sila klik sini

Monday, 18 May 2015

SAMBUT BESDAY ANAK (KAK LONG)

Assalamualaikum semua dan salam hormat.....



Malam semalam keluar kejap ke tesco cheng nak sambut berday kak long kat secret recipe...sambut anak beranak jew...senang banyak kalau ke sini...bole order makan2 dan kek sekali harung....kak long dengan kek pilihan dia dan abang ngah pon tumpang semangkuk meniup lilin sebab besday dia tempoh hari langsung tak beli kek....kikiki....tengok la gaya abang ngah siap pegang pisau bagai....jadi la kek sorang sepotong, tu pon tak abis lagi masih ada dalam lemari ais....nasib la ko kek kalau akak tak kontrol makan tu memang dah langsai akak kejekan....hehehehe

Kak  long dengan menu peberet dia...setiap kali kesini menu ni la yg dia dok ulang order....sedap sangat gamaknyeeee....akak rase gak sesudu semalam....bole la sedap tapi rase cam muak.....

Abang ngah memula nak order mee soba tetibe tukar fikiran amik nasik goreng vegetarian ni...akak tak rase pon,tapi sedap kot abis mamat ni makan.....

akak minum air je sambil jeling2 aiskrim mak enon kat depan akak tu.....sabo banyak2 dalam hati T____T

Ni je yg akak makan semalam...sup cendawan...share dengan izara...jadi la kenyang gak perut....besday budak kecik ni bulan sembilan nnti tapi sebuk tiap2 hari pon nak suh akak beli kek patung barbie frozen....semalam pon sebuk dia nak kek gak,tu yg cik boss order ais krim nak suh dia diam....hehehe...nnti la bulan sembilan nnti kalau ada rezeki kite buat besday izara ye,kite panggil anak2 jiran je,mak ko ni masak simple2 kalau malas nnti kite pakse apak beli ayam kfc je ....yg penting kek patung frozen tu kene ada.....hahaha

Lepak makan kat sini sampai pukul 9.30 malam...pastu mengelupur nak balik sebab hari ni kak long dengan abang ngah ada pekse pertengahan tahun....semalam mase kat tesco tu jumpe bekas boss lama cik boss...masih ramah tama seperti dulu jugak...kiteorng memang rapat dengan dia...antara boss yg paling baik,tak pernah menjadikan pangkat atau kedudukan nye sebagai penghalang kemesraan kiteorng....abang ngah dulu siap menangis bila tahu bekas boss apak dia ni nak kene pindah....huhuhu....terharu bila tengok cik boss dan bossnye semalam siap berpelukan....susah nak jumpe yg macam tu lagi.....alhamdulillah...boss yg sekarang ni pon tak kurang baiknye cuma baru sangat kenal jadi belom la mesra sangat......syukur bila kami sering dikelilingi orang2 yg baik camni....yg jahat dan berhati busuk tu...syuhh...syuhh...pi main jauh2....ada ke yg jahat????  ada jew...sampai cik boss hampir2 benti keje dulu sebab stress sangat dengan "orng tu"  mase tu akak hanya mampu pujuk cik boss supaya bersabo banyak2, jangan ambil keputusan terburu2,bukan senang nak kukuhkan kedudukan, tak kan nak mula dari bawah balik lagi pon usia cik boss pon dah hampir senja....ehh!!! terkutuk laki sendiri pulokkkk!!! takpe dia tak baca blog akak ni....hahahaha..
Tapi sekarang ni alhamdulillah...cik boss semakin happy dengan kerja dia...semoga sukses selalu ye cik boss....kesabaran awak dah dibalas....syukur atas segala nikmat dan rahmat....


pssttt!!! kiteorng dah tahu mana nak berjimba mase cuti sekolah nnti....hehehe...dah booking pon, dua hari satu malam je...yg penting tak kacau jadual kelas kak long....kalau panjang umur dan takde aral sampai la kiteorng ke sana nnti.....memula akak dah give up ingat nak duduk rumah je, tetiba cik boss yg buat keputusan nak pegi tempat ni....akak suka sangat2....terus hari ni akak buat sup ekor peberet cik boss tapi boleee pulak hari ni dia tak balik makan......akak sentap????   tak kuasa !!!.... terus laju2 cedok sup semangkuk hirup panas2 sangat la sedappppp.... ;p


ok la bobbyeeee....jumpe dilain n3











6 comments:

  1. Dah makin remaja dah Kak Long
    Sama rumah kakak kalau kek tu Linda bila dah masuk fridge memang akhirnya keras jadinya duduk lama dlm fridge.. semua tak nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam sekejap je tetiba dah beso minah ni....dah selamat dah kak semlam diorng balik sekolah kebulur sangat agaknye....hahaha....tapi kalau beli sebijik memang kadang sampai keras tak dimakan

      Delete
  2. Kak Long dah semakin remaja ...dah seperti adik beradik pula dengan Linda yang memang nampak awet muda .
    Alhamdulilah dapat bos yang baik2...nak cari rezeki pun tak stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...takde la awet mudanye kak, dlm gambo je tu kalau kat luar nampak dah makin berusia...lumrah kehidupan gituuu....betol kak bersyukur sgt2 bila dapat boss yg baik2 camni...bila buat kerja ikhlas rezeki yg kite dapat pon lebih berkat....

      Delete
  3. feveret yan tu kek...kalau kat umah yan..tak dan simpan kek kat peti ais...:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan suka makan kek ye...ni mesti pandai buat kek, pernah buat kek red velvet tak yan? sedap kek tu akak biase buat jenis kukus kek jadi lembab dan tak kering... ;)

      Delete