sila klik sini

Tuesday, 6 October 2015

FAMILY DAY SUNWAY LAGOON (HARI KE 2)

rabu    7 oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat.....






 Esoknye sume bangun awal....nak mengelakan kesesakan kat coffee house pastu bebudak dah tak sabo nak mandi kolam pon ye gak....hotel ni bab makanan memang akak kasi 4 bintang terus....sume sedap2 tak menghampakan...pilihan roti pon sume sedap dan segar...lagi satu jarang akak jumpe hotel yg hidang yakult....dah ada depan mata tu ape lagi amik le kesempatan...kiteorang minum kan main banyak lagi....hahaha
Ni harga tiket masuk Taman Tema....mahal gak ek sekarang nasib kiteorang dapat masuk free....hehehe....ni kali ke tiga rasenye akak masuk sini...dedulu masuk kak long kecik bebeno lagi dan harga tiket tak le semahal ni....masa kat dalam ni akak sedih benonye....akak tak bleh mandi sebab dah time "itu" so melopong jelah menengok cik boss dan anak2 mandi...sambil2 tu sempat gak akak usha mamat arab yg rupe nak iras2 Humood Alkhudher penyanyi lagu Kun Anta tu....wakakakak....mati la sempat akak skodeng anak ikan dik non....bahahaha
Ramai gile orang dok berlonggok bawah tempayan ni....best nanti bila air dia dan penuh dia dok jatuh dan siram camtu...Izara kan main suka mandi kat sini...kalau perasan kat bucu gambo belah kiri tu ada nampak sikit kepala orang tengah baring...tu antara 4 ketul nyah yg dok mengedik...jangan memain diorang punye dressup mintak nyawa....hahaha....sekor2 kan mahen dengan two piece bikini...nenen beso kalah orang pompuan...terkinje2 cam kat disco pulak....nampak sangat saje nak tarik perhatian...akak suka je tengok sambil tahan gelak...ada gak hiburan....hahaha...badan dah lawa cuma muka tu masih bisa ular tedung gak ar....kahkahkah

Anak2 akak kalau bole sume kolam diorang nak terjah...yg si Izara tu berani kan main...segala selongsor air yg tinggi2 pon selamba je dia naik...cik boss cerita memula diorang tak lepaskan naik gelongsor ni sebab Izara tak cukup tinggi....tapi bole pulak minah tu dok meroyan cam hape je kat situ...agaknye diorang bingit terus cakap bole...gumbira la hati mak enon...banyak kali kot dia asyik ulang main tu je...

Kak long datang teman kan ibu dia lepak2...kenkonon minah ni sian dengan akak yg membosan tak dapat mandi...padahallll...kahkahkah...dia tak tau ibu dia ralit duduk sambil  cuci2 mata....hahaha...cik boss beli kan popcorn lagi la seronok akak duk lepak....kikiki...nasib tak timbul ketumbit kat mata....bahahaha
 
Lepas dah penat2 lepak mandi ajak diorang pi carik makan dulu...memasing dah lapo...bincang punye bincang last2 sume setuju makan burger...makanan dan minuman sume pon sedia maklum la kalau dalam tempat2 camni....mahal melampau2 ye...mineral water botol kecik tu rm4.60...air gas cam coke dan seangkatan dengannye pon sume sebotol rm4 hengget lebih....jus buah segelas rm10.60....mahal cam nak nangis kan....tapi kiteorang senyum je mase bayo...sebab ape?...sebab kiteorang dapat kupon 100 hengget....hehehe...set yg kiteorang amik ni ada 2 ketul cheese burger,2 ketul burger daging beso cam pinggan ,4 kentang dan 4 air coke rm63.90...alhamdulillah kenyang sampai ke petang....hehehe
Lepas dah puas mandi diorang ajak jalan2 kat dry park pulak....ada kawasan cam zoo kecik tapi akak duk jauh2 je sebab banyak ulo je kat situ...kembang tekak terus...walau pon sini sume pon mahal tapi beli gak la untuk menghabiskan kupon...kang tak abis rugi...banyak beli air je pon mase kat sini....asyik jelah tekak ni haus
Masa jalan2 tu banyak la jumpe penghibur yg dok jadi badut camni....bole di ajak bergambo...pelbagai rupe dan bentuk...
Hantu pon banyak gak berkeliaran....seriau je muka mak enon....hahaha...dia takut benonye sampai malam tido pon merapu cakap takmo 'hantu'...kikikiki...muka akak kat belakang tu terpakse edit sebab lawak gilos....hahaha...banyak lagi hantu tapi akak tak snap pulak gambonye...dah petang time ni badan pon dah penat...jalan sambil seret kaki  =__=
Menatang ni je ntah bape kali mak enon naik...setiap kali ada bebudak nak naik mesti si mak enon menyelit sama...mabuk dah akak dok atas tu...kak long amik turn pulak pegang izara...lepas merayau2 kat sini akak pon "pakse" bebudak ajak balik...bila dah usia makin senja ni badan paham2 jelah cepat beno penatnye....


Ni antara famili day  paling sempoi dan best yg penah kiteorang ikut....tahniah pada semua yg berpenat lelah menguruskan segala2 nye...yg kiteorang pergi ni trip ke 3 benonye...tu yg tak berapa ramai sangat...makanan, tempat penginapan semua tip top langsung takde rungutan...tq gak pada kompeni cik boss yg banyak keluarkan budget untuk happy2 kan staf dan seluruh famili...nora kasi 4 bintang....ekekekek


18 comments:

  1. Amboi, bukan main seronok cuci mata! Nampak tak snap photo penuh nyah yang 'tampan' tu? Kalau bersuara gediks, sure semua pun lari lintang pukangkan. Hahaha...

