sila klik sini

Thursday, 17 September 2015

HADIAH DARI JIRAN UNTUK IZARA @ MAK ENON (tq kak jue)

khamis    17 september  2015




Assalamulaikum dan salam hormat......


Sejuk nye cuaca hari ni....terus akak fefiling cam kat cameron....best melingkor dalam selimut depan tv sambil tengok siri La usurpadora....hehehe..... ujan turun dari pagi sampai la sekarang ni....moga2 dengan rezeki hujan masalah jerebu makin pulih....aminn....dalam keadaan sejuk ni tetiba izara dapat rezeki yg tak di sangka2....nikmat tuhan atas pemberian dari jiran sebelah rumah....

 Izara bergambo sambil peluk hadiah pemberian jiran sebelah rumah akak....amboi besonye patung dia...gebus pulak tu....kak long nak sentuh pon dia tak kasi....kemut betol minah kecik ni....time besday izara hari tu jiran akak ni tak dapat datang sebab ada urusan penting lain....jiran akak ni memang sempoi....rumah dia yg akak selalu cakap lawa tu....kikiki....best kalau dapat menjemah kat rumah dia tapi akak segan la nak snap gambo bebanyak....hehehe



Ni la jiran sebelah rumah akak yg bermurah hati beri hadiah besday untuk si mak enon....sempat kak long snap gambo sepam time akak borak2 dengan jiran akak ni tadi....kikiki....cekap gak kak long ni padahal akak tak suruh pon....hihihi....kebetulan akak baru balik dari hantar kawan2 kak long balik rumah tadi sebab moto diorang rosak...tetiba nampak jiran akak ni dok lambai2 suh benti kat depan rumah dia....akak pon benti jelah rupenye dia nak pas hadiah besday pada mak enon....buat susah2 je kak Jue ni tau...terharu akak di buatnye....terkejut mak enon tetiba kak Jue hulur patung ni kat dia....tapi minah tu ape lagi sengih jelah....Terima kasih kak Jue atas pemberian hadiah yg comel ni semoga murah rezeki akak lepas ni ye.... :')




Ok la sampai sini je akak nak sambung melingkor buat keje rumah kejap.....kikiki...bobbyeeeee...jumpe lagi di lain n3 




22 comments:

  1. lahai best dapat jiran camtu. Ni jiran saya dulu masa baik asyik ajak bergosip je. dah tu cerita pasal orang yang saya tak kenal. sekarang aman sikit sebab saya dah lama x baik dengan dia. kalau tak sampai fobia dengar orang ketuk pintu. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah jiran kiri kanan rumah akak ni sume baik2 ....kat tempat akak ni takde pulak jiran datang menebeng sambil menjemah...selalu menjemah kat rumah kawen je atau kenduri kendara....kadang2 rimas kan tetiba ada orang dtg ajak mengumpat...rase nak sumbat2 je mulut dia dengan kain....mak akak lagi best mase raya dua taun lepas ada jiran akak dtg jln raya duduk berjam2 asyik mengumpat je kejenye...last2 mak akak terus mengucap kuat2 depan dia....terus cabut balik....hahaha...kenangan betol

      Delete
  2. Amboi besau nya patung ...tak nampak dah si kecik disebalik patung...sukanya dia dapat hadiah lagi.
    Baguslah linda dapat jiran yg baik hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...rezeki izara...minah tu pon terkejut semalam tetiba dapat patung beso....kikiki...jiran saya ni kak sume baik2 walau pon jarang2 dapat jumpe sebab diorang keje hujung minggu je kadang terserempak time menyidai baju...sempat gak la borak2...

      Delete
  3. wah...untungnyalah jadi izara... dapat anak patung sama besar dengan dia... ni mmg akan berkepit je la dengan patung tu smpi ke mlm kang ni... baiknya jiran... susah dah nak dpt jiran cam tu skang ni... kalau sama2 ada luar rumah pun tak de nye nak bertegur sapa... huhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....memang pon minah tu bawa tido tapi bila dia dah tido akak angkat letak tempat lain kang abis masam kene air liur basi si mak enon....kikikiki....nasib baik jiran2 akak semua baik2 tak sombong walau pon memasing kaya dan berpangkat...

      Delete
  4. Apalah kurangnya rumah mak kepada mak Enon....cantik jugak tu. OKje pun suka tgk rumah orang. Bukan niat apa cuma suka suka jer.....
    Murah rezeki Izara ek....
    Malam ni confirm tido dengan benda tu ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kurangnye Okje terutama sekali "kurang rajin" sebab jiran kak ni laki bini kan main rajin kemas rumah luar dan dalam....hahaha...longkang dia pasir sebiji pon takde agaknye....hahaha....akak bersyukur sebenonye dgn teratak tempat akak berlindung dari ujan dan panas ni home sweet home katenye....abis la masam patung tu kene air liur basi mak enon....hahaha

      Delete
  5. Bestnyaa mak enon dapat hadiah besar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur rezeki untuk mak enon....kan main minah tu peluk je patung baru dia....kikikiki

      Delete
  6. Kalau dah patungnya lebih besar dari Izara manalah tak sayang bukan main. Kak Long kalau nak minta mak buat majlis birthday kot nanti makcik jiran sebelah tu bagi laaagi besar utk Kak Long haha....

    Izara kalau auntie dtg rumah Izara pinjam boleh kan. Tak pun auntie tumpang baring atas kaki gebus patung tu pun jadilah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....amboi2 kate jiran saya dah kasi satu nak dua pulak ye....kak long dah beso tak payah nak berpatung bagai....kikiki...aunty zakie punye pasal mesti izara kasi pinjam punye....hehehe...tapi sebelom tu hulur le gegula lolipop seketul buat umpan....hahaha

      Delete
  7. bahagia kan kalau dapat jiran baik. tahniah puan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....akak memang selalu sangat bersyukur bila semua jiran2 akak baik2 belaka...tq dik :)

      Delete
  8. Salam kenal

    Besarnya patung. Lbh besar dari izara. Untung dpt jiran baik camtu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah ummi aqilah....alhamdulillah syukur rezeki izara...betol tu akak rase bertuah dan terharu bila semua jiran2 akak baik2 belaka...

      Delete
  9. aauuwww.. kita lak geram tengok.. besar anak patung dari dia.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gebus je patungnye dik sedap buat peluk2....kikiki....try kenyit2 mata pada jiran ko dik mana tau tetiba dia hulur patung lagi beso....hehehe

      Delete
  10. Besarnya patung. Sedapnya kalau dapat melingkor sambil peluk patung. Susah gak nanti nak berebut dengan Izarakan, biarlah dia aje yang melingkor dengan patung hadiahnya :)

    Untung dapat jiran macam ni. Baru aje nak tanya sesaja ke pesan kat anak suruh snap gambar masa jiran tak nampak rupa-rupanya anak blogger ni memang tau dah apa nak buat, tak payah dikenyit-kenyit mata suruh ambil gambar yerk! Hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. leceh la nak melingkor pakai patung minah tu sebab izara tu kemut....hahaha...terus rase nak cium kak long hari tu sebab pantas melakukan tugas walau pon tak bagi arahan....hahaha...minah tu bab2 amik gambo selfie sume memang feberet dia tu yg laju je dia mengsnap gambo....kikiki

      Delete
  11. mana izara ??

    cik yan nampak patung je...:-))

    ReplyDelete
  12. Kikiki....udah kudut sgt badan si mak enon tu yan nampak skit je celah patung...hehehe

    ReplyDelete