sila klik sini

Saturday, 9 May 2015

RUMAH BARU

Assalamulaikum dunia dan salam hormat......


Syukur alhamdulillah...rumah baru dah pon siap, dah dapat kuncinye pon....rumah baru ni tak jauh dari rumah akak sekarang...kalau bawak kete pecut laju2 dua minit je bole sampai....hehehe....akak memang suka bentuk tingkap yg beso2 camni,senang cahaya dari luar nak masuk...pintu pon ok la jugak nnti tinggal nak buat grill yg cecantik sikit.....tengok tu si mak enon yg kemetot...ape la kecik sangat anak bongsu akak ni, memang beza sangat kalau nak banding dengan anak2 akak yg lain mase kecik2....kikiki...takpe la izara ketot pon ketot la janji ko tetap menjadi pojaan hati ibu....


Warne cat pon dah ok bagi akak tak perlu nak tukar...kalau ada rezeki cuma nak pasang tile je kat kawasan parking ni...cari kaler coklat2 gak baru lawa....

Dapo pon bole tahan beso....akak suka3x....tengok kak long,izara dengan baby dhia pon suka....kihkihkih....kat penjuru tu akak nak buat kitchen kabinet bentuk L dari jenis kayu maple, mahal sikit la dalam lingkungan 80 ribu hengget.....tingkap kat dapo ni pon kene pasang grill gak baru selamat skit.....kalau bole kat dapo nnti takmo banyak sangat barang,cuma yg penting2 je bior nampak sentiasa luas dan bersih.....

Rumah baru ni ada 4 bilik tido dengan 2 bilik ayor...tu pintu yg terbuka tu master bedroom...yg pintu satu lagi tu pulak bilik ayor...bagos sangat akak suka kalau  ada tetamu yg tetibe nak terkucil bole tumpang kat sini tak perlu nak masuk sampai dapo.... lagi pulak kalau dapo tengah hazappp bersepah time tu...yarabi...yarabiii...camno???? kahkahkah.....kat dinding ni akak nak letak lukisan gambo munga2...laluan ni agak sempit jadi takmo letak ape2 perabut,cuma nak beli karpet panjang buatan turki yg akak dah tengok hari tu ,harga dalam 7 ribu...kalau hampar kat sini.....mesti lawaaaaa   =)

ni lorong belakang rumah baru....bersihnyeeeee!!! (sambil mata bersinar2) kete tak bole lalu belakang ni sebab pihak pemaju dah siap2 buat besi penghadang kat hujung simpang.....senang nak sidai baju....



Tak sabo nak pindah masuk...kalau bole sebelom raya tahun ni....mesti meriah la raya akak....maklum la rumah baru kekdahnyeeee.....jangan ucap tahniah dulu!!! nanti dulu!!!
baca dulu n3 ni sampai abis......kahkahkah....yg benaunye ni bukan romah akak T_______T
Ni romah anak buah akak jew.....akak hanya tompang berangan2 je dik non T______T nangis lagi....
Tetiba semua bayangan kabinet kayu maple 80 ribu dgn karpet turki 7 ribu akak perlahan2 hancur menjadi debu....wakakak...berangan tak hagak2 sume nak mahal je ribu riban, kalau mintak betol2 dgn cik boss harus terus londeh seluor orng tua tu....tapi hakak tak kira!!! nnti bila tido sini hakak nak gak tido dalam bilik paling beso....hahahaha



Tahniah ngah rumah baru ko dah siap...jangan lupe diri hokey time raya nnti tetap gak kat rumah nenek dengan busu...kalau ko degil gak abis busu amuk rumah ko ni....busu simbah dengan cat hijau terus....sebab ku suka kaler hijau.....hahahahaha



bobbbyeeee...jumpe dilain n3 (pleaseeee jangan maki akak ini hanya gurauan semata2...you are my fren!!! )









6 comments:

  1. Nasib la SB baca sampai habes.terjembul kluar bijik mata bila part pasang kabinet cecah 80k..hikhikk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gurau2 saje sue bee tak mampu nak buat KC harge macam tu....nasib baca sampai habis kalau tak mesti sue bee cakap saya ni perempuan gilossss....hahahaha....jangan marah sue tipah tertipu kekdahnye... :p

      Delete
  2. kejam kejam kejam..yan tertipu....:-))

    ingat betul2 pindah..baru nak minta alamat baru...

    angan2 ko kak tak tercapai dek tangan yan..sume ribu2...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. angan2 kan free yan ape salahnye...hahaha...sori la ek kalau yan rase tertipu akak gurau2 manja je tu nampak sangat perangai tak semengah akak kan asyik nak mengenakan orng je kejenye....hehehe...jangan marah yan nnti cepat tua tau :p

      Delete
  3. seronoknya berumah baru. agak2 rumah hubby macy beli entah bila nak siap. huhu

    bdw. Salam perkenalan. 3 tahun bercuti dari berblogging. Cuba bermula semula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macy tu bukan rumah akak saje tumpang berangan rumah anak buah je ...selamat kembali dalam dunia blog yg best ni semoga terus sukses lepas ni dan semoga rumah baru macy cepat siap.... =)

      Delete