sila klik sini

Friday, 15 May 2015

TAK TAHU MANA NAK PEGI ?????

Assalamulaikum kengkawan.....


Dua hari lepas cik boss ada tanye akak nak pegi mana2 tak semperna cuti sekolah petengahan tahun yg akan datang ni....jalan dekat2 je dan dalam budget yg kecil gituuuu....akak terdiam terus sebab pagi2 otak akak memang blurr sikit maklum la belom makan....hahahaha....mati la pagi2 asyik ingat makan je..laju2 akak mintak tempoh 3 hari untuk kasi jawapan....nak cuti dekat2 je pon mintak tempoh berpikir sampai tiga  hari kan mahen lagi ko linda oiiii!! ....hahaha.... :p




Kalau ikutkan hati nak je suh cik boss bawa datang sini ...bestnye tempat ni aman je jauh dari kesibukkan kota kekdahnye....ni betol2 jauh tau.. jauhhhhhh... dalam hutan tempat ni tapi best...akak penah pegi sini sekali bole baca sini tapi memandangkan kak long plak tak la cuti dalam erti kata yg sebenarnye agak leceh gak la nak bercuti lelama kat tempat jauh ni....

Ni antara pilihan akak yg paling dekat...gunung ledang resort....best ada air terjun gak, cuma nak dapat bilik tu antara untung dengan nasib la sebab bilik2 kat sini macam goreng pisang panas kejap je abis di book orng....akak penah lepak sini gak dulu bole baca sini ikut famili day tempat kerja cik boss... Mase cuti raya cina hari tu ingat nak lepak sini, akak telipon sebulan awal kot tapi bilik sume yg dah penuh dik non....terlopong akak nasib kat telepon tak bole nampak kalau tak mesti staff situ suruh akak katup mulut takut lalat masuk....nanti nak cuba nasib try call

Sini pon best tapi takde air terjun la,yg ada kolam dengan laut je...ni kat desa lagoon PD...tempat ni pon kene buat tempahan awal kalau tak melopong gak....cik boss dapat diskaun kalau booking kat sini...PD dengan rumah akak tak jauh sangat dalam sejam perjalanan je tu pon kalau jalan tak jem la, kalau banyak kete lama sikit baru sampai....banyak kali dah kiteorng duk sini tapi akak tak pernah n3 kan lagi...kalau datang sini dulu selalu bawak roti potong sebab kat bawah bilik ada kolam yg penuh dengan ikan jadi kiteorng selalu sedekah ikan2 tu makan...sian cam setahun tak makan....ni pon nak try call gak....tengok camne


Kalau sume yg penuh akak ingat nnti nak bercuti2 kat sini jelah....kat ikea dik non bole makan meatball dan kek coklat putih yg sangat sodappppp tu....tido nnti bole checkin hotel Jamaliah (rumah kak ngah akak ) lima bintang lagi ko siap makan 4 kali sehari....kahkahkah....jimat duit cik boss :p :p



Mana lagi ek tempat yg best tapi tak jauh dari melaka???? buntu dok pikir...sementara peluang masih terbuka ni kene cepat2 pikir...kang tetiba cik boss tutup cadangan melopong je la akak kat rumah dengan mamat poyo dan mak enon....kalau dapat pi langkawi pon best gak ni, sempat akak beli balang kuih raya baru...hehehe...tapi tu la memang susah skit kak long banyak kelas tambahan...kalau takde rezeki  nak pi memana pon takpe la akak duduk je kat rumah dendiam...kelas kak long lagi penting tahun ni dia nak SPM....belajo betol2 tau kak long nnti ibu masak2 kite pi berkelah kat pantai puteri jelah.....sob...sob...sob


ok la bobbyee dik non...nak amik tisu jap buat hembus hingus.......










10 comments:

  1. Semua yg jauh dan dekat still tak menjadi baik masak-masak kat dapur, lepasa tu bentang tikar kat halaman rumah lagi senang Linda hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rancangan yg bernas...kikiki...tapi nnti makan kiteorng mesti tak aman asyik kene kacau dengan anak bulus saya....perancangan dah ada kak kalau ada rezeki dan di izankan tuhan....

      Delete
  2. bestlah suami linda offer nak bawa pi bercuti..banyak betul cadangan nya ya...
    memanglah bila anak nk periksa penting2 ni bnyk kelas tambahan ,itu yg susah nk jln2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ada rezeki lebih kot pasal tu dia tanye saya...kalau budget takde diam2 dok rumah jelah kak....kemas2 ape yg patut lagi pon tak lama lagi dah pose....hehehe...haah kak kelas kak long lagi penting ni demi masa depan dia...

      Delete
  3. untunglah dapat hubby suka jalan.. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...somi akak memang camtu yan suka dok melayan akak anak beranak...tak jalan jauh2 pon yan yg dekat2 aje..

      Delete
  4. Wahhh bestnya..kami pulak plan nk ke melaka cuti ni...agaknya kak linda pun dh boring dgn melaka
    betul ke sedap meatball n kek coklat putih kt ikea tu? selalu dgr org cakap..jd teringin pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang ke melaka bandaraya bersejarah dik!!! kat melaka banyak dah tempat menarik yg bole dilawati...skng dah ada rumah terbalik di bandar hilir best bole bergambo tonggang terbalik gituuu...hahaha...hati2 mase makan di dataran 1 malaysia klebang sebab kadang2 peniaga amik kesempatan jual maknan mahal...bagi tekek akak sedap sume makanan yg jual kat ikea sana dan kek coklat putih dia tu sumpah sedapppp tak tipu...hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. cemeron pon ada dalam list tapi anak2 akak sume yg demand takmo pegi sana...menci akak tau...hahaha

      Delete