sila klik sini

Sunday, 4 October 2015

FAMILY DAY DI SUNWAY LAGOON TIME JEREBU

Isnin    5  oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat....

Alhamdulillah tahun ni kompeni cik boss buat hari keluarga kat Sunway Lagoon....yg tak bestnye sekarangkan negara kite tengah di landa jerebu yg teruk....tapi kalau setakat jerebu je tu bukan la satu halangan beso untuk anak2 akak bersuka ria....diorang punye ganas tu seram aku menengoknye....sebab kalau di ikutkan tiket tu bole guna sampai penghujung bulan disember nanti....tapi dah diorang meroyan nak gak masuk semalam....lantokkkk....kuasa akak nak bertekak...tengah berkubang semalam dapat pulak kabo sekolah tutup dua hari....terus masing2 mengelupur kegirangan....lantokkkkk sekali lagi....no komen.....hahahaha....jom le tengok gambo sambil akak bercerita....alaaa...jom le free je bukan kene bayo....ekekekek  ;p


 Kiteorang sampai agak lambat sebenonye....kak long ada kelas jadi lepas dia dia abis kelas tu baru gerak....ape2 pon kelas dia lagi penting tak sampai sebulan hoi nak SPM....kecut je perut akak kalau di ingat2....lepak kejap sementara menanti cik boss buat pendaftaran amik kunci bilik sekali...dapat gak goodies beg seketul....
 Kiteorang tak terus terjah bilik tapi bawak abang ngah turun sini dulu ada  latihan dengan bebudak band sebab mamat ni ada buat persembahan time dinner malam nanti....buat latihan siap2 nanti malam takde la diorang mengelabah puyuh..
 Masuk je bilik semua dok serbu pi skodeng kat tingkap....tak sabo le tu memasing....walau pon kat luar tu pemandangan nampak kelabu asap je....kiteorang dapat bilik kat Sunway Resort & spa...ada satu katil saiz queen dan satu saiz king kong ....luas gak la bilik ni ada ruang sikit untuk mak enon lari2 pecut
 Orang lain sume pi serbu tingkap yg minah ni pulak masuk2 je terus terloncat2 atas katil...siap nyanyi lagu "five little monkey jumping on the bed"  hahaha.... makin beso ni pandai dah menikmati percutian...happy gila  bila cakap tido hotel....kikiki....semalam pon lepas balik tu sebuk ajak tido hotel lagi....abis la apak ko botak camni....ekekekek
 Laju2 akak snap gambo sebelom anak2 buat onar....tak beso sangat bilik ayor dia tapi selesa sangat2 untuk akak lima beranak....lepas je terlompat2 si mak enon terus berkubang dalam tab pulak...
 Sempat jugak tuan tanah kedaung selfie sepam....hahaha...padahal yg kat luar ketuk pintu cam nak roboh....sebuk betol la...ada yg nak kencing la...nak ehem2 la....menci makcik...tak dapat langsung nak fefiling2 tau  =__=
Belom ape2 lagi sebuk dah budak dua ketul ni menelaah peta....rancang mana nak terjah dulu esok....nampak beno dah tak sabo2 kan diorang ni....

 Lepas maghrib kiteorang pon turun dengan perasan berkobar2 "nak makan" ....hahaha...sebat pinjam baju kak long...nasib minah tu ada bawak baju lebih...camne ntah bole tak sedo baju yg akak bawak tu ada kesan kotor plak kat tangan... T__T
 Sampai2 je terus cari meja....bila jumpe
terus rase nak joget goyang votot sebab dapat meja sebelah je dengan tempat buffet....kahkahkah....tak sampai 5 langkah dah sampai...laju2 baca doa makan....kikikiki
 Meja desert ni kat belakang kosi akak je....lapan ploh kali terjah pon tak penat tau...kikiki...memacam ada...yg desert kek bagai tu sume kat meja lain jauh sikit dari tempat kiteorang....

Kiteorang je anak beranak kat meja sebab famili yg sepatutnye share meja dengan kiteorang tu tak datang...terus rase cam makan kat rumah je....hahaha...akak dah pesan dengan cik boss siap2 taun ni takmo makan semeja dengan boss beso2 lagi ye....dedulu penah ada kes time abang ngah kekecik...mamat tu pi baling puting kopek dia seinci je lagi nak masuk dalam mangkuk sup CEO....hahaha...ngeri beb...hahaha...lagi pon kuasa kak nak makan kene sopan santun bagai  ;p

Makanan round pertama...ni je sempat snap yg lapan ploh round kendian tu dah tak kuasa....malu pon ye gak...hehehe....makanan sume sedap2 dan tak menghampakan....berapa ya??? akak kasi 4 bintang....ekekek

Lepas selesai majlis kiteorang sambung makan kat dalam pulak....hehehe....dah semua yg nak naik bilik time tu terus jadi jem kat depan lif...jadi kopi2 dulu kat sini sambil makan coklat....tahun ni takde luck menang cabutan bertuah cam taun lepas ...tapi cik boss senyum je tido....sebab dia antara yg terpilih mendapat anugerah malam tu....tahniah ye cik boss lepas ni keje rajin2 lagi tau...



