sila klik sini

Thursday, 13 August 2015

DI PENGHUJUNG SYAWAL

29 syawal   jumaat  14 ogos 2015



Assalamulaikum dan salam kasih sayang.....


Cam sedih pulak nak tulis n3 ni....srotttt...sroootttt...(bunyik efek hembus hingus kat tisu)  esok je dah last raya dik non....cam tak puas je rayakan....akak masih terindu2 lagi bulan pose...walau pon badan letih tapi dalam hati asyik berbunga2 je buat persiapan raya....bersemangat gile time nak masak juadah berbuka....badan penat tak hengget pon tolak tepi...yg penting juadah berbuka anak beranak meriah gitu....lepas masak baru sambung rasa letih balik...merangkak2 cam biawak cari katil nak rehat....hahaha....moga bertemu lagi dengan ramadhan tahun depan.......


Baru perasan ada gambor ni dalam henfon akak.....akak ingat nak cuci gambor ni dan simpan....siap mak enon tiru gaya akak yg tak tahan tu....muka pon kan mahen control lagi....hahaha....nampak sopan sangat mak enon dalam gambor ni....dia dah beso nanti mesti gambor ni bawa kenangan pada dia dan akak....srottttt....srottttt....nanti nak tulis kat belakang gambor  "pagi syawal 2015"

 Malam2 terakhir ni kat tempat akak dah sunyi sepi dari bunyi mercun dan bunga api....mercun pon dah takde orng jual lagi....duit raya bebudak jantan pon dah abis gamaknye....dah hilang satu lagi kemeriahan raya....indahnye cahaya bunga api yg berwarna warni.....srooootttttt
 Rindu dengan bau manis dan wangi sirap pandan....kak long suh akak buat lagi tapi saje akak tanak buat....nak buat time raya je setahun sekali....biar sirap pandan yg manis dan wangi ni jadi sesuatu tradisi istemewa untuk di kenang.....sroooottttt

Dah tak payah kecoh paksa  kerah anak2 dan cik boss mengemas rumah lagi....karpet raya pon dah bole di gulung dan simpan...taun depan bole di bentang balik....balang biskut raya dah bole di cuci dan simpan dalam lemari....tak best nye perasaan ni....sob...sob...sob....kalau la masa bole di putar nak je akak ulang balik bulan pose dan raya....akak takan ubah ape2 pon hanya nak menikmati saat2 gembira bersama keluarga tercinta sekali lagi....betapa istimewanye perasaan kite menyambut ramadhan dan syawal kan......


selamat tinggal syawal.... :')





13 comments:

  1. haha.. macam comel je mak enon tu... hihi

    salam singgah & follow jumaat..")
    wawa ade buat segmen, jemput join ya..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dik sudi singgah sini...nanti akak polow blog adik ye

      Delete
  2. Ingat mak aje nak bergaya? izara pun pandai kan ibu aje tak perasan:)
    Ibu tak nak masak sirap pandan pun Along boleh buat sendiri
    Biar ibu sentiasa rasa macam raya bila terhidu aroma sirap:D

    Apa pun Linda kakak dah banyak gurau / kacau-kacau Linda
    Menuju ambang akhir syawal esok sekali lagilah kakak mohon maaf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...mak enon tu memang kak makin beso makin byk akal dia....kak long tak konpiden nak buat sirap sendiri padahal senang je....hehehe...aroma sirap pandan memang wangi kan....sama la dengan saya kak mohon ampun dan maaf...mana tahu ada gurau2 saya yg menyakitkan hati akak...orang melaka memang suka gurau2 :)

      Delete
  3. amboi mak enon..so cute...

    agaknya akak masa kecik2 dulu macam mak enon..pandai bergaya....

    dah2 jangan sedih2..habis keyboard tu kena hingus...eiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. maseh yan ...ntah la tapi setahu akak famili akak memang tak suka bergambor sejak dulu jadi memang tak banyak gambor akak mase kecik2 dulu....takpe tisu sekotak sebelah akak ni...nasib ko duduk jauh kalau tak abis baju ko akak lap hingus....hahahaha

      Delete
  4. Salam kenal...singgah sini n terus folow...

    Insha Allah tahun depan ketemu lg...mohon dipanjangkan umurla kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam....terima kasih sudi singgah sini dik...pasni akak polow adik pulak....aminn mudah mudahan bertemu lagi...sama2 kite doa

      Delete
  5. Cantik dan bersihhh je rumah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu tunjuk kat tempat yg kemas je tu....kikiki...yg sepah2 tak gamak nak tunjuk dik ngeri utk di tonton...walau ape2 pon mekasih ye dik

      Delete
  6. Alalaa comelnya gaya mk enon tu tiru ibu ...raya tahun depan mk enon dh semakin besar kan....sirap pandan sedapkn ,kakak pun dh lama xbuat.

    ReplyDelete
  7. Alalaa comelnya gaya mk enon tu tiru ibu ...raya tahun depan mk enon dh semakin besar kan....sirap pandan sedapkn ,kakak pun dh lama xbuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki....mekasih kak...haah kan makin lama makin beso le minah tu mesti rindu time dia kekecik camni...sirap pandan memang sedap dan segar kak lagi kalau tambah ais banyak2 minum time panas2 camni...sedapnyeeee

      Delete