sila klik sini

Wednesday, 5 August 2015

JALAN JALAN CARIK LEMAK

20 syawal   rabu  5 ogos 2015




Assalamulaikum dan salam hormat.....


Bila tulis n3 dengan tajuk lemak2 camni takde lain la keje akak ni selain mennyekik jelah....tapi selalunye cik boss yg salah dalam hal ni!!!  kahkahkah..... mesti la salahkan dia takan nak salah kan diri akak sendiri pulak kan....hahaha....ada je tempat makan dia nak cadangkan pada akak...yg akak ni pulak sebagai seorang isteri mitali kene le dengor cakap somi....mana bole bangkang cakap somi dosa dik non....kahkahkah....maka dengan itu laju je kaki akak ni mengikut langkah cik boss....sampai part ni rase nak hantuk kepala kat lantai terus..... T____T.....orang tu ajak je tapi bukan dia pakse pon ko makan linda oiii!!!! lain le kalau cik boss letak parang kat leher ko pastu pakse ko makan....ni ko lagi laju amik order dari dia camno nak dikato????   ;p


Ni masa makan kat kampong hailam tanjong kling.....dekat sangat dengan makan hang tuah....baru amik kak long tuisyen laju je cik boss pusing stereng datang sini....kawan2 dia cakap asam pedas sini sedap....terus akak teruja  ;p

Asam pedas pari dan tetel....bole la takde la kebaboom sangat sedapnye....kureng pedas bagi tekak akak....tekak orang lain tak tahu la pulak....sedap lagi asam pedas kat warung hamid depan balai polis lama tanjong kling tu.....cukup pedas...cukup masam...cukup pekat....satu je kurang dik non....kurang banyak sebab selalu tak puas hirup kuah nak order lagi semangkuk cam malu  pulok....kuangkuangkuang

 Lepas makan asam pedas terpandang pulak kat menu ada jual memacam jenis lempeng....cam pelik je lempeng cheese ni jom order sekiping....sekali sampai camni hah rupe dia....hadoiiiiyaiii....rasa nak hantuk kepala kat lantai lagi sekali....ingatkan camno la rupe parasnye rupenye cam gini je....kalau tahu bahek akak buat kat rumah je....tapi ku telan jugak sampai licin....lempeng kelapa dia mak akak cakap sedap....akak tapaukan sebab mak akak memang pengemor lempeng kelapa....

Ni pulak menu masa makan kat windmeal minggu2 yg  lepas....ni kak long punye lamb chop....makan2 kat sini tak bole nak banding2 sangat la sebab mana2 kalau makan lamb memang cam gitu jelah rase dia....ok la lembut daging mbek2 nye kuah pon sedap....

 Ni baru akak punye....sirloin steak kalau tak silap akak....ape pon tak bole la akak ni sendiri order pon bleh lupe....hazap nak mengabiskan seketul ni...liat sikit la pastu daging sesaje...akak potong2 campak pinggan abang ngah sikit...pinggan cik boss sikit...last2 abis gak....lenguh rahang nak kunyah...takpe la buat senaman mulut sekali sekala....nyesal tak order nasi goreng nenas pojaan hati   T___T

Yg ni pon dah tak ingat makan bila....selalu kalau makan sini abang ngah punye cadangan....suka bebenor mamat tu kalau dapat makan nandos....akak pon suka je makan sini...lagi2 kalau dapat makan hummus dengan roti pita ni....dap2 sangat...makan sampai mata juling2 kejap....


Tapi sejak seminggu dua ni kiteorng memang tak makan sangat kat luar sebab banyak dapat jemputan kawen dan open house.....makan free lagi sedap dik non....kikiki....tapi kalau pi makan jemputan kawen tu jangan le nak free gak salam keruk mahu berisi...sendiri mau ingat....bagi le semampu dan sehiklas hati gituuu.....




ok la sampai sini je...bobbbyeeee....jumpe lagi di lain n3

psttt!! nampak sangat akak dah kering idea nak menulis jadi bantai jelah ape yg ada ni ye....yg penting....hado....kikiki

11 comments:

  1. telan air liur tengok pelbagai makanan linda ni tau....sedapnyaaa...,asam pedas tetel dapnya..
    lempeng cheese tu macam mudah je buat kat rumah,patutlah linda sampai nak hantuk kepala...hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sori kalau buat akak terliur...asam pedas tetel memang tersangat la sedapkan...makan panas2 dengan nasik...sambil pejam2 mata....hahaha,,,,haah senang je nak buat lempeng cheese camtu....sambil kentut pon bleh buat....kahkahkah

      Delete
  2. alhamdulilah rezeki allah bagi tak putus putus...

    asam pedas tetel memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yan syukur alhamdulillah....limpah rezeki dari Allah....asam pedas tetel yg sentiasa sedap dimakan....memang terbaekkkkk

      Delete
  3. Eleh... Linda tu sajalah nak salahlah en abang dia. Nanti kalau tak pergi bawa makan luar kata en abang kedekut pulak. Dah dpt peluang tengoklah siapa yg order dulu agak-agak. Kakak tahu dah hihi... makan ajelah. Lepas tu bangun pagi jgn lupa joging. Jgn org lain pergi kerja/sekolah Linda terus berlingkar pulak hahaha.... (gurau dik)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....saje je kak buat2 marah cik boss pasahal kan main suka mamat tu bawak saya keluar makan....lama dah tak jogging sejak mengadung kan si izara kalau tak silap...wah! akak ni macam tahu2 je saya suka berlingkar pepagi hari....hahaha...ni mesti skodeng dari jauh ni....hahahaha

      Delete
  4. kalau tekak saya, asam pedas yg sedap kat pasa borong tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak penah makan asam pedas pasa borong...kalau hajah mona tu penah le jugak...tapi ada yg pesan jgn makan kat sana hari sabtu dan ahad sebab orang lain akan sewa dan masak kat kedai tu...kurang sedap le dari tukang masak asal

      Delete
  5. saya jd teruja nk try asam pedas warung hamid...ni yg nk g melaka lagi nihhhh

    ReplyDelete
  6. kalau putri datang melaka wajib cuba asam pedas warung hamid...mesti puas hati punye...sate kat warung tu pon sedap tapi makan goreng2 ni kureng sikit rase dia...murah pulak tu berbaloi2 :)

    ReplyDelete
  7. asam pedas..alahaiii sedappp kalau berganda ganda pedas dan masamnya tuh. Lapar la oii Mal..hahaa!!..

    ReplyDelete