    Last saya pergi Sunway Lagoon ni 5 tahun lepas kot sebab masa tu si anak kecil (ala...yang nak buat besan tu...) tak lahir lagi ^_^ Harga tiket pun baru RM60+++ kot masa tu. Sekarang memang berdebar kencang dada tengok harga tiket. Nasib baik semua ditanggung jerk, senyum lebar aje ^_^

    Eh, ingat nak buat komen marathon hari ni tapi tak sempatlah! I nak balik rumah ni, nak hantar anak-anak 'bekerja' pulak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typo error pulak... nampak = nape ^_^

      Harap maaf yerk ~_^

      Delete
    2. hakak takut benonye....ekekek =_= kang tetiba dia naik hantu pi kitai akak kat situ sape nak tolong dik oii!...hahaha....tu la dulu2 cam tak bape mahal kan sekarang sume pon mahal nasib akak masuk free je...rejeki...tq dik sudi komen2 kat sini ye....bab typo tu jgn le ko risokan sebab akak pon madang yg typo sesaje....kikikiki

      Delete
  2. Tergeliat lak perut tgk gmbr hantu tu

    Saya x pernah pergi lagi kak. Bila dh nk g rasa cam rugi lak nk byr tiket mahal2 utk kami berenam. Baik g melancong buat byr hotel. Mahal sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....yg ni tak bape nak real ada sekor tu lagi seram muka badan sume cam kene tetak...geli lak akak tengok laju2 jalan takmo amik gambo....hakak ni pon pegi sebab free dik kalau kene bayo...kim salam...hahaha...duit tu bole buat beli barang kering sebulan tau....ekekekek :p

      Delete
  3. Tak tahan kakak nk tergelak tau....linda sempat sekodeng nyah pulak duk sorang...hahaa
    Izara memang berani ya ,semua nak main.Anak kakak Iman dulu sebaya Izara penakut amat ,ombak laut pun takut,mainan apa saja semua gayat...
    Tabiklah dengan izara comel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak kak getik pon ada gak...sengal je nyah tu sekor2 bole pulak hentam terkinja2 kat situ berjoget...maklum la pakwe arab banyak tu yg datangkan tergedik2 je tu...khusyuk saya dok tengok....hahaha....minah tu memang sume berani sampai saya pulak yg naik takut...masa dia umur setahun lebih pernah bawak dia pi pantai terpekik2 saya tengok dia lari meluru je nak masuk laut dah la time tu ombak kan main beso...apaknye sampai tak terkejo kak nasib sempat tarik tangan dia....bedebo gak ar dada saya mase tu....hai la anak T_T

      Delete
  4. Budak kalau berani macam Izara tu org kata semangat juangnya pun tinggi Linda. Bagus sebenarnya tapi kita ni org Melayu memang selalu takut-takut. macam Izara tu yg bagus tak gayat. Kak Long dah besar Linda dia tak mahu ibunya sendirian itu yg ditemakan.. tak tahu ibuny dok skodeng mak nyah hihi... org macam tu memang dah hilang malunya Linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu ye kak...mudah mudahan la...tapi betol la saya ni tipikal orang melayu sangat...sume pon takut nak kasi dia buat....hehehe....kak long tu kesian dia tak tahu ibu dia dok enjoy tengok bapok buat show....hahaha...memula mati2 saya ingat pompuan kak....bila dah dengo suara pastu tengok betol2 muka dia baru la tau bapok....muka dgn suara kan main hazap lagi....hahaha

      Delete
  5. seram.pulak tengok hantu tu..adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak yan hantu2 camni kat sunway hari akak pergi tu....ada tu siap di kejonye bebudak pompuan...terpekik2 kawan tu lari takut....nasib dia tak kejo akak memang kene tunjal je kepala dia....hahaha....ko dah kenapa setan??? :p

      Delete
  6. haha...hantu tu, usahkan bebudak...orang tua pun yang lemah semangat mau mengigau di buat nyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib saya tak mengigau bunda izara je yg dok merapu....hehehe....tengok camtu je pon dah seram kalau masuk rumah hantu lagi la...pengsan terus agak nye....kikikiki

      Delete
  7. Replies
    1. famili akak je best dik....akak hempeh sebab tak bleh mandi....sob...sob...sob...tapi dapat skodeng bapok dgn anak ikan arab pon best gak la....wakakakak

      Delete
  8. wah..bestnya ada family day macam nie..paling seronok anak-anak

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu teruja habis anak2 saya....mak pak tumpang sekaki....hehehe

      Delete
  9. Alahai jeles mak tau.....nak gi jugaklah tunggu pakwe dapat gaji part time haha......
    Sedapnya croissont tu ( mls nak check ejaan?.....dulu pernah makan kat hotel PD roti fresh tu.....pergh...sedap sampai teringat ingat sampai sekarang nyah!

    Bercuti mmg seronok kalau free ek Mel, tp yg tak seronoknya kena keluo duit ....kita seronok je ler sebab yg kena keluo kan duit dia hihi..

    Kikiki.....ingatkan lelaki je mata keranjang .... Eh....tp mak pun suka gak skodeng kalau cenggitu hihi....

    ReplyDelete