sila klik sini

Thursday, 4 June 2015

NASI AIR ~ BEG TANGAN ~ RAJA BUAH

 Assalamulaikum dunia....

Alhamdulillah...ulser dalam mulut akak dah pon sembuh....nasib badan tak demam,akak tak pi klinik pon....malasnye nak jumpe doktor....kikiki...semalam cik boss dah bising2 suh pi klinik tapi akak buat diam je....hari ni dah langsung tak sakit pon....hehehe...syukur sekali lagi....semalam akak panggang ikan parang berkunyit hidup, masak pulak sambal kerang yg dilawan dengan pucuk ibu rebus sangattttt laaaaa sedapppppp....nikmat makan bila mulut dah baik ni lain skit....tetibe akak tersedar...baru sikit nikmat yg Allah tarik akak dah rase tak best, tu belom  lagi nikmat2 besar yg lain.... :')


Ni hari rabu punye menu....akak yg sakit mulut sume pon terbabit kene makan nasi air @ bubur nasi....mak akak panggil bubur cina....ntah ape kaitan pon idok le akak tahu....selesa skit makan bubur ni tapi tu pon kene sejukkan dulu kalau tak pedih gak time mengunyah tu....yg sebenonye ulser dalam mulut akak ni bengkak kat lelangit je tapi masa akak masak ape ntah hari tu time  nak merasa kuah bole pulak akak main hirup je tak tiup2 dulu....mungkin time tu akak rase diri akak ni bionik woman, setakat kuah panas ape ade hal.....sekali melekat hujung lidah kat senduk ....melecuh lidah akak dik non....dah berganda sakit mulut akak....cepat2 cari aiskrim dalam peti ais...bole takde sume dah licin bebudak rumah ni kejekan.... terus nangis kat hujung tangga.... T____T


petang rabu lepas akak ikut cik boss pi air keroh amik kak long kat hotel seri malaysia....minah tu ada bengkel SPM tiga hari dua malam kat situ....akak pakai tudung sememeh jelah ingatkan tak turun kete sekali bole cik boss ajak jenjalan kat mydin dia nak gunting rambut kononnye....sampai sana merata alam dia bawak akak bejalan....hanggin je akak....sempat le makan kat situ dah nak balik tu tetibe dia nak belanja akak handbeg....akak syak dia dah terlupe yg dia dah belikan handbeg untuk akak mase kat jpo hari tu....kikiki....akak pon ape lagi gunakan la kesempatan itu untuk kepentingan sendiri ....hahaha....ni la masenye nak celah bedah dik non....pilih punye pilih akak terbekenan dengan kaler ni..pink belacan katenye....murah je beg ni laju2 cik boss pi bayo....dia malas le tu sebab akak ni cerewet skit kang dua tiga jam tak abis2 memilih...kirenye tak sia2 la akak bertudung sememeh masuk mydin kali ni....dapat gak rembat beg seketul walau pon mur2 je dik non.....


Akhirnyeee...dapat gak akak makan durian....akak beli pagi tadi kat 'kedai dak ann' penduduk tangga batu mesti tau kedai ni....hehehe...murah je dik non, sekilo baru rm6 hinggit je...akak beli 3 biji je sebab takut buah tak baik, sekali sampai rumah terus menyesal sebab sedap gile buah durian ni.....pegi nangis hujung tangga balik....hahaha....ni baki lepas akak anak beranak makan, kecuali kak long...minah tu tak berapa sangat buah durian ni....



                                                                   gambo dari google

Dua tiga hari lepas akak terkejut bila cik boss tetibe bersemangat nak mendeco rumah...oh my Allah...betol2 terkejut akak jadinye....hahaha....plannye nak beli hari ni dan esok baru mulakan projek tu....wah!!! projek katenye....padahal!!!...hahaha...kite tengok la camne nanti, kalau jadi akak buat satu n3 khas tau...kalau tak jadi akak diam2 jelah....mudah mudahan menjadi la hendaknye....kikiki...gambo atas ni kire teaser je dulu ye....



Malam tadi akak siap baca mentera kerajinan....tetibe cik boss pulak yg bersemangat semacam...ape mentera tu dah berjangkit ke dia agaknye??? jom baca same2 mentera ni dik non mana tau serasi....hahaha ;p

Hai angin rajin
angin gigih
angin ketabahan
mari la berdamping dengan ku
ku seru segala  angin RRRRR supaya bersatu dengan ku....wah gituuuu!!! kalau menjadi kompom korang akan rase bertenaga cam cat woman lepas tu.....kahkahkah....kalau rase malas cam mengkarung  kire tak serasi la tu......kahkahkah...gurau2 jelah.....bobbyeeee...jumpe dilain n3
















4 comments:

  1. Macam-macamlah Linda ni tau..
    Angin R tu kena tiup satu badan baru dpt digerak
    Kalau merayau satu mall cari barang angin R bukan makin kuat tiupnya kan..
    Yg satu ni siap nak kena mentera-mentera lagi haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...tu la cam tak jadi je jampi tu kak...mai tak mai je angin RRR tu....bab merayau dalam mall tak payah jampi kak angin tu pandai datang sendiri....

      Delete
  2. hahaha....tulah ..kan dah ralat.lain kali try rasa dulu.kalau ok..tambah lagi sebakul doyan...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap yan puas hati sangat dah la murah je....lepas ni kalau jumpe lagi kompom akak beli lebih skit bole masak kuah durian makan dengan pulut...walaaaa...mesti terangat sedapnye....hehehe

      Delete