sila klik sini

Sunday, 11 October 2015

SETELAH TIGA TAHUN....AKHIRNYEEEE

isnin    12  oktober  2015


Assalamulaikum dan salam sore....


Kalau nak tahu dulu2 sebelom ada anak kecik akak dengan cik boss suka sangat tengok wayang...cam hobi gak la....kalau sebulan tu bole kata dua tiga kali mesti terjah paggung wayang...pantang dengo ada cerita best tengah main lelaju pegi tengok....nak di jadikan cerita semalam kiteorang duk berjimba jalan2 carik nahas makan kat JJ....akak tak berapa sehat dua tiga hari ni...demam selesema...tetiba cik boss dapat idea gile2 ajak tengok wayang...memula akak takmo gak sebab takut si mak enon mengaruk dalam tu...kang marah pulak penonton lain...tapi cik boss yakin kan akak...dia cakap kalau mak enon bising2 dia sendiri bawak main2 kat luar...ok la dah dia janji camtu akak setuju jelah....



        Gambo pinjam google


Kiteorang tengok cite maze runner 2 .....best woooo cite dia...terkujat2 akak dok tekejut....menjakun kejap dengo bunyik sound sistem yg bedentam dentum tu....lamaaaa dah tak tengok wayang ni...tiga tahun gak la rasenye...dulu cite ni part 1 akak tengok kat astro je...rupenye dah ada sambungan part 2 pulak...sian diorang ni asyik belari je keje nye nak menyelamatkan diri....akak yg tengok ni pon rase penat....hahaha....yg paling best sekali part tetiba ada zombie dalam mall yg gelap gulita tu....laju seh zombie dia kejo...sorang kene gak kokak kat perut tak sempat nak masuk pintu....sian last2 dia pon bertuko gak jadi zombie...anak2 pon akak tengok teruja semacam je semalam...takpe la lepas ni kalau ada movie yg best2 kite pi tengok lagi...nampak si mak enon cam behave je dalam panggung semalam...umpankan popcorn dengan air senyap pulak minah tu... siap tido lagi....hahaha...camne ntah bole pulak dia tido tengah bunyik bising2 camtu...pelik 



Pasni bole le belek2 kalau ada movies best2 kat sokabo....ekekekek...tapi tak bole la nak tengok selalu cam dulu....harge cekik darah sekarang ni....semalam je tiket kene rm60 tu belom campor duit bayo popcorn dgn air bagai tu...sesekali bole la kot...



Ok la sampai sini je...akak makan obat selesema  mata asyik stim je....hahaha....kalau letak kepala kat bantal ni kompom dah belayo sampai mexico ni...ngantuk gilos...tapi tak bole tido sebab seriau kang mak enon tinggal sesorang main ntah hape2 je minah tu....kene tunggu abang ngah balik sekolah dulu baru akak berani nak membongkang....bobbbyeeee jumpe lagi di lain n3






28 comments:

  1. Masa ni abng ngah tentu dh balik sekolah kan....dah terbongkang ke linda...hihii!
    Kakak ni lagi lah jakun kalau masuk pawagam agaknya....apa tak nya dah berpuluh tahun tak jejak...kg betul kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdenye dapat tido kak...elok abang ngah balik rumah sakan dok bersembang dengan dia last2 segor balik mata saya ni buatnye....pukul tiga saya nak tengok siri mexico masa bole tido....hahahaha

      Delete
    2. takdenye kampong kalau setakat tak tengok wayang tu kak....kikiki...kadang2 memang ada yg jenis tak minat gi tempat2 camtu...tengok kat tv sambil tutup lampu pon best gak betol tak kak :)

      Delete
  2. Sesekali layan masuk panggung dgn anak-anak ye Linda. Kakak dah tak bolehlah ada tahun bila ntah selepas 16 tahun kakak masuk panggung dek kerana anak-anak. Keluar panggung pening kepala haha... lepas tu sampai la ni dah malas dah Linda.

    Kalau makan ubat selsema atau batuk memang sah mengantuk Linda
    Biasanya kalau dpt tidur memang lebih baik - bangun tidur selesa sikit kalau nak buat apa-apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama beno tak pegi terkejut agaknye sistem telinga akak tu...saya pon hari tu cam terasa gak bedebo2 kat dada sebab kuat sangat la sound dia nasib tak pening teruk sebab saya pon memang tengah demam mase tu....haah kak mengantuk sampai rase lemah2 seluruh badan di buatnye....alhamdulillah hari ni dah sehat tak payah telan obat dah

      Delete
  3. saya dah empat tahun tak tengok wayang. dulu sama la blh kata tiap2 minggu tengok wayang. bila ada anak memang bercuti terus dr tengok wayang. Kami ni pulak jenis 100% jaga anak sendiri. takde istilah nak bagi sesapa2 jaga sejam ke dua jam bagai.. Jadi nak kemana mana kena usung anak tu. So, masuk tempat yg sesuai dengan usia anak je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol sangat tu dik...bila ada anak2 kecik ni banyak dah tempat2 yg dulu suka pegi terpakse stop dulu....akak ada mak yg bole jaga kan tapi tak sampai hati nak tinggal sebab mak akak bukannye kuat sangat jadi kalau pegi mana2 pon mesti hangkut sekali si kecik tu....

      Delete
  4. Sep sikit! Cium pipi kiri-kanan sikit!

    Samalah kita!

