sila klik sini

Friday, 16 October 2015

TA...TA...AKAK NAK PI IKUT CIK BOSS MENYONGKET

sabtu    17  oktober  2015


Assalamulaikum dan selamat berhujung minggu......



             

Dua tiga hari ni akak cam buntu semacam je.....mood berpusing 860 darjah....nafsu menulis pon cam terperuk dalam kotak yg  tersimpan dalam stor sambil  di temani anai2 yg rakus mengunyah tanpa ada sekelumit pon perasan bersalah pada tuan tanah kedaung.....gituuuuuu....mendalam tak???? kahkahkah..... :p


Hari ni akak happy2 sikit pasal nak polow cik boss balik kampong.....ho..ho...ho...balik kampong...ho...ho...ho....balik kampong...ho..ho..ho...balik kampong...hati girang....sebelom memula kan perjalan balik kampong ni kiteorang nak terjah dua buah rumah kawen dulu....makan kenyang2 pastu baru gerak...ntah ape la mil akak masak hari ni ? mesti sedap2 tu....ekekekek....mintak2 pelam muda ada la lagi atas pokok tu....hahahaha....nampak tak permainan nye di situ....kong asam punye menantu....asal balik kampong ko asyik ingat makan jew....kahkahkah

               gambo pinjam google

Jumpe lagi hari isnin...inshaa Allah kalau di panjangkan umur....mintak2 balik je dari kampong nanti otak akak dah berfungsi cam biasa balik....kalau tak terpakse la akak jumpe tok batin kat cameron sana nun....hahaha...ta...ta...jumpe lagi di lain n3....selamat berjimba pada semua...kalau makan sedap2 tu ingat2 la akak di sini....hahahaha  :) 









18 comments:

  1. sapa tak suka balik kampung ye dak? saya kampung in law jauh jadi feel balik kg in law ni tak apa2 sangat kecuali blk kg sendiri. Dia punya melonjak tu rasa macam nak lompat ke langit ke 7. yelah in law tiap2 minggu pun boleh balik. so, lain la... kampung sendiri jauh nun di kedah

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii ko dik seronok bebeno gamaknye dapat balik kampong ye sampai nak melompat ke langit ke7....ekekekek...kampong sendiri kan gile tak seronok lagi2 kalau tak sesalu dapat balik mesti la rindu gile dgn famili tersayang....akak suka balik kampong cik boss pon sebab akak kan dah memang duk kampong sendiri jadi tak le terujah sangat....hahahaha

      Delete
  2. Dah kat kg ke ni,seronoknya...
    Dah tak jauh dari tempat kakak ni ,kalau lah boleh terjumpa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sampai lambat gak kak sabtu hari tu...lepas asar kalau tak silap...banyak no persinggahan...bestnyeeee kak kalau dapat jumpe...saya nak peluk akak lama2....rindu walau pon tak penah besua muka...inshaa Allah satu hari nanti kene usaha gak supaya dapat jumpe akak... :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Kita pun balik kg minggu ni Mel.... Tp kg kita lew bukan kg cik abe. Kg Mil nu...30 minit dari rumah kita je.

    Kita balik kg mana mana pun kena masak sendiri huhu...tu yg kekadang makan luo jer senang, maleh mak nak berlama lamaan di dapur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kesah le balik kampong mana pon yg peting hati girang sudah....kikiki....kite pon kalau balik kampong selalu je tolong mil masak sama2...kadang2 je kite masak kalau mil ada hal...masak ramai2 pastu makan ramai2 yg best tu...berselera je makan rebut2....hehehe

      Delete
  6. Gi CH tu jgn lupa beli jagung Mutiara tak pun beli keledek, pas tu buat jejemput keledek ....sedapnya lama tak gi CH

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape kes ni mak suh beli macam2 ni??? kite panjat tapah sana nak jumpe tok batin jelah....nak suh dia..."perong...pereng...perong...pereng..." menjampi kite yg tetiba malas beno nak up n3....tapi kalau setakat nak kirim jagung dgn keledek tu takde hal le tapi awas ye jangan nak suh kite spedo stoberi berkilo2 pulak ye....sebab duit kite dah abis bayo pada tok batin....kahkahkah

      Delete
  7. wahh sonoknyer balik kampong tuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la wak balik kampong kan best ...kikiki....tapi kali ni balik kejap beno tak sempat nak merayap pi memana pon....tq wak sudi singgah sini dan komen2

      Delete
  8. Jgn bimbang Linda MIL Linda tak baca entri ini, kakak boleh jamin selamat. Nak petik pelam muda tapi rasa kakak dah tak ada kalau yg masak tu mesti ada lagi. Agak-agak tak ada masa on the way balik tu tengok ajelah kiri-kanan jalan sah laluan sana tu apa pun ada. Kakak suka kalau jalan hala sana. Perut memang tak lapar punyalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib le mil saya tak pandai baca blog kak kalau tak nahas....hahaha...betol sangat tu kak sebiji pon takde pelam muda semua nye dah tua dan hampir masak...tinggi2 pulak tu....nak je saya panjant semalam tapi malu pulak sebab kat rumah mil sy sekarang ada tukang buat rumah...cik boss suka lalu sedenak kat sana tak byk sgt gerai jualan asyik2 jumpe ladang nenas je...kalau lalu malam2 seram....hehehe

      Delete
  9. Oh, dah bereply komen semua maknya tak payahlah jumpa tok batin kat CH nun. Mood merundum dah jauh meninggalkan tubuh badankan, kan, kan...

    Seronok yerk balik kampung tapi saya ni sejak jadi orang Kay El memang ngelat sungguh jarang balik kampung halaman nun di selatan sana. Lagi pun mak saya dah dok KL dengan kakak makanya takdalah saya jadi adik ipar si Tanggangkan!

    Saya pun puas makan nasi orang kahwin tau hari Sabtu lepas. Dah majlis kakak kita punya, kita pun belasah ler makan sampai kenyang ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kensel terus nak berdating dgn tok batin...hahaha...lagi pon tok batin sebuk jual petai...hahaha...balik kampong memang best macam2 rancangan bole buat nak2 part makan2...hahaha...dah maknye kat kl buat ape pulak susah2 nak balik kampong kan...kite balik kampong pon pasal nak jumpe orang tua....kalau dah memang kenduri keluarga sendiri kompom ulang makan lapanploh kali pon takpe...ekekekek....nanti jgn lupe up gambo adik cute tau ^_^

      Delete
  10. bestnya balik kampung..rindu kmpung

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat best sekali sekala dapat balik kampong kan yan ^_^

      Delete