sila klik sini

Sunday, 28 June 2015

KETUK KETUK RAMADHON (EPISOD KEPUTUSAN CONTEST)

12 ramadhan isnin 29 jun 2015

Assalamulaikum semua.....


ALHAMDULILLAH....SAMPAI LA MASANYE AKAK UMUMKAN PEMENANG BAGI CONTEST YG PERTAMA KALI AKAK ADAKAN NI...WALAU PON AGAK SENDU TAPI YG PENTING AKAK HAPPY JE NAK BUAT LAGI DILAIN WAKTU...INSHAA ALLAH....


JAWAPAN BAGI SOALAN AKAK TU IALAH   RM28 HENGGET
MEMANDANGKAN TIADA JAWAPAN YG TEPAT AKAK TERPAKSE MEMILIH JAWAPAN YG HAMPIR TEPAT SEBAGAI PEMENANG.....


PEMENANGNYE IALAH......BLOGGER  ~~~ AIZAMIA3~~~~ tahniah dik nanti sila tinggalkan alamat kat ruangan komen ye...lepas akak catit nanti akak padam....akan pos hadiah dalam waktu terdekat...tahniah sekali lagi ye dan terima kasih sudi join contest akak.....terima kasih jugak pada kak zakie dan aryanty....jangan serik untuk join di lain kali ye.....


Ok jom la sembang santai2 dgn akak dik non....berbuka sabtu hari tu ada yg bermurah hati nak belanja kiteorng makan ikan bako...kuikuikui...asmaradana la akak anak beranak...tapi kiteorng berbuka ringan2 dulu kat rumah lepas solat maghrib dalam pukul lapan malam camtu baru la kiteorng berkonvoi ke sana....akak masak maggi tumis kegemaran anak2 je sebagai pengalas perut....

 Muka happy dapat makan free...kikiki...cik boss suka dalam sedeh sebab terpakse monteng solat terawih malam tu...kiteorng duduk tepi muara tapi malam tu air surut jadi tak berapa nak syok....
 Tuuuu...beliau yg duduk paling hujung pakai baju merah yg bertangungjawab membelanja kiteorng makan malam tu....terima kasih abang ngah...lain kali datang makan sini lagi tau...tapi kali ni kite tong2 bayaran hokey....
 Wanita bertudung itam tu mak akak...amboi mak pipi belobang....hahaha...dah macam pelakon pak pie dalam mami jarum la....muka akak sebiji ikut mak jadi nanti dah tua gini la agaknye rupe akak.....ok la ek cun ape mak akak ni....kahkahkah....sapa lagi nak puji mak sendiri kannnn....

Tiga dara pingitan....angah, kak long dan ain...diorng ni anak buah yg paling rapat dgn akak sejak kecik2 lagi...sume keje nak kencing akak je terutama si sikon,kakak,acik dan along (takde dlm gambo) tak kenekan akak sehari tak sah...tapi diorang ni la pengarang jantung akak selain anak2....

 Menu pertama yg sampai dan ini la satu2nye gambo makanan yg akak sempat snap....kikiki...lepas tu sebuk makan takde mase nak snap2 gambo.....selain ni ada gak order ikan bako sambal,ikan sweetsour.sotong tepong.udang bako dan ketam goreng kunyit.....sume sekali termasuk dua mangkuk beso nasi,tiga jug air kelapa, dua jug air tebu dan dua minuman panas rm350 hengget untuk 12 orang makan....alhamdulillah kenyang....terima kasih abang ngah belanja kiteorng makan...sayang ketat2 ;p

 Ni kejadian tengahari semalam....hamboiiiii!! kan mahen happy dapat makan mekdi ye....sian lapo sejak puasa ni dia makan pon tak menentu...selalu akak masak hidagan ringkas makan tengahari untuk dia dan petang dia dok kudap2 biskut atau roti sementara nak tunggu makan berbuka sama2 dgn kiteorng.....mak enon bukan jenis kaki makan pon, nak mengabiskan lima sudu nasi pon hazapppp...pasal tu badan dia kudut je, nasib dia kuat minum susu....

