sila klik sini

Tuesday, 22 September 2015

SPEK MATA BARU UNTUK SI RABUN

rabu    23  september  2015



Assalamulaikum dan salam kasih....

Ahad minggu lepas akak keluar ke JJ untuk menempah spek mata baru...spek mata yg akak biasa pakai di rumah tu hampir patah.... uzur bebeno rupenye...maklum la dah 6 tahun akak dok sarung dia setiap hari....spek yg akak biasa pakai untuk keluar pon dah berusia 4 tahun...dah kembang pon tangkainye....lepas dapat persetujuaan dari mr banker...cik boss le tu...kikiki...lelaju le akak pegi memilih...tapi sebelom tu kene pegi makan dulu kalau tak kang spek mata pon nampak cam lazat je...hahaha


 Dari rumah akak dah terkenang2 nak makan benda ala ni....coney dog dari A&W....lama dah tak makan...sedap berempah...makan satu je perut kenyang sampai ke petang...kikiki
 Pastu dah sampai sini memang tak sah le kalau tak minum rutbir floats gelas beso gedabak ni...akak tak amik gelas beso camni...akak amik yg saiz kecik tu share dengan izara...yg kak long, abang ngah dan cik boss sume amik yg gelas beso godang ni...pastu siap nak order tambah lagi sebab tak cukup...melampau le tu...manis potong kaki hokey float ni campor aiskrim lagi....laju2 akak hulur dia air mineral (sindir secara halus..hahaha) dah siap makan sume terus je kiteorang tuju kedai cermin mato...susah gak nak buat pilihan sebab ada cam2 pesen dan bentuk...

 Akak dah bekenan sangat dengan yg ni...tapi kak long plak tak setuju...hoi!! ni sapa yg nak pakai ni???  dia cakap pesen ni nanti pakai tudung nampak kembang....hempas badan la camni....hahaha

 Kak long pakse akak ambik yg ni...dia ckp yg ni tak buat tudung nampak kembang...memula akak tanak gak sebab cam beso je cerminnye....tapi lepas kak long cakap muka akak ada iras2 pelakon erma fatimah bila akak pakai spek ni...terus laju2 akak setuju....ekekekek...dasar tak sedo diri betol la ko ni linda...pantang orang bermulut manis skit terus ko cair...ntah2 minah tu kencing ko je tu....T___T  tapi akak lebih rela pakai yg ni dari pilihan kak long kat gambo bawah ni....pengsan terus =__=

 Akak kene pakse ko pakai spek ni....siap minah tu snap gambo...nak buat pedajal le tu...ko masuk kan gambo ni kat fesbuk siap ko kak long....ibu mogok takmo masak raya haji ni nanti...pi makan kfc sana pepagi raya...hahaha....lawak kan rupe akak cam katun....bahaha...alhamdulillah dah siap pon spek mata akak...tempah hari ahad...hari selasa dah siap dan bole di ambik...selesa sangat walau pon akak beli yg murah2 je...lagi pon akak nak buat pakai harian je....tapi pakai spek baru ni akak jadi stress la....spek baru kan semua nampak sangat jelas...segala abuk kat ceruk2 sume akak nampak...nak kemas malassss....hahhaha...ah!!! stresssss!!!

Akhir kata...selamat menyambut hari raya korban pada semua sanak saudara dan sahabat tak kira la yg jauh atau yg dekat...semoga bergembira di samping keluarga tersayang..pada yg memandu pulang ke kampung...sila berhati2 di jalan raya ingat2 la orang yg tersayang.


