sila klik sini

Wednesday, 16 September 2015

CUTI HARI MALAYSIA YANG BERJEREBU

rabu    16 september  2015



Assalamualaikum dan salam mesra....(sambil goyang2kan tangan cam bob af buat...mesraaaaa.... ;p)


Semperna cuti hari malaysia ni akak bawak anak2 gi jenjalan mahkota parade je....sekarang kan tengah jerebu bawak jalan2 dalam mall selamat skit....kat melaka ni mana lagi mall yg bole di terjah...kalau tak MP akak pi DP...paling habis pon mungkin pegi JJ....bosan hoiii!!! tempat2 ni....bukan kate kedai je akak bole hafal...muka peniaga pon akak dah bole cam....hahaha....asyik2 pi  situ...asyik2 pi situ....T___T  layan jelah....duk memerap kat rumah  lagi bosan kot...tapi kalau duk rumah duit tak abis...hahaha...dasar pompuan kudukut.... ;p


 Tepek sekeping gambo tuan tanah kadaung selfie dengan spek mato pinjam....hahaha....tak sedo diri tu rabun ada hati nak pakai spek itam...pastu terkial2 nak snap gambo....hahaha....dah macam rupe lalat pulak bila pakai spek beso2 camni....kikiki


 Pening kepala pikir mana nak terjah carik makan...susah hokey nak tentu kan mana nak makan.....kang kalau akak bagi cadang semua tak setuju...macam dah berpakat pulak ada je yg tak kene....hoiii!!!! hanggin plak hati kite wak....last2 lantak situ tak kuasa akak nak melayan....sampai MP terus laju2 akak pegi food court...tekak tetiba teringgin nak makan hot plate...sape tak setuju lantok le....hahaha....kalau ikut cik boss dia sebuk nak makan kat seoul garden...kuasa akak nak membazir camtu....dah lupe agaknye skng ni kite kan dah ada kuali karen...bebila je bole buat bbq kat rumah...jangan nak mangada2 ye cik boss...bawak2 tengok babat kat perut tu...kang menyesal tak berguna.....hahaha
Tengah akak tunduk makan hot plate tetiba mamat ni duduk sambil bawak nasik dengan lauk ikan dan ayam ni....T___T ...nampak sedappppp sangat....menyesal tak order camni gak....huhuhu...pedas bedesing tapi sedapppppnyeeeeee....hahaha....terus laju2 akak mengendeng kat abang ngah...mamat tu jeling je akak....hahaha...lantokkkk macam le mak ko kesah  ;p



Amboi2.... ada orang tu dapat hadiah lagi....laju je jalan bawak menan....suke letewww...dia tak tahu akak bayo pakai duit dia sendiri....hahaha....selalu akak dengan cik boss asyik kene pow je...kali ni bayo pakai duit sendiri jelah izara ye...duit raya hari tu pon tak usik lagi...kikiki...beli menan pakai duit sendiri lebih berkat gitu....hahaha...fuh!!! selamat duit akak dik non  ;p


Gambo terakhir sebelom balik rumah...seorang makcik tengah gelojoh makan aiskrim...fuyooo....lengan beso cam angkat besi la....hahaha....tenang je muka akak dalam gambo ni kan...padahal kat sebelah tu izara tengah mengaruk "nak kerim...nak kerim!!!"  ibo ko makan sikit je izara tu pon nak teriak....kemut la ko ni... hahahaha  ;p


ok la sampai sini je...bobbbyeeee...jumpe lagi di lain n3....akhir kata  SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA PADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA....pada pendatang halal dan haram tu pi main jejauh....hahaha  :D 

17 comments:

  1. Hai linda musim jerebu ni gambar pun kelabu je nmpk kacamata hitam je....
    Tengok gaya abng ngah makan tu pun dh tau sedappp sngt...
    Seronoknya bdk kecik tu dpt mainan baru ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...anak2 yg sebuk suh saya try spek mata lalat tu kak....mak diorang ni dah le rabun teruk pakai spek itam terus kelabu asap jadinye....hehehe....memang sedap pon menu abang ngah makan semalam...simple je tapi yg simple tu la selalunye sedapkan....minah kecik tu kan mahen happy dapat menan bayo pakai duit sendiri pulak tu...hahaha...padan muka dia

      Delete
  2. tempat saya dah berada di zon kurang sihat..IPU 170++

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat saya di bukit rambai melaka hari isnin yg lepas ipu jejak sampai 200....penunggang motor siap buka lampu time menunggang....tq hanafi singgah sini dan komen2 :)

