sila klik sini

Friday, 28 August 2015

ADA DUA PILIHAN (mak enon besday )

jumaat   28 ogos  2015



Assalmaulaikum sume dan salam sejahtera.....



Ok jom sembang2 lagi persiapan besday parti si mak enon....kalau bab makanan sume akak dah fikir... kali nak nak cerita bab baju pulak....memandangkan kite baru je lepas shoping baju untuk raya...jadi akak amik keputusan takmo la membazir....jadi tak payah beli gaun ke hapa untuk besday dia nanti...pakai je baju raya yg mana ada tu....jimat sikit duit apak dia....duit yg lebih  tu moh kite gunakan ke arah yg lain pulak....kikiki



Jubah gaun ni Izara penah pakai dua kali je time jenjalan pi open house raye hari tu....kalau nak di ikutkan jubah ni sangat la mengikut tema majlis (pink biru) cekak bunga tu pulak akak dah beli bulan lepas lagi...tawakal je beli sebab mak enon bab2 rambut ni dia ada susah skit....dia tak suka kalau akak nak ikat or sepitkan rambut dia....tak suka langsung...headband dia masa kekecik dulu pon langsung dia takmo pakai....nasib ada cucu akak si baby Dhia nanti bole turun ke dia....jadi masa beli cekak bunga2 ni akak tawakal je...harga rm8.90 satu....memula dia tak nak gak pakai ...tapi lepas akak pujuk2 cakap cam elsa (frozen) laju pulak dia nak pakai....hahaha....fanatik frozen sungguh minah ni....jadi tak sia2 la akak beli menatang tu....kalau tak terbang 9 hengget duit akak dik non... ;p


Ni pulak baju pilihan kedua....tutu dresses yg baru sekali je si Izara pakai pegi keje kawen dan jenjalan kat JJ ....cardigan tu pulak taun lepas punye....pakai masa famili dinner yg memang cabutan bertuah tu....kalau nak di ikutkan Izara lagi berminat nak pakai baju ni....hari2 lepas je mandi merenggek nak pakai...kuasa akak nak melayan...duduk rumah je pon...siap ko nak bertutu dresses bagai...motifff....hahaha...baju ni kembang beralun2 memang cantik la kalau bebudak kecik pakaikan...tapi kalau akak yg pakai...mesti nampak jijik dan hina....hahaha....anak yg nak sambut besday tak beli baju baru tapi mak pulak lelebih siap beli blouse kaler pink lagi ko....hahaha....sesuatu sangat mak ko ni Izara!!!....hahaha     (dengan alasan ikut tema kononnye)


Lauk akak hari ni....ayam sambal dan cencawan tumis air....menghabiskan stok bahan mentah terakhir dalam peti ais....kosong dah peti ais akak hape lauk pon tarak...kene gi paso ni cari lauk...susah kalau takde barang mentah...tekorek2 dalam peti ais tu tengok ape aje yg ada untuk di masak....esok rasenye makan kat kedai jelah...lagi pon akak tinggal bertiga je dengan cik boss dan mak enon sebab kak long dan abang ngah ada progam kat sekolah sampai ke malam....cuba2 nasib ajak cik boss pi makan laksa kat limbongan pon bagos ni.... :D






ok la sampai sini je...bobbyeeee...jumpe di lain n3.... selamat berhujung minggu kawan2 dan selamat menyambut hari merdeka....MERDEKA!!!  MERDEKA !!! MERDEKA !!!



16 comments:

  1. Budak kecik pakai apa pun nampak comel Linda.
    Dua-dua tu pun kakak tengok ok cantik.
    Biarlah Izara yg pilih sebab birthday dia kan. Bagi dia happy sikit.
    Makan laksa ingat kakak tau.. kakak pun ingat malam ini makan luar jugalah hihi... (jeles dgn Linda la ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak saya pon ingat nanti nak suh dia pilih sendiri...besday dia tapi mak dia pulak yg lelebih....kikiki....tang laksa tu ada sayu2 skit sebab saya pon tak sempat nak pegi...sabtu ahad dah kenyang makan kat rumah kawen.....akak kan keje balik dah penat tak payah le masak ajak je anak2 dgn somi akak enjoy2 makan kat luar yg penting happy betol tak kak....

      Delete
  2. Kalau si Izara pakai tutu dress mmg cute kak tapi kalau akak yg pakai ya hampun...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.....ngeri seh kalau orang tua2 cam akak ni pakai tutu dress...hahaha...kalau kene tangkap kene hukuman berat....buang negara terus....hahaha

      Delete
  3. mesti comel and cute masa majlis tu nanti.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik :) bebudak kecik ni pakai ape pon comel kan lagi2 anak ko dak nuha yg badan sedap di kunyah2 tu....hahaha...kirim salam peluk cium pada dak nuha ye

      Delete
  4. yelah kita pun baru nak keluar celebrate mak budak katanya... dari awal petang dok melepek sampai dah lewat petang baru rajin nak bersiap hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan kalau ada yg sudi celebrate hari2 penting dalam hidup kite...akak selalu cik boss bawak pegi makan2 je...sakan ko jenjalan sampai ke PD

      Delete
  5. wuyooo kelas mak enon pakai tutu dress tau
    meletop ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki....Tq dik....tutu dress murah2 je tu akak beli mase pose hari tu kat JJ

      Delete
  6. dua2 baju tu pun cantik..sezuai sangat utk izara pakai mase besday parti dia. majlisnya bila Linda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak....inshaa Allah kalau takde aral 12hb september ni saya buat...izara lahir 11hb sekejap je dah 3 tahun anak dara saya...

      Delete
  7. asalamualaikum kak...amboi minta frozen ye mak enon....mesti cantik mak enon siap pakai gincu bagai....huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam dik...suka bebeno dia dgn frozen yan tapi hari tu dia minat gak dgn kartun bebola kampong sampai kek pon nak kek bola...haru jadinye cam budak jantan pulak...nasib dah dekat nak besday ni dia tukar nak kek frozen balik...nanti akak pakai kan mak enon gincu....kikiki

      Delete
  8. Dah lawa sangat dah dress n gaun tu....
    Salam merdeka dan salam ukhuwah dari bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bonda sudi singgah dan komen2 kat sini...moga tali persahabatan terus terjalin dan selamat hari merdeka

      Delete