sila klik sini

Thursday, 10 September 2015

DAH MULA SEBUK

khamis    11 september  2015



Assalamualaikum dan salam mesra.....



Hari ni akak memang sebuk bebeno ni....kalah mak pengantin kekdahnye....hahaha....buat dulu mana yg bole sambil melayan kerenah izara yg nak itu dan ini....sabo bebanyak hari tak bole nak marah2 dia sebab hari ni besday dia....selamat hari lahir puteri ku....pengarang jantung ibu....pengubat duka....penyeri hidup....moga di panjang kan usia....membesar dengan sehat dan kuat.... berjaya dunia akhirat....jadi anak solehah...moga jadi anak yg meruntun tangan ayah dan ibu ke pintu jannah.....amin...amin...amin......Gambo besday girl tak payah le tepek hari ni ye takut hilang seri...akekeke    ;p





 Duduk2 sensorang ni buat la mana yg bole dulu....saje testing masukkan gegula wane warni dalam bekas ni.....kikiki....bole la kot camni  memang macam yg akak bayangkan sebelom ni....hehehe....candy buffet in jars kononnye tapi yg ni dalam budget ciput gitu.....yg penting hado gegula memacam kaler tu mesti bebudak suka kan....tapi bahaya gak benonye susun awal2 ni asyik si izara ulang kat sini je sambil buat muka tak bersalah...kalau di biarkan ni ada yg besok bercandy buffet jars kosong...  T___T

Pastu akak dah siap keluarkan dan cuci bekas2 kaca untuk hidang juadah esok...bekas2 ni semua dah bersih benonye sebab raya hari tu baru guna...berabuk sesikit je tu yg akak basuh la jugak baru puas hati....dah siap camni senang esok nak pakai tinggal capai2 je nanti.....




Ok la tak bole borak lelama akak dah nak mula bako kek buat tambah2....kek besday order je kat kedai semalam dengan izara....happy betol dia dapat pilih kek sendiri...siap pakej melalak sebab dia ingat semalam order semalam gak dapat....hahaha...hadoiii la macam2 la anak yg sorang ni... ;p


KAT SINI AKAK NAK JEMPUT KAWAN2 DATANG KE MAJLIS BESDAY ANAK AKAK  PUKUL 3 PETANG ESOK.... sebarang pertanyaan sila pm akak kat pesbuk je senang hokey...doakan semoga majlis kecil esok berjalan lancar.... :)

29 comments:

  1. Alahai ini buat kakak tak senang hati ni Linda
    Dapat tengok bekas aje tapi dpt merasa. Esok pulak rasanya dpt tengok gambar aje
    Apa pun moga majlis berjalan lancar. Izara esok behave tau sayang takut nanti ibu pening.. jgn potong kek sebelum masanya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jauh kan kak ape bole buat...kalau dekat mesti saya pakse akak datang....hehehe....alhamdulillah semua dah selesai dengan jaya dan happy...izara pon sangat baik hari tu tapi malu2 bila ramai orang dok usha2 dia...hehehe

      Delete
  2. Jauhlah Linda macamana nak datang...apapun hepi bezday untuk budak kecik Izara tu....moga membesar menjadi anak yang membahagiakn ayahibu dunia akhirat.
    Esok bolehlah tepek gambar majlis ya..takdapat dtg tengok gambar jadilah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...amin...aminn....saya paham kak jauh bebeno nanti saya tepek gambo akak tengok ye...kan best kalau kite duduk dekat2 je bole jumpe...dah selamat majlis besday izara lagi pon saya buat kecik2 je kak saje suka2 kan hati minah tu

      Delete
    2. amin...amin...aminn....saya paham kak jauh bebeno nanti saya tepek gambo akak tengok ye...kan best kalau kite duduk dekat2 je bole jumpe...dah selamat majlis besday izara lagi pon saya buat kecik2 je kak saje suka2 kan hati minah tu

      Delete
  3. Selamat ulang tahun izara@mak enon...
    Moga jadi anak yang solehah amin..berjaya dunia akhirat..amin..

    Malam ni akak kena tido cukup..sebab esok dah nak bersilat kat dapur :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin....amin...aminn...mudah mudahan tq yan....akak tido pukul 1 pagi gak malam tu tapi alhamdulillah semua dah selesai :)

      Delete
  4. Happy birthday Izara..patut lah lame tak nampak akak.Sibuk rupenya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq intan....takde la sebuk mana dik akak buat kecik2 je ni gebang je lebih akak kau ni...hehehe

      Delete
    2. tq intan....takde la sebuk mana dik akak buat kecik2 je ni gebang je lebih akak kau ni...hehehe

      Delete
  5. Semoga semuanya berjalan lancar kak...

    Tahniah untuk anak juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah semua dah selesai dgn happy.....tq noriza singgah sini dan komen2 :-)

      Delete
  6. Replies
    1. memang best dan happy sangat2 hari tu....walau pon hanya parti kecil kecilan je syukur niat memang nak happy kan si kecik tu je

      Delete
  7. Skrg ni x lepas candy jar dr sambutan birtday, dulu2 kampung, keropok ikan, meehon..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pon terpengaruh gak...kikiki....jars kaca tu memang dah lama ada kat rumah ni jadi akak just beli gula2 colorful tu je...haah ek dedulu kalau besday wajib ada mihun goreng...hahaha...kacang pon mesti ada gak....kenangan betol

      Delete
    2. lupe nak tulis tq sudi singgah dan komen2 kat blog akak yg serba kekurangan ni ye

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. Tak cakap pun alamat kat mana..
    Hihihi..
    Mesti meriah nie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriau pulak nak letak alamat penuh kat blog dik...kikiki...buat kecik2 je tapi alhamdulillah semua happy...tq azeni sudi singgah sini dan komen2

      Delete
  9. bz buat benda yg mengembirakan takpelah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu topijerami...penat sikit pon takpe yg penting hati happy...tq ye sudi singgah sini dan komen2 :)

      Delete
    2. Laaa ruginya tak baca awal....kalau tak bolen merasa kek Anna Frozen hihi...Habis tak gula gula panjang tu semalam. Maklum ler org kg hihi....panggil candy pun gula gula hihi

      Delete
    3. sayang nye tak dapat jumpe OKje :'( duduk kat melaka jugak ke? kalau duduk melaka ada la peluang jumpe lain kali...kikiki...ada belen sesikit je gegula tu....abis kene sebat dengan bebudak kecik dan beso....hahaha

      Delete
  10. seronoknya la jadi izara, boleh jadi princess sehari... so ibunya kena la menurut segala perintah... hehehe

    ReplyDelete
  11. kikiki....sehari je lelebih tak bole kalau degil sangat kena gak lepuk seliang dua...hahaha...lepuk2 sayang gituuuu.... eh!!! ada ke lepuk sayang??? ah lantak la....hahaha

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete