sila klik sini

Sunday, 29 November 2015

BERITA BAIK !! MPO DAH ADA KAT MELAKA !! YEAHHHHH !!

isnin    30  november  2015



Assalamualaikum dan salam hormat....

N3 ringan hari ni...monday blues kenkonon nye...semua pon jadi malas...hahaha...tak payah nak bermonday blues sangat la linda...ko bukan nye keje pon...ape kesss!...laju2 tunjal dahi sendiri...kuikuikui...sebagai terapi untuk diri hari ni meh akak kongsi tempat shopping baru kat melaka ni...tempat shopping ala2 JPO sana dik non...hiphiphoreyyyy!! pada semua kaki shopping yg kompom gumbira tak henggat bila tau pasal ni kan....


Tengok la bangunan  pon dah cantik ape lagi segala isi dalam banguan tersebut...beg tangan dan kasut berjenama sedang menanti untuk di sunting...gituuuu..dengar kabo 28hb dah mula beroperasi...tapi masih ada butik yg blom sempat di buka...masih dalam proses kemas2 kekdahnye...gambo ni akak pinjam dari pakcik google ye...blom sempat terjah lagi...banyak hal la cuti2 sekolah ni...(takde duit benonye) ....kahkahkah

 Siap ada kincir hanggin lagi ko...gempak habis ni kalah JPO sana tau...hahaha...kincir angin ni sesuai untuk kegunaan kaum2 lelaki ye...cara dia berfungsi adalah untuk menyejuk kan hati yg sedang rawan...maklum la bila sampai sini bini masing2 terus jadi cam pompuan sewel memborong cam hape je...ini la tempat yg sesuai untuk mengawal perasaan panas tersebut...cecepat berendam dan mengadap kincir angin ni...inshaa Allah dengan serta merta rasa panas tadi akan hilang dek bantuan tiupan angin aura ke 8 ni ye...hahahaha....matilanakkk...MPO ni terletak berhampiran dengan A' Famosa Resort kat plaza tol Simpang Empat...nak tau lebih lanjut pi tanye google sana...kuasa akak nak bagitau kat sini...hakak sendiri pon tak lepas lagi dik non...menyampah pada korang yg dah pegi tu...hahaha


Mangkuk tingkat yg terakhir untuk kak long...syukur sangat2 sebab hari ni last paper...last paper...lepas ni bole la akak bawak2 bertenang sikit...selagi tak abis pekse minah tu hidup akak tak keruan...memula akak malas gak nak snap gambo...tapi mengenangkan ni mangkuk tingkat last untuk kak long terus merajinkan diri snap seketul gambo...jadi la buat kenangan...menu hari ni...ikan masak taucu dan peria tumis cili telur je...happy muka kak long terima bekal makan tadi...lepas masak panas2 terus akak senduk dan hanto pada dia...moga2 dengan perut yg kenyang kak long dapat menjawab dengan tenang...jangan minah tu lepas makan dia mengantuk je sudah...hihihi

Tepek gak sepam gambo tuan tanah kedaung...saja nak tunjuk akak tengah melaram tudung pemberian kak long hari jumaat yg lepas...ikut cik boss pi urus kan keje skit...lepak2 dalam kete je...pastu sempat la singgah sana sini kejap...yg paling penting jumaat hari tu akak cuti masak gak...hahaha...nampak sangat saje nak mengelak kan...hahaha....ok sampai sini je...ta...ta 



24 comments:

  1. Tu lah Linda..
    Macam akak nak terjah juga..
    Bila balik kg en suami..
    Tak yah gi jauh smpi JPO tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjah kak jgn tak terjah...jalan2 dulu cuci2 mata mana yg rase beekenan bole le rembat...kuikuikui...betol tu tak jah pegi jauh2 dah lepas ni

      Delete
  2. Amboi nak kalahkan JPO ye... tak apa nanti senang-senang kakak nak tengok jugalah.
    Kalau Linda nak tahu JPO tu duduknya belakang rumah kakak aje tapi nak shopping memang tak adalah - mahal jiddan! manalah kakak mampu. Kalau nak beli tunggu year end sale. Tak lama lagilah ni - atau mungkin dah ada sekarang.

    Nampak memang besar bangunannya Linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tempat yg dekat2 dgn rumah memang tak best kak...kene gi yg jauh2 skit baru best...hehehe...bukan semua mahal kak ada je yg mampu milik gak..kalau mahal2 semuanye sy pon takut nak terjah...try akak pegi JPO pekena nasi ayam penyek kat situ...sedapppppp

      Delete
  3. Wahhhhhhh...... best jugak tu. Boleh cuci mata. Sebelum sampai Muo bolehlah singgah sebentar di MPO. Walaupun tak mampu membeli, mampu meramaikan jadiklah hihi.....

