sila klik sini

Monday, 15 June 2015

COLMAR TROPICALE PART 3

selasa 16jun2015

Assalamualaikum dunia....

Ok jom sambung cite kat cormal time cuti2 sekolah hari tu....dah petang tu lepas tengok hewan dan main pingpong baru la kiteorng balik bilik...sempat le akak golek2 kejap sambil tengok tv....anak2 akak pulak sebuk pi kembur dan perabih bekalan makanan yg memang sesaja akak bawak sebab bebudak ni terutama abang ngah asyik kebulur manjang....akak syak mamat ni ada belaan ....hahaha...takde la bebudak tengah nak membeso ni memang selera makan dia cam puake skit...ke anak akak je camtu ???


Dalam kul lapan malam kiteorng turun bawah cari makan...kenkonon cik boss nak makan steamboat tapi bole takde pulak malam tu....kuciwa...takde rejeki...melilau le kami dok menengok ape nak makan malam tu....ada 4 tempat tapi yg dua restoren tu ada hidang arak le pulak...last2 cik boss ajak makan sandwich...akak lagi la suka makanan feberet gak tu....anak akak yg tiga ketul tu setuju je pasal sume dah kenyang dok pulun segala maggi cup, biskut, kopok2 yg akak bawak...langsai hokey tinggal beg je, kalau beg tu bole makan agaknye beg pon abis diorng ni makan... T___T

Malam sejuk2 makan ape pon sodap lagi2 minum air coke....hahaha...takde la coke tu abang ngah yg punye akak minum soya je dik non....tapi akak rembat gak seteguk dua...makan2 kat sini biase la sume pon mahal tapi bile perut lapo tangan laju je hulur duit beli makanan....duit inshaaAllah bole cari tapi perut yg lapo sape nak bertangungjawab??? sape???  hahaha...meroyan  ;p

 Turun awal2 sebab pukul sembilan nak menegok persembahan akrobatik ...ngeri je diorng ni badan cam takde tulang....sian pon ada gak tengok muka budak cina yg kecik tu...cam hazap je muka dia...melopong akak menegok sampai abis....persembahan ni ada 3 sesi dalam sehari yg akak tengok ni start pukul 9 malam, siang persembahan ada dua sesi, pukul 12 tengahari dengan pukul 3 petang kalau tak silap akak...hari selasa takde persembahan depa ni dok cuti la rehatkan badan....selain kumpulan akrobatik  ni ada gak kumpulan penari gelek cekci mekci....diorng ni buat persembahan bergilir2 kot dan time akak datang ni turn akrobatik jadi penari cekci takde....cik bos kuciwa sekali lagi...hahahaha

Persembahan abis kul 9.30 malam...setengah jam je...snap gambo dua tiga keping terus ajak bebudak calo masuk bilik....masuk bilik dalam pukul 10 suku sume yg dah tido....letih bebenau gamaknye ....


Minah ni bangun paling lambat...bangun2 je terus tuju mainan lego dia...pujuk2 ajak mandi sebab sume dah lapo pepagi tu.....

Makanan bole la banyak gak pilihan...nasik lemak sedap cuma sambal kureng skit pastu cair....meehon goreng...terbaekkkk...sedap....kak long sampai amik berulang kali....tapi dedulu lagi sedap kot buffet bekpes dia.....

Lepas makan akak dengan kak long jalan2 kat kawasan hotel sementara cik bos bawak izara dgn abang ngah mandi kolam....lenggang kangkung skit bila jalan tanpa mak enon....kikiki...masuk kedai souvenir nak menrarik seketul dua FM buat kenangan...kak long sempat rembat gelang dua ketul...mahal la kalau kat tempat2 camni tapi takpe la sesekali gembirakan hati anak2 dengan hadiah kecil2 camni....angin kuat gile kat atas menara kalau ada kerusi rehat memang best tido sepam dua kat sini....hahaha

Tengok ni gile lenggangkan, cam bandar tinggal pulak....memula akak tak tahu yg menara ni ada lif, ingatkan kene naik tangga je.Jadi gigih le akak mengumpul semangat nak naik jugak2 sebab dedulu datang tak pernah naik sini....dah sampai tu tengok2 ada lif  terus sengih2 gumbira lelemak akak....hehehe

Lepas dah puas jalan2 terus datang sini tengok cik bos melayan izara mandi kolam...up gambo ni kat fesbuk...pastu terasa cam keji pulak sebab laki ko sebuk layan anak yg ko bole pulak duduk lunjur2 kaki kat situ....hahaha....sesekali je cik bos takpekan...kikiki...cik bos kalau time cuti2 camni memang rajin la dia melayan anak2...kadang akak pulak yg hanggin bila dia dok ikut je cakap anak2...alasan cik boss "takpe la sesekali nak seronokkan diorng"....masalahnye bebudak ni sume amik kesempatan ...nasib akak ada sebagai tukang bangkang dan penyelamat.....kikiki....lepas abis mandi lepak dalam bilik kejap dan kemas2 ape yg patut.Tepat pukul 12 tengahari terus checkout dan sambung berjalan ke taman jepun pulak.....

 Tempat feberet mamat ni...hanggin je akak kejap2 dia datang mintak duit kat cik boss nak beli token....yg apak dia pulak kasi je....akak perati je perangai dia...kalau tak main games sebuk tengok movie 6D yg masuk 10 minit rm12 hengget terbang tu....dia nak masuk banyak kali ye bukan sekali je....

Pastu minah ni pon sama kaki paw gak ni...lepas dia pi sekat bebudak arab yg main pistol buih ni terus cik boss pi belikan jugak...sian agaknye nengok anak dara dia cam gengter tahan2 bebudak suh tembak buih kat muka dia....hahaha...izara ni makin beso akak tengok makin ganas pulak perangai dia...ni mesti ikut perangai abang ngah....tak ikut cam perangai akak kekecik dulu...lemah lembut sopan santun gituu....kahkahkah....ok bai




Ok la nnti sambung lagi ye....cerita pasal kat taman jepun pulak pasni....bobbyeeee....

6 comments:

  1. Rs mcm kat oversea pulak...Kak cepat nak baca cerita taman jepun...kut2 ada sakura sesat ke...hi..hi....hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pegi oversea tak mampu akak ni...jadi dtg le sini dapat fefiling pon jadi le dik....sakura takde la dik sakuri dgn sakuro banyak....hahaha....penuh umat mase kat taman jepun tu celah bedah sume pon penuh akak lepak kejap je situ dik bawak bebudak jangan tidak katenye....selamat berpuasa pada adik dan seluruh keluarga

      Delete
  2. mesti mahal hotel2 kat cini kan :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tido semalam tak terasa sangat yan tapi kalau tido 4 malam pengsan gak la...hehehe...akak pecah tabung ayam....kikikiki

      Delete
  3. Gelak kejap baca pasal anak2 ni..keluar saja gi tempat mana2,kompom la komplen lapar,nak mkn mcm2 katanya.. anak2 sebijik la cam tu.masa masih kat rumah,kenyang katanya. Kejap lagi bila masuk je keta, blum pon hilang bayang rumah, terus kata pewut lapar..hahahaa!!btw, tempat yg Mal pegi ni mmg nampak betul2 best lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandaikan diorng ni...suka sangat kalau dapat makan kat luar sekali sekala tu...dulu masa sy kecik2 apak bawak makan mee gorng pon dah suka tapi anak2 sekarang makin demand diorng pilih sendiri mana nak makan....bole tahan best tempat ni sb tapi kat kundasang pon best jugak....SB pernah pegi kundasang tak?

      Delete