Ok la sampai sini dulu esok2 akak sambung cite lagi ye.....bobbbyeeee...traaaluluuuu







20 comments:

  1. Antibodi anak-anak kuat tak ada masalah jerebu ke tak Linda.
    Janji mereka tahan dan sihat - bukan selalu dpt peluang foc macam ini kan.
    Nasib baik baju Kak Long tu muat utk ibunya pakai. Itu yg best kita ni kan Linda boleh kongsi baju dgn anak kita:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semua sehat je lepas balik tu kak...betol tu kaksetahun sekali je dapat free camni...saya baju2 kak long sume bole pakai jadi dah kecemasan rembat laju2...hehehe

      Delete
  2. Alala sukanya si Izara tu trrlompat2 ...dah beso linda dah reti dia jalan2 .
    Tahniah linda sekeluarga sebab suami dapat anugerah ...memang pekerja terbaik.

    ReplyDelete
  3. Alala sukanya si Izara tu trrlompat2 ...dah beso linda dah reti dia jalan2 .
    Tahniah linda sekeluarga sebab suami dapat anugerah ...memang pekerja terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minah tu memang asal dapat bejalan je suka kan main...muka senyum je sepanjang hari....mekasih kak rezeki yg tak di sangka2...makan gaji camtu la kak buat mana yg mampu yg penting keje dgn ikhlas....betol tak kak?

      Delete
  4. cantikla tempat tu..kalau ada kesempatan memang nak pergi juga le jawapnya

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini memang cantik tempatnye hanafi...kalau dtg nanti jgn lupe bawa duut lelebih skit sebab sebelah je hotel ada mall beso....kikiki....lepas mandi kolam bole sambing shopping pulak.... :p

      Delete
  5. izara
    .cik yan nak lompat juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka la izara kalau ada geng lompat same2 dengan dia yan....hehehe

      Delete
  6. budak2 kalau dah jenis aktif dan lasak macam tu la...jerebu ke apa semua boleh kalah dengan diaorang..lagipun cuti sekolah kan..lama tu campur sabtu ahad 4 hari cuti..bosan le diaorang pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semua ok2 je dik...sesekali kasik la diorang can kan asyik sekolah je stress gak...nasib ada cuti tambah 2 hari dapat le diorang rehat puas2 skit

      Delete
  7. Sama macam anak Wa.. nampak tilam ..lompat duluuuuu..yeaaaaaa..... wah bestnyaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sume bebudak memang suka lompat2 camtu la agaknye dik...happy semacam je kan diorang ni....tq WA sudi singgah dan komen2 kat sini....salam ukhwah dari akak

      Delete
  8. Bestnya Mel.....nak harap company laki mak, huh non hado .....20 tahun lagi pun tak tentu hihi....

    Nampak best jugak tu biliknya Mel...harus berdengkur sambung menyambung awak ek hihi....
    Tahniah utk cik Boss nampaknya bulan depan elaun bulanan mak naik ler ye...

    Betul Mel....makan dengan bos mmg tak kenyang weyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...rejeki terpijak gituuuu...kompeni cik boss dapat huntung lebih le tu gamaknye...hehehe...sori je kite tido tak berdengkor ye...kite sopan tau....bahahaha...kim salam jelah jelah sebab diorang takde pulak sebut pasal naik gaji ke hapa....kalau ada kite dah joget2 dah kat situ wak....kahkahkah...haah kan makan dgn boss tak best tak bole makan gelojoh2 cam selalu....hahaha

      Delete
  9. pipie follower ke 46 . singgah sini bace percutian sebab nak holiday dengan family .. menarikkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dik sudi singgah dan polow akak...nanti akak polow balik ye...memang bestbla dik cuti2 kat sini lagi2 akak ni cuti2 free...kikiki

      Delete
  10. Amboi hepi smpi lompat katil ye?

    Kak!!! Sedapnya makanan tu. nyumss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak tu memang riang ria kekanak rebina sangat...hahaha...sedap gak ar makanan kat sini sume berasa...kuih2 pon sedap akak paling banyak makan kuih bako ubi malam tu

      Delete
    2. Budak tu memang riang ria kekanak rebina sangat...hahaha...sedap gak ar makanan kat sini sume berasa...kuih2 pon sedap akak paling banyak makan kuih bako ubi malam tu

      Delete