. Hahahaha


    Ank bujang saya sejak lps sunat mmg bdn naik sangat. Dah la mkn byk. Aritu dia sebat makanan sy sentap la jugak. Dah la kita share mkn bertiga.haha.. Mmg mee tarik tu byk, dia share ngan kakak sy share bertiga dgn adik dia. Tup tup dia mintak yg saya punya. Terus sy tolak mangkuk ke dia. Letak sudu teguk air lelaju srot sroootttt . Sentap mak!! Diet lima jam. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah tq dik...saje je tau buat akak kombang vontot...hahaha

      Laaaa...anak ko pon camtu gak ke...hahaha...senasib la kite ek...bebudak nak membeso memang camtu kot asyik lapo 24 jam...kadang hanggin gak akak tau...kuasa akak nak sentap2 dik sebab akak tak kasik can...lagi dia jeling pinggan akak lagi laju akak makan....kahkahkah...nasib la kalau orang meja sebelah nampak...kompom dia cop akak pompuan tua kebuluran...hahaha

      Delete
  4. hahha..dah tua2 ni buat simple2 je la kak..kang kalau siap bawak datang badut ke, belon gantung sana sini, lepas tu pakai dengan gaun dan crown ,kang orang kata buang tebiat pulak..ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...wah ko melampor...memang dab buang tebiat le sangat2 siap berbelon badut bagai...muntah hijo orang2 kampong kalau tahu ni...terus di pulau nye akak...hahaha

      Delete
  5. Wahh,,,,tahniannh...yelah tu mengaku tua,,tapi tengok muka..muda belia lagi ekekekeke...moga panjang umur..murah rezeki selalu..Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...Tq dik....kalau dah makin hampir ke 40an tu bagi akak tua la tu...kikiki...bukan la tua bongkok tiga cuma tua dalam kematangan...gituuuu...takpa bior umur tua yg penting hati tetap muda...hahaha...dalam gambo je nampak muda dik kalau tengok betol2 kat luar nampak dah tua...muka pon dah ada kesan kedut2 dah ni... :'(

      Delete
  6. makan kat secret resepi..wow bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali best HB tapi kalau selalu nangis beg duit dalam kocek...hahaha

      Delete
  7. Sanah Helwah Linda...Ala kakak terlewatlah sebab kakak semalam tak buka blog. Dari jauh kakak doakan moga Linda terus dilimpahi kebahagiaan, keberkataan dan penuh rahmat dan redha Allah dalam melayari kehidupan yg dilalui. Bahagia di dunia & akhirat hendaknya.

    Izara pantang nampak lilin menyala kan:) Itulah dikatakan budak kan Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..amin..aminn...tq kak ...takpe saya tau akak sebuk semalam...alhamdulillah atas keputusan cemerlang anak akak..tahniah sekali lagi....minah tu memang asal nampak lilin je mengelupur nak meniup...

      Delete
  8. Alaaaaaa sorilah kita dtg lambat ucap besdayyyyy...
    Hepy belated Besday Mel.....Moga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan yg baik dan sentiasa jadi remaja tua yg happy ....hihi...Remaja tua tp tetap vouge gitu......Opsss remaja tua ke? Yelah , kalau awak remaja tua, mak pun sama le... remaja purba hihi.... Maap le kalau awak lagi muda ye ?

    Hihi....baru nak tengok besday gegurl pakai costume mermaid sambil makan kek tau....
    Tak pe Mel .....pakai kat Langkawi nanti ek hihi....
    Ha ...dah pikir ke nak paw cik bos apa nanti?

    ReplyDelete
  9. Aminn..aminn..aminn...tq mak...takpe mak umur je tua tapi yg penting hati tetap rasa muda...hahaha...memula memang nak pakai mak kostum mermaid tu tapi diorang ckp takda saiz...yg ada kostim dugung je...kahkahkah...sori sikit mak kite pi langkawi pakai biniki hokey....menebeng jemur badan kat tepi pantai cam ikan masin tu...hahaha...tak tau lagi nak paw cik boss ape kene tunggu sampai sana la nanti tengok2 dulu...hehehe

    ReplyDelete
  10. Kalau dah hadiah dapat kat Langkawi, dah tentu-tentu nak pinggan mangkuk nih ^_^

    Apa-apa pun, happy belated birthday yerk birthday girl! Mesti terharu sebab ramai yang tahan ngantuk supaya dapat ucap happy birthday kat gegirl @_@ Kita ni bila dah sampai satu tahap, memang ingatan harijadi je penting. Takda tiup lilin, takda kek birthday, takda disco party pun takpa dah...

    Amboi, nak jadi mermaid tu yang paling tak menahan nak gelak ^_^ Bergaduh pulak nanti dengan Izara berebutkan costume. Pakai Frozen ajelah anak beranak, kan senang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemungkinan beso la kot...takan nak mintak coklat je kan...kang gigit sorang sikit habis langsung takde kenangan kekdahnye...kuikuikui....tak tau lagi dik nak mintak ape...benda belom nampak jadi susah sikit...akak bukan jenis kaki paw mahal2 pasal tu cik boss berani buat camni...hahaha...haah kan bila dah makin dewasa ni benda2 tu sume takde la penting sangat...kalau takde tak kisah pon tapi kalau ada akak serbu gak...hahaha...matilanakkk kalau betol2 akak pakai kostum mermaid...pengsan terus orang sekeliling...hahahaha...esoknye masuk paper dik muka depan dgn tajuk "seorang pompuan di belasah beramai2 kerana berpakaian jijik di khalayak ramai" kahkahkah...glemer la hakak kejap kan :'p

      Delete