sila klik sini

Thursday, 29 October 2015

SELAMAT HARI LAHIR CIK BOSS KU SAYANG

 jumaat    30 oktober   2015


Assalamulaikum dan salam hormat....


Semalam 29 oktober genap la usia cik boss 48 tahun...ehem2!!!  makin ke warga mas dah bang...ekekekek...akak selalu menyakat dia camtu....hanggin je mamat tu....hahaha....selamat hari lahir suami ku...jantung hati...bintang kejora...musuh ketat (bila time gaduh)...dan sahabat menjemah yg sejati....moga abang di panjangkan usia...di beri kesihatan yg baik...di murahkan rezeki...berjaya dari dunia hingga akhirat...moga kita merasa tua bersama....nanti kalau dah ada cucu tak payah nak manja2 kan sangat tau....kahkahkah....mati la berangan kan main jauh lagi....  :p 



Tahun ni sambut besday kat rumah mak akak...tapi 28 haribulan belah malam tu dah sambut...kikiki...sambut awal setengah hari sebab sengaja nak raikan bersama kakak akak yg dah balik s'pore semalam...sambut anak beranak je tapi kali ni meriah sikit pasal ada tetamu tambahan...kikiki...tengok tu kite tengah nyanyi2 lagu besday untuk dia...tapi cik boss sebuk buat video sendiri pulok....hahaha...sian abang sume buat sendiri....hahaha...mak enon memyempil kat depan tu pasal dia perasan yg ni kek besday dia...asal nampak kek je sume besday dia...ntah berapa kali setahun ntah akak beranakkan dia....hahahaha

 Akhirnye setelah berebut2 meniup lilin dengan mak enon cik boss pon merasmikan pemotongan kek yg sodap tu....nasib kak long dapat cekut tangan izara masa ni kalau tak abis dah kek ni kene cekau dengan minah tu....kong asam punye budak ni kek apak ko tau sempat ko nak cekau ye...kahkahkah

 Yang benonye kek ni kak long yg pilih....kong asam sekali lagi...ni sape punye besday ni??? tuan badan terpaksa redho jelah....sian...sendiri punye besday tapi anak2 yg sebuk melebih lebih je... T_T  besday akak bulan depan jangan harap akak nak kasi diorang ni peluang....akak akan gunakan kuasa kuku besi yg akak ada nanti....kahkahkah

Para tetamu terhormat...memang ni je tetamunye pon....hahaha...kakak akak nampak tangan je sikit tu...beli kek dengan pizza je malam tu...janji hado katenye....hadiah bulan lepas lagi akak dah beli dan kasi pada cik boss...akak beli pon yg murah2 je dik non...maklum la akak kan tak koje...akak beli hadiah yg betol2 menjadi keperluan pada dia...jadi bila dia pakai hari2 kat opis tu bior le dia teringat kat akak gituuuu....hahaha


Gini le bentuknye sikit lebih kurang....kebetulan sekarang kat ofis cik boss dah ada mesin kopi yg mahal tu jadi pengunaan mug camni amat2 di perlukan....maka akak pon belikan la dia seketul mug bentuk gini...jangan memain tau made in jerman hokey....hahaha...harga tak sampai pon rm70 henget benonye....kikiki...dah bini tak kejekan terima la seadanye gituuu...tu pon nasib ada gak duit sikit2 dapat belikan hadiah kalau dintis langsung takde duit mugkin akak buat cekodok ikan bilis je kot kasi ke dia....hahaha...cekodok ikan bilis pon sedap kan ape ada hal.....hahahaha



ok la sampai sini je jumpe lagi di alain n3 ....ta...ta


*kang petang2 akak singgah rumah kekawan ye :)





24 comments:

  1. Biasalah linda budak kecik ni fikir stiap bezday tu bezday dia macam anak kakak dulu mcm tulah..
    Hepi bezday utk suami linda , murah rezeki dan panjang umor agar dapat bersama linda menjaga cucu2 kelak....
    Cantek lah mug tu linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang tu memang lawak tengok perangainye kak....besday anak jiran pon dia perasan besday dia gak...terkebil2 mata kawan tu sebab si mak enon yg lagi bersemangat meniup lilin....aminnnn...mekasih kak nanti saya sampaikan ke dia ye...simple tapi bole tahan comel gak la mug tu....beli sebab dah tahu cik boss memang sedang carik mug untuk letak kat ofis dia...tq kak

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. cantiklah mug tu..patutlah mahal harganya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak yon...simple je mug tu kak dan tak le mahal sangat....maklum la saya kan tak koje kalau banyak duit teringin jugak nak kasi hadiah yg mahal2 untuk cik boss tapi apa kan daya.....hehehe

      Delete
  4. usia tengah panas tu.. tak berapa emas tak berapa perak katanya. Time2 umur camtu la anak2 dara mula berebut hehehe.. sweet nya hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....penah gak baca yg lelaki tengah umur2 camni gatai dia lain macam....mintak2 di jauhkan la dari cik boss hakak ni....selalunye yg jadi rebutan anak2 dara tu kalau poket tebal je dik....cik boss akak ni tak berapa tebal sangat poketnye....kuikuikui....nasib baik....hehehe....beli hadiah yg termampu je dik dan pada masa yg sama satu keperluan gak....hehehe....tq dik

      Delete
  5. Selamat hari lahir buat hubby linda..
    Berkenan pulak tengok mug tu..
    Cantik pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq CH nanti saya sampaikan ke dia....simple je mugnye tapi bole tahan comel gak la sesuai letak kat ofis sebab ada tutupnye sekali...