      Delete
  3. Alahai rindu mahkota parade! Lauk bang ngah mkn tu mmg nampk sedap sgt!! Auntie ngendeng gak boleh?! Hehehe

    Hahahh kesian izara... kena byr mainan sendiri... anak saya yg darjah dua tu pun saya selalu ckp, kalau nak mainan kumpul duit sendiri... tapi kalau nak mkn or beli buku saya boleh bayarkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nora rindu mahkota parade yg akak rindu ikea....hahaha....sedap sangat dik tapi jangan berani nak mengendeng kang abang ngah bagi jelingan maut....hahaha....selalu duit izara akak simpan kat bank tapi sampai la ni asyik lupe je tapi bagos gak la akak lupe....kikiki...bagos kalau didik anak2 camtu nanti izara pon akak nak buat camtu gak...

      Delete
    2. mmg rindu mahkota parade kak.. sempat 3 thn dok di Melaka. awal tahun ni encik hubby saya kena lapor diri di HQ,kl ni... Tenang sikit dok melaka dr dok kl ni... hahahah

      Ikea saya seram nak pegi... hahahha dr tengok2 aja kang ada je yg ikut balik... bekas2 comei la... meja la... tempat tisu la... hahahha mmg bahaya pi ikea ni!!!

      ala... tak boleh eh bang ngah... tak pe la... kena la auntie cari lauk sebiji cam bang ngah mkn tu kat sini... sobs...sobs...

      anak saya yang sulung tu kalau tak cakap beli mainan dengan duit sendiri... asyik la minta mainan tak abis2... kalau tak beli menangis sakan mengalahkan adik dia... adahal umur dia dah 8 thn dah!! sebab tu saya buat syarat gitu nak mainan kumpul duit sendiri. hahahah

      Delete
  4. Replies
    1. kahkahkah....ok2 pasni akak sebut slow2 ye...bertindak mengikut arahan ;p

      Delete
  5. Dah jerebu macam ni pun nak pakai sunglass mak awak tu izara. Ini nak elak mata kena jerebu ke nak buat kaki jerebus masuk longkang tak nampak? Hihi.. jgn marah Linda:)

    Alaa... kakak pun selalu macam Linda juga kalau tengok mana yg menggoda mata ngendeng dpt rasa sikit jadilah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...pakai dalam kete je berani kak...kang kalau jatuh longkang lapan tahun tak keluar rumah sebab malu....hahaha....saya memang camtu selalu nampak makanan orang lain lebih sedap dari yg saya pilih....kikiki

      Delete
  6. Ohh ......duk Melaka rupanya.
    Selalu kalau otw balik kg kat Muo, selalu gak singgah Mydin.....suka tgk tudung, belinya tidak...

    Tuan Tanah walaupun kedaung vouge gitu....i loike weyh...Nampaknya boleh ler kita lawan gusti lengan kalau dah sado gitu kikiki....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mak akak orng melaka apak orang bagan serai perak...cuma akak je lahir kat london long time ago....kahkahkah...suka gak pegi mydin dan kedai2 di kawasan sekitarnye....terutama KK home deco dan romantika....hahaha....maseh OKje ckp akak vouge terus kembang lobang hidung susah dah nak kencup....hahaha...bole2 nanti kite jumpe le kat simpang memana buat pertandingan lawan gusti lengan sambil makan aiskrim ye....kikiki

      Delete
  7. Gmbr last tu sgt menggoda ank tekak LM. Nak eskrim gakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali makan aiskrim memang sedap....tapi akak lagi gemor aiskrim sundae coklat mekdi...sedap sangat murah plak tu....kikiki

      Delete
  8. Sampai hati, yang halal pun suh pi main jejauh ^_^ Tapi takpalah, saya sokong juga :)

    Time jerebu ni memang malas nak keluar rumah. Menternak lemak dan kolesterol dari air tangan sendirilah. Ni jerebu dah takda, rasa lega tak terkata. Bolehlah pi mengukur jenis-jenis batu batan yang digunakan di shopping mall. Eh, tetiba aje rasa macam dah lama sangat tak jenjalan dalam shopping mall ....last sekali dua hari lepas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg halal walau pon ada permit tetap bukan orang malaysia dik....kikiki....ala akak gurau2 jelah....kite ni manusia semuanye sama mati sok tanam dlm tanah gak kan....hehehe...amboi baru 2 hari nah rasa lame ek akak dpt ukur jalan time hujing minggu je tau....sob..sob...sob...meh sini hujung tudung tu nak lap hinggus.....hahaha

      Delete