sila klik sini

Monday, 3 August 2015

PIUK KUALI PI BERCOTI

 18 syawal  isnin  3 ogos 2015



Assalamulaikum dan salam sejahtera....

Wah...wah...wah...seronok le mike sume dua hari ni ye....bercoti sakan nooo....hari ni rasain  loh kene bertugas seperti biase....kikiki...berdialog dengan piuk dan dengan diri sendiri gak....hahaha....kan main lagi ko ye linda dua hari dapo ko cam tak wujud je ko buat...ko jeling2 je dari jauh dasar kacang lupekan kulit....hari ni baru padan muka ko dok terhegeh2 kat dapo....kuikuikui

Menu untuk hari ni...sambal udang,sayo bayam bening dan tempe goreng....jangan konfius tetibe ada sekor udang kat tempe goreng tu....misteri nusantara sangat ni...tengah2 akak menyapu masa dah lepas siap masak tetibe akak terpandang ada sekor udang tengah baring atas lantai....ntah bila masa terjatuh pon akak tak sedo...hahaha....dasyatkan udang jatuh pon bole tak perasan....laju2 kutip basuh bersih dan goreng garing2....sedap selera makan hari ni....baik akak mahu pon cik boss....senyap je dua ketul ni makan....hahaha...izara sebuk main dengan kucing lagi pon dia dah makan awal2 tadi....dua hari asyik hadap nasi minyak rendang bagai lemau dah badan....lauk2 camni gak yg sodap kan....;p

Jumaat malam sabtu kiteorng dah memenuhi jemputan open house...ni je yg akak makan tau...tak menambah sebab mulai pukul sepuluh sampai esok pagi akak kene berpuasa....cik boss ada aturkan medical check untuk akak pagi sabtu....bukan checkup ape pon cuma buat full blood test dan urine je....sesaja buat untuk rekod peribadi....ingatkan minggu depan kalau sempat nak buat untuk kak long dan abang ngah jugak...memandangkan ini untuk rekod peribadi jadi cik boss kene le bayor  rm170 seorang....bayaran tu termasuk pemeriksaan HIV kalau taknak diorng tolak rm20 hengget camtu....

 Dalam pada tu sempat gak akak rembat seketul dua cistart ni...hahaha...kuih mahal kene le rase gak sikit kang kempunan...esok time dapat result jangan le kolesterol akak melambong tinggi...seriau gak ni nak tunggu keputusan....seram je kalau Doc tu petik yg bukan2 esok....pastu mase amik darah tu doa dalam hati banyak2 supaya Allah tunjukkan kebenaran....dan dah sah2 le akak bukan keturunan mahsuri sebab darah yg keluar tu bukan kaler putih dik non.....kahkahkah....tara guna angan2 ko terlalu tinggi linda oiii!!!!
 Ni pulak kat keje kawen hari sabtu....majlis buat kat MITC ....mewah gile dekorasi....dah nak balik tu dapat goodies coklat toblerone hokey....rasa nak patah balik mintak lagi....hahaha...makanan pon sedap2...mak enon tak sabor menunggu akak suapkan nasik....lepas makan nasik akak sambung makan bubur kacang dengan jambu batu asam boi pulak....alhamdulillah kenyang sampai petang...lepak2 kejap sambil borak2 dengan kawan2 cik boss....

 Lawaaaanyeeee....sume putih I like ...terpegun jap ...pastu dalam kete dah berangan2 dengan cik boss majlis untuk kak long nanti...siap gaduh2 lagi tak setuju dengan pendapat masing2......hadoiii la anak ko baru nak amik spm taun ni....dasar sangat perangai mak pak ko ni....hahaha....kak long kat belakang senyap je malas dia nak melayan peel akak dengan cik boss  ;p ;p
 Ni pulak menu open house jiran sebelah rumah akak....Ya hampunnn!!! jangan2 dia baca tak blog akak yg sedeh ni....baru je akak seru2 dalam n3 lepas tetibe sabtu pagi tu dia jemput akak datang rumah....kahkahkah....mati la ko linda!!! dah le masak memacam...ada sate,ketupat rendang puyuh,laksa,soto dan bermacam2 lagi yg akak tak sempat nak jeling....sume sedap berasa....mekasih ye kak jue sudi jemput jiran gilos mu ni...muah ciket  ;p

 Sempat selfie dengan kak Senah isterinye Wak Jalani....minggu lepas kiteorng terjah open house dia....borak2 sambil makan...makan....makan  dan makan lagi....kikiki....sempat amik gambo ni je sebab cam malu pulak tetibe nak pi snap2 gambor rumah orng....akak suka dengan rumah jiran akak ni lawa sangat kemas tersusun...

 Izara sebuk suh akak snap gambor dia dengan cucu abang adnan ni....homel2 budak ni montel rambut kinting....nasib datuk dia ada situ kalau tak dah ku picit2...ku geget2 ...hahaha....izara pasni tolong la makan lebih sikit dapat cam pipi adik ni pon jadi la....bole mak ko ni kunyah2....hahaha
sepatutnye ada satu lagi rumah terbuka malam tu tapi kiteorng tak dapat pegi sebab cik boss ada hal sikit....
 Hari ahad tu pon kiteorng cuma pegi jemputan kawen je yg open house sume tak dapat pergi...keje kawen ni pon rumah saudara tu yg gigih gak akak pergi menunjukkan muka....seronok dapat jumpe dengan saudara mara yg jarang dapat bersua muka....lepas borak2 makan gak sepingan sesikit...lauk daging kurma dia sedap menjilat jari.... ;p

Lepas keje kawen laju2 datang jusco sebab cik boss sebuk nak mencarik barang penting untuk majlis malam tu....bebudak suka la dapat pegi mall maklum la masing2 tengah banyak duit kan sume dia nak shopping...padahal duit singgit je yg tebal....hahaha....bila sume dah selesai moh le kite turun ke sini makan benda remeh temeh sambil borak2....abaikan mulut akak yg senget2 tu akak tengah kunyah sotong tepung...kikiki

Bawak kak long dan abang ngah pi popular nak mencari buku latihan tapi budak ni yg lelebih...sume buku dia nak pastu rambang mata jap pi sana...jap pi sini tak keruan....penat akak nak mengejor dia je sebelom ni dia dah pow akak main games yg pakai token tu....masak la camni sume pon minah ni dah pandai nasib time kat tempat permainan dia dah jerit siap 2  "NO!! NO!! mainan NO!!" fuh!!! tarik nafas panjang2 akak ....selamat duit hakak dik non....hahaha



ok la bobbbyeee....jumpe di lain n3



yg benar,

akak wanita  lemau   =__=


4 comments:

  1. arap2 keputusannya doc tu baik2 lah hendaknya..amin :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...mudah mudahan....esok baru dapat keputusannye yan....mekasih yan :')

      Delete
  2. hahaaa...tak sabo2 dah nak bermenantu ya linda...
    comelnya dak izara dengan gaun kembang tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...mesti la kak tak sabor nak tengok kak long kawen pastu tak sabor nak cucu pulak....hahaha...sume tak sabor saya ni... ;p

      Delete