 Semalam akak keluar mencari bahan2 kuih pastu beli la barang2 kering sekali....dalam pukul empat petang sampai rumah rehat2 jap sementara nak mula masak....letih kalau keluar ni pasal tu akak suka duduk rumah je kalau bole...cuaca panas sangat tak bole tahan.....jadi masak yg simple2 jelah...akak just goreng sayo campor...

 Kendian buat sambal cili padi sardin campor petai....yum yum...sedap sangat ni!!! jadi lauk rebutan semlam....hahaha....kalau akak masak lauk ni dedulu wajib kene masak nasik lebih sikit sebab nanti anak2 akak si abang ngah dangan kak long kompom duk ulang makan dua tiga kali....lauk feberet katenye...cik boss pon suka lauk ni

Akak berbuka reramai kat rumah mak akak semalam....kak ngah akak anak beranak beli je lauk sebab tak larat sangat2 lepas dok mencuci rumah baru diorng....bulan2 pose ni paham2 jelah buat keje berat2 ni kompom penat kan....lepas selasai berbuka diorng pon bergerak balik ke kayel semula.



Sebelom tulis n3 ni tadi akak sempat bako caramelo almond crancy satu adunan...dah pon akak sorok balang kuih ni....yg minggu lepas punye caramelo dah tinggal serdak je dik non... T___T  jap lagi ingat nak bako biskut drop cronflake...tu pon kalau rajin la...hahaha


ok la bobbyeeee....jumpe dilain n3 ye.....





9 comments:

  1. Kemain happy muka dapat happy meal..Sedapnya kak dpt mkn ikan bako

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan tak bape sangat tu intan dia suka pasal ada menan je lebih tu....ikan bako muara sungai duyung memang lazatttt...

      Delete
  2. Memanglah tak sangka murah bebenar kasut tu Linda.
    Tak kisahlah lain kali ada teka-teki kakak join lagi.
    Makan ramai-ramai ni yg best selera lebih tapi itulah tahu-tahu perut sendat hihi..
    Yelah kalau mak cun maknanya Linda pun cunlah jugak kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon memula try tu tak sangka sungguh2 ni sampai tanye salegirl tu berulang kali ...betul ke ni harga dia?....hahaha...makan ramai2 tetiba sume jadi sedap kak...cun tu idak le kak tapi manisnye ada le sesikit....kahkahkah

      Delete
  3. assalammualaikum linda,...kakak pun rindu tapi kakak ada juga jadi silent reader blog linda ni sekali sekala cuma nk mengomen payahlah sikit guna tepon ..maklumlah orangtua.
    skg ni ank akak yg 2 cuti sem.dapatlah kakak singgah2 blog linda ni....cuma nak berceloteh kat blog kakak tak sempat lagi ...
    hmmm....rugi lah kakak tak dapat nak sertai teka teki linda.
    sukanya izara dapat mekdi ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam....Ya Allah cam lama sangat dah tak sembang dgn akak kan....selalu gak skodeng blog akak baca n3 lama2...tak tahu kenapa selalu ingat kat akak...terima kasih jenguk blog saya walau hanya jadi silent reader pon dah buat sy terharu....inshaa Allah lain kali sy buat teka teki lagi ye...akak dah buat sekut raya ke? hahaha...tetibe tanye soalan raya pulokkk...

      Delete
  4. wah.. tak sangka.. sekadar mencuba.. Alhamdulillah rezeki Ramadhan.. ;)
    comel pulak tengok dak Izara bila dapat McD tu.. ;)

    psstt: untuk alamat.. jap lagi saya PM through FB ye.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah memang tertulis rezeki untuk adik menang...tahniah sekali lagi dari akak ye...lain kali jgn malu2 join lagi kalau ada contest kat blog akak ni tau....

      Delete
  5. tahniah aiza...

    kak murahnya harga kasut tu...ingat mahal..

    ReplyDelete