sila klik sini

Tuesday, 28 July 2015

KENAPA CIK BOSS!!!?? KENAPA!???

13 syawal  rabu  29 julai 2015

Assalamulaikum dunia dan salam hormat....


Wah!! tajuk je dah bikin suspen kan....kuikuikui....tak pasal2 pepagi tadi akak terpaksa jadi penceramah bebas tak berbayor....tapi kalau cik boss terbaca n3 ni dan teringin nak bayor...silakan...pembayaran sacara tunai amat di galakkan....cek2 sume tu teman tak mandang ye....eh!!! intro terpanjang pulak ;p


Akak ni bukan la suka nak membebel kat cik boss pepagi hari ....bergaduh apatah lagi....tapi jiwa akak ni bole jatuh sakit kalau tak sound dia seround dua tentang rutin cik boss yg akak baru je perasan sejak dua tiga hari ni....selalunye dia akan bangun dalam pukul 6.15 pagi untuk solat....kemudian dia akan lepak2 kat sofa sementara tunggu anak2 siap nak pi hantor depa ke sekolah....dalam pukul 7 pagi akak akan turun buat kan sikit sarapan untuk kak long dan abang ngah....lepas tu laju2 naik atas sebab takut mak enon terjaga dan mengamuk bila sedor mak dia takde kat sebelah....time mendaki tangga la baru akak terperasan rupe2nye selama ni cik boss rajin buka pintu grill dan pada masa yg sama pintu sliding pon tak berkunci!!!  Watdehekkk!!!  semalam masa akak terperasan tu terus laju2 akak pi kunci pintu grill tanpa suara....akak just gunakan aura jelingan maut kuasa tujuh dengan harapan cik boss paham2 sendiri.....sekali pagi ni akak tengok grill dah ternganga dan pintu sliding pon tak tutup rapat....terus senak dalam perut akak dik non....rasa nak meratap kat kaki dia sambil jerit..."kasimmmmm.....kasimmmm....ko kenapa kasimmmm!!!??"  tak terkata akak jadinye....apa la tujuan cik  boss buat camtu? ....akak syak dia ikut petua orang tua  "buka pintu rumah pepagi hari supaya senang rezeki nak masuk"  petua tu zaman dulu kala bole kite ikut cik boss oii!!!  Zaman sekarang jangan di buat sebab di khuatiri bukan rezeki yg masuk tapi BALA!!!

Dah la pintu grill ternganga pintu sliding pon tak kunci ....senang sangat la keje penyamun....silap2 kalau penyamun tu islam siap dia bagi salam time masuk tu.....ialah dia takmo syaiton ikut masuk sekali....padahal....dia tak sedo dia la syaiton kepada bapak syaiton....kalau korang nak cop akak paranoid ke...penakut ke...sukati....yg penting akak memang selalu berjaga2....sekarang  penjahat ramai sangat....bersepah2 tengah menanti peluang je kekdahnye.....kalau cam akak ni yg memang jenis berhati2 tapi terjadi gak perkara yg menakutkan tu....kiranye tu dah memang bahagian dan ujian untuk akak le gamaknye.....tapi kalau cam cik boss ni sesaje dedah pintu tanpa sikit pon perasaan curiga...tu memang menempah bala percuma.....pasni akak nak suh dia tengok video2 kes pecah rumah kat you tube banyak2....mintak2 lepas tu dia jadi paranoid cam akak gak.....kahkahkah....sia2 je akak selalu doa mohon di lindungi dari manusia kejam dan syaiton yg direjam...sebab hujung2 cik boss siap dedah2 pintu tanpa sebab....sekali lagi rasa cam nak meratap kat kaki dia..."kasimmmmm....kenapa ko ni kasimmmm?!!!"

Sebelom dia pegi keje pagi tadi akak cakap lagi baik2 dengan dia....terkebil2 je mata cik boss...tak tahu la dia amik perhatian ke tidak sebab tetibe dia tanya pasal jamban pulak tadi.....Hai la cik boss kalau kecik lagi bole gak di jentik2 tangan tu...ni dah besor panjang kang kalu ku jentik ada yg sedor2 akak dah kat sepital pulak....agagaga    *tak kelakar je jangan nak gelak2 cubit mulut tu nanti*
Takde gila le akak nak pi jentik cik boss tak hinggin akak jadi isteri durhaka....akan cuba slow talk je dengan dia inshaa Allah nanti dia ok la tu....suami isteri kan kene banyakkan komunikasi baru aman sentosa gituuuu.... :p






"Apa la ayah ni suka sangat dedah2 pintu...ibu tu dah le gila sikit2 nak meroyan kan dah kene ceramah pepagi buta....kikiki...padan muka ayah nasib pagi tadi Ala buat2 tido kalau tak dengan Ala pon kene ceramah gak" kahkahkah....macam mak jemah sangat minah ni bila pakai tudungkan...kikiki



ok la bobbyeeee....jumpe di lain n3




Yg benar,

pompuan berjiwa kacau....;p







8 comments:

  1. Macam-macamlah Linda ni tau.
    Kakak lama dah tak dpt tinggal komen kat blog Linda ni - geram sebab nak juga tinggal tapi tak boleh masuk. Hari ini dah dapat lega rasa.

    En Boss tu sebenarnya nak fresh air masuk dlm rumah tapi tak terfikir apa yg difikirkan si isteri lalu begitulah jadinya. Alaaa....jgn bimbanglah Linda, janji pagar kunci rapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak susah2 je nak tinggalkan komen tak blog saya yg nath ape2 je ni....takde maknanye nak suh angin masuk kak pintu dengan tempat dia lepak kan main jauh lagi...saya memang camni kak sejak rumah jiran kene pecah masuk lagi bertambah2 trauma dalam hati saya ni...alhmadulillah lepas kene tegur cik boss dah tak dedah2 pintu pagi2

      Delete
  2. agaknya cik bos nak akak lambai tangan kat dia sebelum pi hantar ank sekolah kot
    .pas lambai ..akak leh kunci sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....masalahnye apa motif dia dah dedah pintu sejam sebelom nak gerak...nasib lepas slow talk dia dah insaf tak dedah2 pintu lagi....akak lambai2 dari tingkap atas je yan....kikiki

      Delete
  3. Hihii..jelingan maut kuasa tjuh bkn memain kauuu. Harap2 cik boss ada baca entry senyap2. Heran tak hetan kalau dlm akaun bank Mal ada extra $$$$ hasil dari ceramah pagi. Masuk tetamu elok2 takpa lah kan. Yg takutnya masuk perampokkk dong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nan ado SB cik boss nak bayo....nak mintak takut....kahkahkah...haah betol tu kawasan rumah saya dah la sunyi sepi je tu yg selalu pikir yg bukan2...mcm yg orng2 tua selalu pesan..."pikir yg buruk2 dulu" moga di jauhkan dari tetamu2 yg berniat jahat camni...

      Delete
  4. Tu ok lagi.. ai pulak sepanjang malam.. tapi setakat ni Alhamdulillah takde apa2.. Nauzubillah jauhkanlah yg tdk baik berlaku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah dik berani nye ko bukak pintu sepanjang malam...hati2 sikit dik benda buruk kalau nak berlaku kejap je....moga adik dan keluarga dilindungi dari manusia kejam dan syaitan yg di rejam...pasni kunci pintu tau takmo dedah2

      Delete