sila klik sini

Tuesday, 2 June 2015

JAHIT LURUS DAN DECO RAYA

 Assalamulaikum sume dan salam perpaduan.....


Ape kabo kengkawan sume? harap2 sume pon sehat2 hendaknye ye....akak kat sini pon sehat gak cuma terkene ulser dalam mulut skit....idak le sakit sangat cuma tak selesa la bila nak makan makanan pedas atau panas....takpe la akak redho je selalu tu asyik dok melantak 24 jam sehari sekarang ni tengok makanan pon cam tak selere je....mungkin tu tanda Allah nak bagitau yg akak sebelom ni dah makan terlebih2 dik non....kikiki....lagi pon bulan pose dah nak dekat tak geti2 ke nak didik perot tu makan sesikit je kan..hahaha....ok la n3 ringan hari ni....


Sori gambo agak gelap...akak malas nak buka lampu...akak pandai jahit lurus camni je dik non...ni langsir yg akak jahit 5 tahun lepas kalau tak silap...langsir akak yg paling mahal rasenye....kain satin bahagian dalam tu murah je, yg jarang kat lapisan luar ni yg mahal skit....langsir ni akak jahit asing2 jadi akak bole tukar2 kan kedudukan beliau...contohnye camni la....akak pasang yg tebal kat bahagian dalam dan yg jarang pat bahagian luar....nanti kalau bosan2 boleh tukar yg tebal luar dan yg nipis letak belah dalam...gituuuu....5 tahun lepas kan populer fesyen langsir camni....akak suka je langsir ropol2 tu cuma tak reti nak jahit je, nak tempah plak kan mahen mahalnye.....baik jahir sendiri je kan
Dua hari lepas kan akak ada gebang ckp nak potong dan jahit langsir yg dah lama terperuk tak dijahit2....tapi memang angin R tu tak sampai2 lagi...sebab sampai hari ni pon akak tak jugak stat potong dan jahit langsir tu....nak carik mood punye pasal akak siap keluarkan mesin jahit turbo akak tu semalam....last2 akak pi jahit sarung bantal golek pendek  dua ketul...gigih ko akak jahit pakai tangan....dah siap jahit dua ketul tu akak termenung....'ape motif akak jahit pakai tangan ni???'
dah gila ke ape akak ni?  hahaha...

Dah terlanjur snap gambo langsir akak snap le sekali gambo hiasan kecik2 yg akak beli skit2 untuk buat deco2 hari raya nnti....akak memang camtu suka beli awal2 nnti time nak raya akak deco jelah yg mana ada tu....selalunye hiasan kekecik ni akak beli kat kaison atau kat romantika...bekas kecik2 dalam kertas suratkabo tu pasu  kaler putih bertulis....love...life...laugh...masih blom tau ape yg akak nak sumbat dalam tu....takde beli hiasan yg beso2 tahun ni, selain takde keperluan takde budget sebenonye....hehehe....tulisan HOME tu akak rembat dari kaison rm12.90 je....frame gambo putih tu akak beli kat ikea dua tahun lepas tapi hari tu akak tambah seketul lagi...ingat nak gantung kat dinding pulak sebab bosan sudah asyik terletak kat situ je.....beli sikit2 camni tak terasa sangat kan.....sikit2 lama2 jadi bukit....pastu cik boss pon tunjal le kepala akak sebab rumah dah penuh dengan benda2 kecik yg menyemak ni.....hahahaha



ok la bobbyeeeee....jumpe dilain n3

4 comments:

  1. Persiapan sebelum menjelang ramadhan Linda
    Nanti puasa dak tak payah sibuk lagi.
    Yg langsir nak jahit baik gunting sekarang. Paksa R tu cepat dtg dlm diri haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol kak zakie...sya pon pikir camtu gak...time bulan pose nanti malas nak keluar memana lepak duduk rumah lagi best....ada gak seru2 angin RRR tu mintak2 dia datang la pasni....hehehe

      Delete
  2. semoga berjaya..chaiyok...kak linda boleh...

    kalau kat rumah yan letak deco kecik2 camtu alamatnya pecah berderai lah jawapnya kak :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dik....chaiyok!!! chaiyok!!! ....hahaha....akak ni pon nasib2 je yan kalau nak pecah tak bole nak kate ape la kan...raya nnti mesti ramai tamu ketot2 yg datang...anak2 akak memang dah terbiase diorng tak usik langsung pon....

      Delete