sila klik sini

Sunday, 23 August 2015

TAKUT ANAK KEMPUNAN

isnin  24 ogos 2015


Assalamualaikum dan salam hormat....


Ape kabo kengkawan? moga semua sehat sejahtera hendaknye.....ribuan terima kasih dan salam ukhwah pada Nora karim dari blog dialog Uda dan mekasih jugak pada Lia ummiirfan dari blog ummiifan.com sebab sudi singgah komen dan polow akak....terima kasih sangat2 ye....hujung minggu yg best dah pon berakhir.....hari sabtu lepas kan akak ada cerita pi makan2 steak kat melantak yg sodap tu....sian kak long tak dapat ikut sebab minah tu ada progam kat Jpam...rase bersalah je bila makan sedap tapi anak tak dapat rase gak....huhuhu....yg si abang ngah pulak kuat menyakat abis dia pi gebang cerita buat kak long sampai terliur....akak lepuk gak dia sekali...tak abis2 nak menyakitkan hati kak long je kejenye.....hahaha


 Last2 semalam cik boss bawa lagi kiteorng makan kat melantak dan kali ni kak long la orang yg paling happy.....minah ni memang kaki makan...steak2 macam ni sume memang makanan feberet dia....akak suh kak long try rib yg kebaboom sedapnye tu....sekali tengok abang ngah pon takmo kalah....hahaha...mamat tu pon sebuk gak nak makan rib....kiteorng makan kongsi2 jadi semua dapat rase....harga yg terterakan kat daging dah termasuk side dishes yg diorang kasi dalam pinggan tu....semalam akak pilih lamb yg kocik tapi tebal tu...harga dia rm28 je...

 Ni cik boss punye...tengok tu cam tak masak je daging tu....akak makan yg part tepi2 je....hahaha,,,,tak sanggup rasenye....hahaha....lapan puluh kali ulang soalan pada cik boss  "masak ke ni bang???" hahaha
 Muka pepoyo bila dah abis makan....yarabi!!!....debabnye tangan...hahaha....dua hari berturut2 makan daging je kejenye....muak gak akak semalam...siap cakap dengan cik boss sebulan takmo makan daging dah pasni....kikiki....dah rupe rimau pulak bila hari2 makan daging je....hahaha....sape tak pernah lagi makan kat sini MELANTAK STEAK HUB sila datang makan laju2....sumpah mesti puas hati punye....yg peminat ikan salmon pon bole terjah sini gak sebab ikan tu pon ada diorang jual....

Hanggin gak akak semalam....sebab memula kalau ikut plan akak nak menguli roti untuk buat pizza....lama dah resepi ni akak amik dari blog warisan bonda sampai sekarang masih tak berpeluang nak cuba....bersemangat beli bahan kat giant hari tu last2 simpan balik masuk petiais...minggu depan jelah akak buat....bole makan ramai2 dengan anak2 buah akak yg kemungkinan balik bercuti kat kampong....


ok la sampai sini je....bobbbyeeee....jumpe lagi di lain n3






14 comments:

  1. Kalau kakak lagi suka tak perlu singsing lengan ke dapur Linda..:)
    Simpan dululah bahan nak buat pizza tu.
    Dapat ke Melantak sekali lagi bestlah.
    Izara tu agak-agak berapa banyaklah boleh makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tu memang la suka kak tapi time tu sy tengah bersemangat nak buat pizza.....hahhaha...hujung minggu ni rasenye sy buat bole makan dengan anak2 buah saya....si izara makan kentang je kali ni daging2 sume takmo...agaknye dia pon dah muak kot....kikiki

      Delete
  2. kan? steak ni ntah napa setiap kali saya makan mesti macam separuh masak sampai kena pesan full cook. tapi saya bukan peminat steak sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalu mintak medium well tapi yg ni akak syak cik boss suh medium rare atau rare je kot pasal tu cam ngeri je rupe daging steak dia...kikiki...akak suka gak steak tapi makan sekali sekala je....kain la laksa tiap2 minggu pon takpe....hehehe

      Delete
  3. akak dah buat saya meliur menjejs air liur dah ni kak..haaa sape yang nak jawab ni haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk.....sori intan...akak nak hulur tisu jauh le pulak....kikiki....takpe pasni lapang2 ajak somi pi cari steak tau

      Delete
  4. Samalah linda kalau ank xde sama pasti ingat sngt bila mkn sedap2 kn.ank akak sama juga mcm abng ngah ada saja yg mengadu pd yg x pegi....nk2 sibongsu kakak tu lepas je cakapnya walapun dh pesan.
    Linda kenapa termenung merenung pinggan tu?......hahaa rimau mana makan daging steak linda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sama la kak dengan si abang ngah....puas dah pesan...harem dia nak dengo...menyakay je kejenye....saya kalau pi mana2 pon ada makan sedap2 macam tak tersuap kalau anak2 takde sekali....rimau jadian kaya makan steak hari2 kak kite je yg tak tau....hahaha

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Samalah linda kalau ank xde sama pasti ingat sngt bila mkn sedap2 kn.ank akak sama juga mcm abng ngah ada saja yg mengadu pd yg x pegi....nk2 sibongsu kakak tu lepas je cakapnya walapun dh pesan.
    Linda kenapa termenung merenung pinggan tu?......hahaa rimau mana makan daging steak linda...

    ReplyDelete
  7. Samalah linda kalau ank xde sama pasti ingat sngt bila mkn sedap2 kn.ank akak sama juga mcm abng ngah ada saja yg mengadu pd yg x pegi....nk2 sibongsu kakak tu lepas je cakapnya walapun dh pesan.
    Linda kenapa termenung merenung pinggan tu?......hahaa rimau mana makan daging steak linda...

    ReplyDelete
  8. nape air liur menjejeh je ni....slurp slurp

    daging tu nampak masih merah...tak rasa dah ke cik bos

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk....camne ni akak nak hulur tisu jauh le pulak....kikiki...kalau yan sangup tak makan daging merah2 camtu? ngeri kalau tengok betol2....hahaha

      Delete
  9. daging tu betul2 ke masih mentah?.. ni SB tunggu piza kebabom dari Mal.

    ReplyDelete