    Memang ibu mithali sungguhlah hang ni Mel, mak respect sangat weyh. Yelah...yelah....bagi chance lah orang yg putih melepah nan manis tu melaram dengan tudung baru. Labuh tuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kite mak...pegi cuci2 mata je...tapi mana tau ada je yg tengah sale rejeki le tu...hehehe...cantik la tu time balik muor bole le melencong kejap yek....takde la mithali mak...hamboiiii manis putih melepah yg tak tahan tu...hahaha...dlm gambo je tu kalau kat luar biase2 je kite ni mak..maklum la dah makin remaja purba gitu..ape2 pon tq mak...meh nak muah ciket

      Delete
  4. Wahhhhhhh...... best jugak tu. Boleh cuci mata. Sebelum sampai Muo bolehlah singgah sebentar di MPO. Walaupun tak mampu membeli, mampu meramaikan jadiklah hihi.....

    Memang ibu mithali sungguhlah hang ni Mel, mak respect sangat weyh. Yelah...yelah....bagi chance lah orang yg putih melepah nan manis tu melaram dengan tudung baru. Labuh tuuuu...

    ReplyDelete
  5. Nampaknya lepas ni linda tak singgah lagi lah ke JPO Kulai....tak jauh juga dari tempat kakak tu linda.
    Tengok MPO tu lagi cantek kan...boleh gak singgah untuk cuci mata bila sesat di melaka nanti.Bila linda kata kincir tu tu utk org llaki,teringat kakak masa pi pasaraya smalam,seorang suami sedang tunggu isterinya di luar,membebel bila isteri tak abis2 lagi shoping.
    Harini tentu kak long dah abis pekse...merdeka sudah...tentu kak long dengan linda sendiri dah boleh tarik nafas lega...
    Takpe abadikan gambar mangkuk tingkat last pekse tu akan jadi kenangan linda....
    Sedap lauk tu...

    ReplyDelete
  6. cantiknya tempat tu kan malinda, dekatlah kalau nak shoping sebelum ni hanya di JB kan, kini dah ada di melaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengok dlm gambo memang cam cantik bebeno kak...saya blom terjah lagi...tapi kalau dah tempat shopping2 camni kompom le cantik sokmo kan kak...hahaha

      Delete
  7. Terbaik tokk..
    Dah dekat dgn kampung den tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terbaekkk...wah! Hungtung la dia bole selalu terjah sini...kalau dari tempat akak dlm sejam perjalanan

      Delete
  8. perempuan tempat pertama dalam list tetap tempat shopping katanya.. hahahaa... nak2 hujung tahun ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pompuan camtu gamaknye dik...seriau kalau dengo bab shopping2 camni kan...hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. Memang best yan tempat shopping kan gile tak best...tapi kalau ada duit berganda2 bestnye...kikiki

      Delete
  10. kincir air tu nmpk chantek n lawa.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah katakan orang lelaki kan kincir angin lagi menarik perhatian...wak mai sini bleh snap2 gambo kincir angin...hehehe

      Delete
  11. Amboi, jangan sesekali membandingkan dengan JPO tau. Kita ni walaupun katanya duduk KL semangat kenegerian ni kuat sikit. Hehehe!

    Ingatkan tadi MPO tu adik beradik angkat kepada Malaysian Philharmonic Ochestra, tak pun kedai buku ke...pelik arghh apasal dia happy sangat setakat ada kedai buku jerk...Rupa-rupanya Malacca Premium Outlet yerk? Keh3x....

    Kalau macam ni nak terjah jugalah. Tak kisahlah ada satu di Johor asal ada jerk tempat baru buka. haruslah kita rasmikan juga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok2 hakak mintak hampun...hampunkan kami penunggu gua...hahaha...setakat kedai buku ape kes akak nak meroyan dik oiiii...hahaha...meh2 dtg terjah kalau nak ikutkan sini lagi dekat dik tak payah ko pegi jauh2 duit minyak tu bleh sambar kasut seketul tau...hahaha...mati la sebuk hakak mengahasut orang shopping...kahkahkah

      Delete
  12. Wow hakakkk..kenyataan yg sempoi..Tp gambaran tu penuh..best..nk follow lh..kuikuikui..

    ReplyDelete
  13. Polow dik jgn tak polow...cepat2 pi terjah sana byk sale hujung2 taun ni...mati la hakak sebuk menghasut ko pulak....hahaha

    ReplyDelete
  14. Polow dik jgn tak polow...cepat2 pi terjah sana byk sale hujung2 taun ni...mati la hakak sebuk menghasut ko pulak....hahaha

    ReplyDelete
  15. Tumpang tanya ..mpo ni dkt mana ye lokasi nya? Ada alamat tak??

    ReplyDelete