      Delete
  6. Selamat ulangtahun kelahiran buat en abe Linda
    Budak kan macam tu Linda kalau nampak kek birthday yg lilin dan menyala sibuk cepat aje mulut dia dah muncung nak meniup lilin. Paling seronok pada dia saat itulah bukan kira siapa pun birthay apa lagi ini en ayah dia punya haha...

    Cantik mug yg Linda beli tu kakak macam nak cari pulak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak nanti saya sampaikan ke dia ye....minah tu memang pantang je nampak kek sume hari jadi dia....kuikuikui....nampak kek kat kedai pon sebuk nak tiup....ape kes kang marah pulak tokey kedai....hahaha...kalau kat rumah ni buat besday memang dia jelah yg melebih...beli kek pisang nak makan pon sebuk suh cucuk lilin nak tiup gak....hadoiiii layankan aje lah

      Delete
    2. sori lupa nak cakap yg saya beli mug tu kat bandor JB kak tapi nama mall lupa pulak saya...pestime saya pegi situ macam mall baru buka je ....tapi rasenye mall lain pon ada jual gak mug camtu...

      Delete
  7. Bab kek ni biasalah.. memana budak kecik pun ingat kek tu untuk dia.. ;)
    Apa-apapun selamat hari lahir buat abang akak.. moga sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn....tq dik nanti akak sampaikan ke dia ye.....si mak enon tu memang kek batu dalam lemari akak tu pon dia cakap kek besday dia....nasib tak di potongnye....kuikuikui....nampak je kek kan mahen bersemangat lagi.... hahaha

      Delete
  8. Happy birthday untuk suami akak...hari ni pulak birthday suami saya..heheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dik....ucapan selamat hari lahir pada suami adik jugak...semoga panjang umur murah rezeki dan happy dengan keluarga tersayang.... :)

      Delete
  9. Hepy bezday utk darling hang Mel.....
    Awat sikit sangat ucapan tu? Kang ada yg tertinggal hihi...

    Biasalah Mel, anak anak dengan mak anak mmg selalu menang dlm rumahtangga. Paknya kena redho ajelah hihi....Hang nak pilih kek apa bulan depan Mel?

    Yang tu kek apa tu weyh. Mcm kek coklat je?
    Mak Enon paling kecikkan haruslah kerjanya menyempil sana sini hihi....

    Hang ni lebih kurang mak jer Mel.... sejak tak kerja ni mmg Tshirt jerlah modal hadiahnya...itu dah kira bagus tu kekadang langsung tak de hadiah haha.. .



    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg #promotinghseutp tu semua org tak boleh like kecuali dia fren dgn anak mak. Mehlah like Mel, tak pun share jer pun boleh....

      Delete
    2. Tq sesangat mak...hahaha...cukup2 le ucapan tu kang ada yg muntah buih kalau dok baca panjang2....hahaha....tu la pasal cik boss rela dalam terpaksa gituu...hahaha...sian gak kat dia tapi sesikit jelah...kahkahkah....haah kan sume budak kecit perangai sama kot....tapi minah ni lahai perangai kekwat abis mak sumpah tak tipu....hahaha....dah gitu le nasib kalau tak koje kan...bagi jelah mana yg termampu...nak bagi hadiah mahal2 bole je tapi time bayo seret kad hujung2 bulan dema gak yg nak kene membayo....beri hadiah murah2 camni kadang2 sweet gak kan.....patut la kite tak bole nak like....dah la lamaaaaaa gile kite nak skodeng fb... T_T

      Delete
  10. kak ..bulan lahir kita sama....hari dengan tahun je lain...huhu..

    selamat hari lahir cik bos..moga berbahagia disamping isteri dan anak2..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke yan....selamat hari lahir jugak untuk yan la camni walau pon cam dah terlambat je....aminn...tq yan

      Delete
  11. Sambut bday ngan family lagi best ye Kak ..semua ada..anak2 pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu amanda....sambut anak beranak camni lagi best kot :)

      Delete
  12. Happy belated 48th birthday yerk! Okeylah tu janji ingatan yang penting. Kalau buat-buat lupa jerk (macam kami suami isteri selalu buat bila time balas dendam dapat hadiah besday tak best) lagi parah! Hahaha....

    Budak-budak memang macam tu tau. Anak saya si kecil tu pun sama juga. Asal nampak kek besday, senyum kambing dia masyaAllah... bukan main meleret tak boleh dikawal-kawal! Padahal bukan harijadi dia pun!

    ReplyDelete