sila klik sini

Tuesday, 16 June 2015

COLMAR TROPICALE PART 4

rabu 17 jun 2015

Assalamualaikum semua dan salam hormat....


Ni kirenye n3 terakhir pasal colmar....mesti korang membosan je...kikiki...cuti2 sekejap je pon n3 ko sampai berpart2....hahaha...gambo banyak gile jadi masuk sikit2 ikut giliran kekdahnye....hari nak balik tu sunyi pulak hotel ni...kikiki


 Mintak tolong pada sorang adik ni suh amik kan gambo berlatar belakangkan colmar tropicale....jadi la buat kenangan...kalau ikutkan abang ngah takmo turun kete tapi akak pakse....jangan nak mengada2 sangat ye panas skit pon tak bole....berangin je hati akak time tu...kan mahen jauh dia berdiri muka tak puas hati je kene pakse...hahaha...mak ko tak pulik yg penting hado gambo satu keluarga....

 Nak sampai ke taman jepun ni...aduhhh!!! hazap dik non...hahaha...mendaki tangga yg tak larat tu pastu sambung daki bukit pulak...nasib udara sejuk sikit kat sini kalau tak kompom dah lencun bermandi peluh...
 Patut la kat hotel tadi tak ramai umat, rupenye sume dah  datang sini...kuikuikui...pastu ramai pakat2 fefiling berkimono baik lelaki atau pon pompuan....muka memasing siap kontrol2 mase amik gambo....akak tengok je gelagat diorng sambil tahan2 gelak dalam hati...kong ajau nye perangai hakak kan....hahaha...dedulu akak camtu gak siap sewa kimono pakai,pastu muka kontrol ayu je...kahkahkah...kata gadis jepun kene le belagak ayu2 gituuuu....masalahnye ko gadis ke linda oiii??? time tu akak dah ada anak dua dah dik non....hahahaha ;p

Akak tukang tadah muka bila kak long berselfie....minah ni memang hantu selfie, dalam nfon dia je gambo dah lebih 4000 keping...gila tak gile la kan kalau camtu gayanye....

 Kat sini ada air terjun kecik...sejuk je air dia...suasana sini memang cantik sejuk mata memandang...berbaloi gak la sesak2 napas mase nak kesini...kikiki
 Tengah posing2 bole pulak si mak enon ni lari2 nak pi tengok ikan...minah ni sekarang main lari je dia bukan tahu takut ke ape sume dia main terjah je...akak je yg seram2....ikan kat kolam ni sekarang dah tinggal sikit je dedulu banyak gemok2 ikan nye...dah arwah kot tak pon kene goreng...hahaha

Sebelom sampai melaka singah dulu makan sate kajang haji samuri....lamaaaaa dah tak makan kat sini....sekarang sume order kat kuanter depan nnti dah siap2 bayo baru satenye dihantar ikut jumlah pesanan....cik boss order 20 ayam 20 daging 5 kambing dan 5 perut...sate perut tu akak dgn kak long je makan...sate kambing pon sedap lembut je dagingnye


Apa yg special kat sini selain satenye yg beso godang...dah tentu2 la kuah kacang dan sambalnye ni....sedap kalau letak sambal tu banyak2...kuah sedap pekat melekat. Izara banyak makan ketupat cicah kuah kacang ni tapi akak tak letak sambal....tambah kuah free je tak kene bayo.....


Lepas makan kat sini la akak dengan anak2 terperanjat beso....cik boss pi solat dulu jadi dia suh akak hanto anak2 masuk kete,  akak pon hanto le....TIBE TIBE...kete cik boss takde ye!!! ada kete kelisa plak dok paking kat situ....terus laju2 akak pandang kak long....pucat dah muka minah tu....muka akak tak tau plak camne???  biru kot  T___T....TIBE TIBE....akak terperasan ada kete sebijik cam cik boss punye cantikkkkk dok paking kat tempat redup....fuhhh!!! memang kete cik boss pon....bersyukur laju2 dalam hati....ntah bile mase la orng tua ni pi alih kete...pastu dia bukan nak cakap dengan akak pon....mati2 akak ingat kete dah kene curik....selisih malaikat 44, mintak dijauhkan la.Akak bab kete hilang ni memang trauma sikit sebab abang akak yg dok selayang tu tiga empat bulan lepas hilang kete waja kat paking lot hospital selayang....sian dia bagai jatuh ditimpa tangga...tapi syukur baru2 ni dah dapat kete dia balik dan si pencuri tu pon dah dijatuhkan hukuman 4 tahun penjara.....nasib ko le pencurik rasain loh!!!!  Bila akak cite dengan cik boss bole plak dia hentam gelak kan akak...hellloooo!! tak kelakar ye!! tak payah nak gelak2 sakan.....hanggin akak terus merajuk dan tido mase dalam perjalanan....kahkahkah....sebenonye mata akak memang dah gantuk gila maklum la perut dah kenyang...jadi merajuk tu alasan semata2....hahahaha



SELAMAT BERPUASA KAWAN2 SEKALIAN...MAAFKAN JIKA ADA TULISAN AKAK YG MENYAKITKAN HATI KORANG.MAKLUM LA AKAK NI MANUSIA YG SERBA KEKURANGAN DAN SERBA TIADA JADI SUDI LA KIRANYA KALIAN MAAFKAN AKAK YE.SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DAN SEMOGA IBADAH KITE DITERIMA OLEHNYE.


Bobbbyeee...jumpe dilain n3


4 comments:

  1. :-)) bab hilang ni yan pun trauma...mujur ada kereta akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la terkejut akak yan sampai naik biru muka akak tau...syukur alhamdulillah tak hilang betol2

      Delete
  2. Suspen keta 'hilang'..hihi!! Sampai ke rumah majuk agaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....takde la majuk2 SB dah tua2 ni yg pasti mentido sampai rumah tu betol...hahaha

      Delete