sila klik sini

Sunday, 14 June 2015

POTLUCK DAN BUNGA UNTUK DECO RAYA 2015

Isnin 15 jun 2015

Asslamualaikum dunia.....


N3 ringan hari ni...sabtu lepas cik boss ada cakap yg di opisnye ada buat potluck hari ni...jadi setiap kakitangan kene la bawak hidangan memasiang...nasib cik boss cakap nak bawak dessert terus jadi senang keje akak...kikiki...semalam petang singah giant klebang jap carik2 bahan....


 Memandangkan isteri dia rajin sangattttttt....maka akak pon amik keputusan nak buat chesekut je...kikiki...sambil baring pon bole buat kuih ni....hahaha...belagaknyeee ko linda oiii!!!!  Bahan2 pon senang nak carik dan tak banyak mana pon...sikit hari dulu kan mahen populer kuih ni kan.....

 Lepas tunggu mak enon tido baru la akak terhegeh2 turun membuat....lambat pulok minah tu nak lelap malam tadi, last2 pukul 10.20 mlm gak la baru akak mula buat....sunyi je dapo malam tadi....seram....hahaha...akak memang panakut dik non...nasib masa separuh siap abang ngah tetibe turun teman kan akak... dia turun pon sebab lapo nak mencarik makanan yg benonye....

Cam kesian nak suh cik boss bawak chesekut je jadi akak belikan anggur 2 kilo buat tambah...akak gerenti banyak gila kuih2 yg diorng bawak....mesti tak termakan punye....jadi baik tambah buah je..


 Dah pon selamat akak bungkuskan untuk cik boss bawak pagi tadi...harap2 diorng suka la hendaknye...kadang2 akak rajin gak buat cabonara...suka staf sana kalau akak masak cabonara...siap mintak resepi padahal akak masak main hentam je pon...

 Semalam sebelom singah giant sempat le akak ajak cik boss pi romantika yg baru je bukak kat jalan Ong Kim Wee melaka...nak pi gunting rambut abang ngah jadi cik boss campak akak kat romantika dulu ...semalam rupenye last day sale dik non....berbaloi2 la akak singah...memang takde niat nak membeli hiasan pon cuma nak tengok2 bunga kalau ada yg sesuai digandingkan dengan rose kuning akak tu....memandangkan semua pon ada potongan harga akak pon belikan la sekali bunga untuk mak akak dan mak mentua gak....beli bunga dah siap gubah, yg ni mak mentua punye kaler unggu lembut dan putih...mak akak punye pon akak beli camni gak cuma warne lain skit....jambangan camni lepas potongan baru rm26 hengget je...pasu dia besi ye jadi kalau terjatuh pon tak pecah....harga sebenar rm40 hengget....berbaloi2 kan

Akak beli yg ni je...cukup dah untuk gubahan bunga raya akak nanti. Mintak2 sesuai la bila dah gubah dengan bunga rose kuning akak tu....pasu pon akak dah beli time ke cowboy mase nak beli bekas hadiah hari guru tempoh hari....akak memang camni suka beli sikit2 jadi tak terasa sangat....baju raya sume dah beres  tinggal nak beli kasut izara je nnti sebab takmo beli awal2 takut jadi cam tahun lepas, akak pi beli dua bulan awal sekali time raya tak bole pakai dah...cepat beno beso kaki minah ni... nasib bole turun pada si bayi dhia....



Ok la sampai sini dulu akak dah nak start masak2 ni...bobbyeee...jumpe dilain n3

6 comments:

  1. Hmm... akak ingatkan tadi kakak salah ketuk rumah. Masuk-masuk nampak anak dara manalah dok posing kisahnya emak dara hihi... (sorry gurau Linda).

    Kalau dah masak-masak memang biasa akan banyak makanan. Bawakan buah itu cara terbaik Linda. Mesti licin cheeskut dan anggur mereka makan.

    Bunga raya dah ready.. cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki....jauh beno anak daranye kak...kalau mak dara tu sesuai sangat le tu....hahaha...klako la akak ni tau...haah cik boss cakap kan mahen byk makanan semalam sampai tak termakan pon ada,ciskut dengan buah bekal cik boss licin tanpa jejak....kikiki...alhamdulillah...bunga murah2 je kak dapat potongan harga lagi murah jadinye....selamat berpuasa pada akak dan seluruh famili... :)

      Delete
  2. Dah tghari ni..SB pon nak turun ke dapo lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat memsak SB....ape menu hari ni agaknye? SB masak sume pon nampak sedap. nanti rajin la share menu masak yg ringkas2 bulan pose ni bole saya tiru....kikiki

      Delete
  3. nak sikit cheesekut tu kak...nampak creamy sangat :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa...jauh pulak yan kalau dekat bole golek2 sepiring kasi yan....senang nak buat cheeskut ni pastu sedap kan nnti raya bole buat lagi....

      Delete