sila klik sini

Sunday, 16 August 2015

PENANTIAN ITU SATU PENYIKSAAN

ahad  16 ogos 2015


Assalamulaikum dan salam hormat....



Takde la siksa sangat pon...duduk dalam kete sambil bukak ekon beso2 tumpu kat muka...hehehe... lelah sikit melayan kerenah mak enon yg sekejap ke depan sekejap ke belakang je....cam hape je gaya dia membosan dalam kete lama2....saje je tajuk nak tulis gempak2 camtu....kikiki....salam ukhwah  pada  Wawa  dari blog cerita vitamin Wawa  dan Sham dari blog cerita tanpa suara...terima kasih sudi singah dan polow di blog akak yg serba tiada ni...lepas ni akak polow korang balik ye....seronoknye bila kawan2 kat sini dah bertambah....


 Memula akak menanti abang ngah kat depan sekolah dia....janji keluar pukul 12 tengahari tapi last2 lajak sampai ke pukul 12.45 tengahari...pukul 11.45 kiteorng dah menebeng kat depan sekolah...jadi merasa la duduk melangut dalam kete sampai sejam....nampak tu akak senyum je tau sikit pon tak marah....hahaha....padahal....sendiri mau ingat

 lepas abg ngah keluar terus cik boss pecut nak amik kak long kat sekolah ...????....sekolah ????....alahaiiii...sekejapan bole pulak akak lupe nama sekolah ni...padahal selalu je sebut2....maaf le otak tak berapa berhubung pulak hari ni...kikiki....janji abis pukul satu tapi pukul 1.50 baru le nampak bayang minah tu....nangis dalam hati...nasib ada belikan si mak enon air kotak dengan kacang baru le aman sikit....ok2 dah ingat...nama sekolah tu Munshi  Abdullah....hahaha...dia ada progam rimup kat situ....


Selain membosan duduk dalam  kete lelama....yg benor nye akak dah kebuluran...tahap kebulur akak time tu punye la genting sampai rase nak je aku smackdown bebudak sekolah yg lalu lalang bawak  bekas makanan sambil tersengih2....hahaha....melampau2 kebulur nye akak time tu...mengada2 nye perot boyot akak ni...time pose hari tu tak pulak sampai camni...terus tumbuk perut sendiri....laju2 setuju bila cik boss cakap nak makan kat kedai nasi ayam penyet yg baru je buka kat Jusco melaka......laju gile pilih makanan memasing dengan harapan cepat le makanan sampai....

 Hampeh dik non....setengah jam tunggu pon tak sampai2 lagi...melangut le menunggu....air pilihan akak dengan bang ngah....teh botol...tapi dalam kotak....camni rm4.90...cam mahal kan...kak long order air "Soda gembira" tak tahu la minah tu semalam gembira ke idak lepas minum???


Sup daging....daging lembut empuk...bole le cuma rase kuah je cam pelik sikit....rasa kunyit tu kuat sangat...rase cam hirup sup kunyit je...memang resepi asli kot...bole la masih bole telan....lagi2 perut tengah lapo sume main sumbat je....hahaha...makan kunyit pon bagos benornye


 Akhirnye sampai gak makanan kieorng....cik boss dengan bang ngah order pecal lele,kak long ayam penyet panggang dan akak order empal penyet(daging lembu)....tetiba bole pulak nasik putih abis jadi diorng tukar dengan nasi ayam....memula akak punya reaksi....APA KAH????  tapi mengenangkan perut dah merintih2 kelaparan akak setuju jelah...sedap gak rupenye....kikiki....sebal dalam hati sebab servis lambat...tapi segala2nye terubat bila sambal yg merah2 delima tu...sedapnyeeee....ya hampun...memula rasa manis2 je mase kunyah dah hujung2 baru pedas dia terasa...menyengat2.... pekena pulak dengan sup panas2 rasa cam nak tempeleng je muka orang sebelah....kahkakah....tak keruan akak...punya la pedas...kalau orang putih makan sambal kat sini koma terus gamaknye diorang....hahaha....pedas2 pon makan jugak sebab sedap...air pon akak main rampas je mase mak enon tengah minum semalam....lambat bebeno dia terhegeh2 menyedut...mak ko tengah melinjang pedas ni tau tak !!!

Cam nak order air lagi tapi tak jadi sebab air dia mahal....hahaha...kudukut....laju2 beli air mineral sejuk kat luar mengogop cam hape....kembong terus perut akak sampai malam kenyangnye...yg cik boss siap sakit2 perut hari ni....kikiki...dia paling banyak makan sambal semalam....lepas makan tak singah memana pon terus balik...mulut rase tebal cam kak nita je lepas tu....hehehe



Hari ni pon akak tak masak sebab pi kenduri kat rumah kawan...macam2 akak sebat...kenyang dah perut...cuma malam ni ingat nak buat bako2 sikit makan anak beranak je...kak long sebuk suh buat....ni akak baru balik dari giant beli binatang yg nak di bako memalam kang....pasal tu esok jelah akak sambung cerita ye....


bobbyeeee...jumpe lagi di lain n3









10 comments:

  1. Lama tu linda mnalh x lapo...lagilah mknn lmbt smpi mmng stress jdinya bila dh lapo kan...Kakak dpt byangkn cmnalah linda kepedasan amat...ciannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunye saya makan pukul satu...ni dah pukul dua pon tak dpt makan lagi mana la perut tak berdisco poco2...pedas2 pon tetap makan kak sebab sambal tu sedap...makin pedas makin sedap pulak....hahaha

      Delete
  2. Kiranya semua menjadikan Linda, Izara dan en boss seorang yg sabar terus menanti dan menanti. Bukan sabar menanti anak-anak keluar sekolah tapi sehingga makanan di order pun kena menanti. Berkat sabar kan kenyang kan... Nasi penyek di sana baguslah ada semua tu. Tempat kakak ni macam lain aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sabor pon kene sabor jugak kak....alhamdulillah...walau pon sume kene menanti akhirnye dapat gak makan....sedap pulak tu walau pon pedas tak henggat....kikiki...haah tengok tempat gak kak kadang tu cam hape2 je nasi ayam penyetnye...kedai baru ni bole tahan sedap gak

      Delete
  3. Bab tunggu anak tak keluar keluar lagi dari kelas mmg boleh nangis air mata dugung,Mal. Lebih lagi bila bawak si kecik sama dalam keta,.SB hari2 lalui benda mcm ni. Jejap nak itu,kejap nak ini..sabo je laa..
    Psstt..pasni Mal order la sup kunyit,kompom laju2 dorang anta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki....betol la SB melasak je diorng dalam kete....bosan kot terkurung camtu nak tunggu kat luar panas sangat semalam tak sangup...betol2 kene byk bersabo...pasni dah takmo order sup kunyit dah nak try order lain pulak....hahaha

      Delete
  4. mujur mak enon tak.meragam..baik kan mak enon

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh!! nasib baik la dia tak hentam melalak ke hape yan....dia jadi seriau tak duk diam je dalam kete...alhamdulillah masih bole di kira budak baik...hehehe

      Delete
  5. kak jusco mana ni ?
    ayam penyet baru?
    wah bab makan laju hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jusco bendaraya melaka yg sebelah tesco tu.. kedai ni berdepan dengan secret recipe...bole try nanti dik...tapi AWAS sambal dia sedap2 pedas....kikiki

      Delete