sila klik sini

Monday, 11 May 2015

MINERAL COFFEE ( BUKAN IKLAN BERBAYO )

Assalamulaikum dunia....


N3 ringan lagi hari ni....kan sebelom2 ni akak ada gebang cakap yg badan akak sekarang ni cepat sangat rase letih dan lesu...baru masak dan kemas2 rumah sikit dah letih cam indon buruh kontrak kekdahnye....sejak akhir2 ni akak selalu kemas2 kat bahagian bawah jelah, yg tingkat atas akak selalu kemas bilik tido akak je pon,bilik anak2 diorng kemas sendiri...pepandai le diorng sume pon dah beso panjang.Sebelom ni akak ada try makan jamu,tak payah le akak sebut kat sini...biarla rahsia....abis akak makan sebotol tapi kesannye langsung takde pon...same je akak rase...mungkin tak sesuai untuk akak kot pasal tu takde kesan, atau kene makan dua tiga botol baru nampak perubahan? emmm...ntah la malas nak pikir...akak stop lepas abis sebotol tu je cam malas nak sambung makan....



Baru2 ni ternampak iklan mineral coffee kat fesbuk,baca khasiat dia dan terus terpikat nak cuba...sebelom beli tanya dulu dgn seorng kawan yg dah lama minum mineral coffee ni dan dapat jawapan yg memuaskan hati....dia cakap mineral coffee ni terbaik, badan dia rase segar sejak minum coffee ni.....lepas tu laju2 ajak cik boss pegi beli. Tak mahal sangat pon rm25 hengget je,dalam kotak ni ada 20 peket ...rase dia sedap je cam kopi 3in1 tu....ni baru dua minggu akak minum,alhamdulillah buat mase ni nampak le sedikit perubahan takde la minum je terus akak kuat cam badang....kahkahkah....nak teruskan minum lagi kalau ada perubahan kompom akak beli lagi dan terus iktiraf mineral coffee ni menjadi minuman rasmi akak setiap hari...ada gak yg kate kalau minum mineral coffee ni bagos kalau makan sekali pil garlic...pasangan serasi gituuu...



Antara perubahan yg akak dapat rase sejak minum mineral coffee ni :

sistem perkumuhan akak makin aktif (dah tak sembelit)

tido malam dengan lebih lena (Dapat tido yg berkualiti...dah takde mimpi asyik kene kejo dgn antu jew,padahal sebelom tido mcm2 ayat dah akak bace)

badan terasa lebih segar (kurang la rase letih dan lesu cam mamat indon keje kontrak tu)

gastrik jarang menyerang (perot tak kembong cam selalu walau pon dah mkn 44 kali sehari)

perut terasa kenyang (jarang lapo cam jembalang asyik nak makan je....nasikk....nasikkk...hahaha)

Tu la serba sedikit perubahan yg akak rase sejak minum mineral coffee....kalau korang nak cuba silakan, kalau nak lebih jelas korang bole gak pi google khasiat2 lain mineral coffee,banyak lagi rasenye tapi malas lak nak tulis kat sini...korang google jelah ye jangan nak malas2 sangat...bior akak je malas takpe.....hahahaha....sebenonye akak ni takut gak nak makan benda2 camni sebab dedulu bapak sedara cik boss ni suami isteri rajin sungguh makan obat2 tambahan camni...selalu je dia pomot kat kiteorng suh makan...mencegah lebih baik dari mengubati kate diorng.Tapi kiteorng tak makan pon angguk je kepala laju2 depan dia....memacam la pil2 yg diorng mkn mase tu ada yg nama cengkudu la gano la banyak la lagi tapi akak dah lupe...last2 dia suami isteri disahkan mengalami kerosakkan buah pinggang.....wallahu a'lam...dah bahagian dia agaknye sape la kite ni nak melawan takdir....maksud akak kat sini jangan la kite makan sembarang pil2 yg terjual tu pastikan ada pengesahan dari kementerian kesihatan.... jangan main beli je obat2 kat tepi2 jalan tu sebab harge nyawa dan kesihatan kite takde jual kat kedai dik non......hati2 ye (pesanan pada diri sendiri jugak ni)



bobbyeee tatatititutu.....ikhlas dari : Akak yg malas :p




10 comments:

  1. kakak selalu tengok kat FB kopi ni , kawan lama kakak yang smemangnya ahli aktif jualan langsung selalu duk tayang2 kopi mineral ni ....kakak tak pulak pernah tergoda tapi bila dah baca entry linda ni kakak pasti kopi ni memang terbaik.
    hihiii malas2 pun berjela juga menaip ya linda...apa pun kakak suka lawak2 linda tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....mintak2 makin kurang la rase letih saya ni skng ni sy sedang cuma berdiet pulak tapi tak le ketat sangat cuma kurangkan sikit je...syukur kalau akak suka lawak merapu saya ni... =)

      Delete
  2. Semakin ramai yg consume kopi ni Linda. Tapi kakak tak pernah cuba lagi sebab kakak ni agak alah dgn kopi. Mana tahu kopi yg ini kakak boleh minum. Kakak suka bau kopi tapi perut kakak pulak yg kurang menerima...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan saya kak...suka sangat kopi tapi saya ada gastrik jadi tak bole minum...alhamdulillah sejak minum mineral coffee ni saya tak pernah kene gastrik lagi....

      Delete
  3. tak leh minum kopi...pening kepala :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian yan tak dapat menikmati kepahitan secangkir kopi....tapi takpe sebab milo pon sodapppp.... =)

      Delete
  4. Ok jugak kalo SB try minum ni. Bab tido tak lena mimpi kena kejar antoo..mmg sakit badan sbb ttdo tak cukup,Mal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu saya paling suka...selalu saya susah nak tido kadang2 pukul 1 pagi baru terlena lepas minum ni alhamdulillah....senang nak tido letak je kepala kat bantal tetiba dah pagi....hehehehe

      Delete
  5. mineral coffee ni berbeza dgn kopi lain. kafeinnya dh dineutralkan oleh kandungan garam buluh yg tinggi dlm kopi ni.sbb tu org migrain dan yg ada alahan pd kopi boleh minum. gula pun xde dlm kopi ni so xde masalah utk org kencing manis utk minum.lagi baik adalah.yg syoknya org mengandung dan berpantang pun boleh minum.mineral coffee mmg bagus utk rawat sakit kronik dan juga utk diet.kalo berminat nk beli bole contact sy. musalmah 013-3532157.

    ReplyDelete
  6. mineral coffee ni berbeza dgn kopi lain. kafeinnya dh dineutralkan oleh kandungan garam buluh yg tinggi dlm kopi ni.sbb tu org migrain dan yg ada alahan pd kopi boleh minum. gula pun xde dlm kopi ni so xde masalah utk org kencing manis utk minum.lagi baik adalah.yg syoknya org mengandung dan berpantang pun boleh minum.mineral coffee mmg bagus utk rawat sakit kronik dan juga utk diet.kalo berminat nk beli bole contact sy. musalmah 013-3532157.

    ReplyDelete