*akak petang ni dah start masak rendang dan rebus ketupat...esok pagi2 pulak akak nak kukus sikit pulut kuning untuk mak mentua yg kebetulan sambut hari lahirnye....esok inhsaa Allah lepas solat sunat aidiladha kiteorang berangkat pulang ke kampong...akak akan bersiaran sekembalinya dari kampong ye....bobbobbyeee kawan2 panjang umur kite jumpe lagi ye  :D 





18 comments:

  1. saya masih bernasib baik kerana belum mempunyai masalah rabun yang teruk..so far masih ok

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagosnye bila tak perlu pakai cermin mata bagai ni....saya dedulu suka beno membaca dalam gelap pasal tu mata cepat rosak....terima kasih singgah sini ye :)

      Delete
  2. Salam Aidil Adha buat linda sekeluarga....
    tak sompek lah nak bergayo sopek baghu rayo ni... dah selaso siap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha pada bunda jugak....sompek sangat nak pakai rayo bunda...siapnye kan selasa kite rayo khamis....hehehe....best rayo2 melaram spek baru...ekekek

      Delete
  3. Hahahaha kak, kemain tau kena puji sikit mcm pelakon erma fatimah terus sambar! Hahaha tapikan kak... rasanya ye lah... mcm iras... hahahaha

    Sedapnya rendang kak... kat ganu ni dorang masak tupat palas goreng punya... tapi mkn gitu je... huhu Faris dok bising kata mana kuah a.k.a rendang... bila kata mkn cm tu je trs dia tak nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pompuan perasan memang camtu dik....hahaha....alaa takde la saje kak long dok menyakat kat ibu dia ni....lawankan dengan rendang baru le best kan takde rendang makan kosong je mana nak terangkat bebudak pon pandai...

      Delete
    2. pompuan perasan memang camtu dik....hahaha....alaa takde la saje kak long dok menyakat kat ibu dia ni....lawankan dengan rendang baru le best kan takde rendang makan kosong je mana nak terangkat bebudak pon pandai...

      Delete
  4. Memang tepat pilihan tu sb akak nampak cantik dengan spek yang itu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembang terus hidung akak ni pastu dah susah nak kencup pulak tu....hahaha...tq dik

      Delete
  5. Salam Aidil Adha Mel...eh? Tetiba bagi gelaran baru pulak hehe...Sedap pulak nama tu...

    Tak mo panggil kakak kotnya kita sebaya.....camne? Hihi....Ohhh sama le kita punya taste Mel, i loike yg atas sekali....ok apa bila kembang kembang sikit haha......
    Tp taste budak budak sekarang mmg dahsyat....up to date sungguh....
    Amboi....jek mil nampak......masak pulut bagai sempena bezday kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye nama baru kite "MEL" tak penah lagi orang panggil camtu terus ai jadi teruja tau....thanks fren....haah kan kite pon minat yg tas sekali tapi ntah ape mimpi petang tu pi ikut je pulak cakap kak long....kipas kene baik baru la mil sayang....hahaha...tara guna punya menantu...alo nasik kunyit je ada orang tu siap bako kek baldu lagi.....kahkahkah

      Delete
  6. Salam aidiladha linda...tentu tengah syok ni raya kat kmpung.
    Oklh tu cantek pilihan kak long ,rasa kakak cantek lgi linda dari erma fatimah tau...
    Kakak ingat nk masak pulut juga raya smlm tapi smpai ni beras pulut pun tak terusik lagi...sibuk memanjang .

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha kak....best sangat balik kampong asyik makan je keje saya...hahaha...takpe kak bila dah ada pulut tu bebila pon bole masak...tunggu anak2 akak balik kot makan reramai kan sedap....aduiii tq kak puji kite....meh nak cium sikit....kikiki

      Delete
  7. Part semua nampak jelas tu yang kelakar tu.. wakakaka.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. part tu yg paling hampeh sekali dik...hahaha

      Delete
  8. asalamualaikum kak..selamat hari raya :-))

    cermin mata bulat pakai rambut macam alycats pastu pakai baju bunga2 seluar yenki...huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam yan....salam aidiladha....kalau akak dressup camtu jalan raya ada yg cik boss dengan anak2 akak sume yg pensan agaknye ye....hahaha...sambil jalan sambil joget cucuk langgit....ekekek

      Delete
  9. Syok la kak dpt spek baru. LM ni spek tak lekat kat muka tu yg dah dua thn masih nmpk baru

    ReplyDelete