    Dah 4 tahun tak tengok wayang tau dek kerana si kecil ni. Gabrahlah omaknya kalau anak buat hal dalam panggung. Yang paling ngeri kena keluar panggung, tak sempat nak habiskan cerita, takda klimaks macam tu tau! Lebih baik tengok kat rumah, terkujat terkulat pun dapat juga tengok sampai habis!

    Dulu masa muda pun memang kaki panggung juga. Seminggu duplohlapankali masuk panggung (aha...nampak tak dia propa lebih... kalau buat matematik ni belum tentu betul kiraanya...) Pernah sekali dua tu kita buat hattrick lagi. Keluar masuk, keluar masuk, keluar masuk ^_^ Sebelum kahwin pun jadi ketua beli tiket wayang lepas tu bantai pi tengok wayang dengan anak-anak saudara yang ramai. Kita tukang jaga seat siapa duduk sebelah siapa :)

    La ni, kisah sedihnya...lepas ada anak satu, lepas ada dua....makin kurang jejak panggung!

    Eh, patutnya gembiralahkan dah insaf tak mahu jadi anak wayang lagi! Opss...salah guna perkataan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. muah2 :) ada geng rupenye...kikiki....4 taun lagi le lama tu...betol la akak pon seriau bab2 camtu la...takut orang lain kat dalam tu tak puas hati...pastu rase cam tak best je dah bayo mahal2 tapi tak dapat tengok sampai habis...dedulu mase anak dara akak penah tengok wayang sekali je...sebab akak takut dah pastu lepas kene kencing dengan maka akak....dia gebang kat dalam panggung wayang ada jin dok jage....hampeh betol akak siap bercaya bulat2 mase tu....T__T dah lepas kawen baru meligat tengok wayang dengan cik boss....sesekali takpe la kot tengok selalu rase cam membazir je pulak kan....wah!!! kirenye akak dah kembali menjadi anak wayangla ni...ehem2 jangan memain ye....hahahaha

      Delete
  5. Bestnya kak. Elok je dia tido sbb golap dlm tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. gamaknye ek patut la minah tu kan mahen lena tido...kat dalam tu kan gelap pastu sejuk plak tu sedap beno le dia tido bising ape sume belakang kire....hahaha....best sangat dik bila dapat tengok wayang ni maklum la dah 3 tahun tak terjah...hehehe

      Delete
  6. dalam panggung pon boleh tetido..hahaaa!1..biasalah bebudak. Sik aku heran pasni kan, kalau nak tau movie terbaru hangat, boleh check kat blog Mal..tengok amacam komen ok ke tak movie tu..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelap pastu sejuk dalam tu SB terus lena di buai mimpi si mak enon....hahaha....hamboi SB tak hagak2 idok le saya tiap2 minggu pi terjah wayang kang nangis tengok duit dalam beg tinggal yg besi2 je...hahaha

      Delete
  7. dah lama tak tengok wayang...pandai cik bos ambil hti isteri... :-))

    take care kak..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan pasni try ajak hubby pegi sementara takde anak kecik ni bole la nak berhoneymoon bagai....kikiki....seronok sesekali tengok wayang tau....tq yan alhamdulillah hari ni sehat dah akak :)

      Delete
  8. saya pun lama sungguh tak tengok wayang..seingat saya kali terakhir tengok wayang cerita transformer pada tahun 2009 dulu

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah tu...pasni pi la terjah bawak anak2 hanafi mesti best punye tapi kene tengok2 gak ceritanye takut2 tertengok cite yg tak best pulak...hehehe

      Delete
  9. Saya pun sama lama xmsk wayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape lagi pasni kalau ada masa terjah terus panggung wayang...best wooo...rilek2 sambil makan popcorn...kikiki...tq Nor azman sudi singgah dan komen2 kat sini

      Delete
  10. saya memang kaki tgk wayang tapi lately dah malas sket sebab penat keje weekend pon membuta je huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali nonton wayang sambil rehatkan badan memang bestkan dik....lagi kalau movie yg gempak berganda2 bestnye....kikiki...takpe rehat2 kan badan dulu bila ada kesempatan nanti bleh pegi wayang pulak

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  11. salam uhkuwah malinda, kak ana sekarang sellau gak teman anak-anak MDO, tengok movie jugalah kalau yang sesuai :) selalunya pi tgk first show atau hari rabu jimat 50% tiket hihi :

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak ana...saya pon selalu pegi dgn anak2 je kak...sian bebudak tu asyik belajo je sesekali kasi diorang rilek hilangkan stress...haah kan kalau rabu tiket memang murah tapi kene pegi awal skit baru dapat kalau pegi lambat masuk angin keluar asap....hehehe

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  12. Kita pun dah tengok cite tu Mel....kat Wayang jugak. Tengok dgn anak dara jer bertiga. Dah dia yg ngajaknya. Bapaknya kerja, anak beranak gi berjimba hihi....

    Sebenarnya Part 1 dah beli CD tp tak tengok, lepas balik tengok Part 2 hari tu balik terus beriya bukak CD Part 1 hihi .....
    Betullah.. mmg terasa penat nengok cerita tu ek. Mcm kita pulak yg lari

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan cite tu mendebokan....hehehe...part 1 pon best gak baru2 ni kan hade main kan astrok....kite malas nak tengok kat cd maklum la pengetahuan bahasa ingeris kite kan terlalu tinggi kang tak berapa nak paham pulak....hahaha....kannnn tetiba feling penat same bile tengok diorang dok belari sakan....pastu rasa nak tumbuk muka pompuan yg belot tu....hahaha

      Delete
  13. Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete