sila klik sini

Monday, 25 May 2015

LAPAN BELAS TAHUN DULU ( 25 mei 1997 )

Assalamualaikum kawan - kawan.....

Lapan belas tahun berlalu tanpa sedar....dua tahun lagi dah dua puluh tahun...syukur alhamdulillah atas jodoh ini...semoga kekal abadi hingga ke jannah hendaknye....selamat ulang tahun perkahwinan cik boss, terima kasih atas semua kasih sayang awak pada saya....sesungguhnya Allah la sebaik2 perancang dan saya bersyukur atas segala nikmat dan rahmat....moga Allah panjangkan usia kite dan dapat merasa tua bersama.....

Gambo 18 tahun dulu...sejam sebelom rombongan pengantin lelaki sampai...bole senyum lagi... padahal kene pakse dengan fotografer cina tu....hanggin je akak...siap pakse hokey, selagi akak tak senyum dia tak amik gambo tau...sedih bila tengok gambo sume senyum pesen same je  


 Mase ni muka serius skit sebab kat luar mase tu pengantin lelaki tengah di soal siasat pak imam...hehehe...debo2 je mase ni....senyum kelat2 je

Gelak hokey mase tengok gambo ni....hahahaha...nampak sangat muka pucat cik boss, dia ckp mengigil gak tangan mase nak di nikahkan tu...dia takut tersalah sebut ke ape....hahaha....nasib dua kali je dah sah....belah kiri yg pakai baju melayu putih tu boss dia time tu....baik sangat ok boss siap datang bagi sokongan moral padahal waktu yg sama anak sedara dia pon tengah kalut nak menikah jugak, tapi sangup dia datang ikut cik boss....terharu


                                                               Baju kebaya labuh

 Baju hape pon akak tak tau....tapi akak panggil baju sisik ikan....hahaha...betol la cam sisik ikan je bentuknye.... ;p

 Ni baju cina kot rasenye....hahaha...gasak le akak pakai je ;p
Baju2 ni akak melaram pagi keesokkannye....bangun je pagi2 dah kene makeup....memacam fesyen baju akak gayakan.Dari pagi membawak la ke waktu tengahari....penat ke?? Takde la penat sangat pon...tuko2 baju je pastu sengih je atas pelamin....cuma malu je benau nye...penuh makcik2 depan pelamin mase ni....dah rupe tengok petunjukkan fesyen plak diorng ni....malu ai tau....hahahaha

 Gambo ni banyak kenangannye...bergambo waktu bersanding....yg belah kiri baju hijau tu arwah mak gayah, yg tengah2 tu mak mentua akak mak odah...yg belah kanan tu arwah mak long...yg depan kiri peluk budak tu ucu ramah dan naji...yg tengah mok teh dan yg kanan tu arwah mak ngah....ramai yg dah takde... :'(  ni semua keluarga belah cik boss....


NI time makan beradap...mase zaman 90an dulu semua kaum keluarga dari pihak lelaki yg datang akan dapat join makan beradap bersama pengantin....jadi sepanjang2 meja ni semua keluarga dari pihak lelaki...muka akak dengan cik boss yg tak sabo2 nak makan sebab kebulur...hahaha...kat belakang tu ada gak termasuk gambo2 keluarga akak yg dah takde sekarang ni dan lelaki berkemeja putih tu kekal misteri sampai hari ni sebab tak nampak plak muka dia....hahahaha


 Ni gambo yg kak long snap petang tadi....saje suka2 buat acara potong2 kek kocik...jadi la buat kenangan...tapi minah ketot ni mane nak kasi can mak pak nye nak fefiling sekejap...mesti nak menyelit gak dia ni...hehehe...."sekejap je kan cik boss dah lapan belas tahun kite hidup bersama" Mase potong kek ni bole pulak si mak enon ingat besday dia...siap nyanyi2 lagu happy beday to u lagi....hahahaha...sabo jelah minah ni ;p

Nak tulis 18 tahun bersama tapi tak muat pulak sebab kocik je kek nye....hahaha....takpe la tulis camni pon bole asalkan akak dengan cik boss paham sudah le....taun depan kite beli kek 19 tingkat terus ye cik boss....hahaha...bole tulis karangan terus atas kek....wakakakak



Doa kan kami ye teman2 semoga rumah tangga akak dengan cik boss berkekalan dan aman selalu....


ok la bobbyeeee...jumpe di lain n3 nnti akak share cite akak berjimba2 kat keyyyellll hari tu.... ;p



6 comments:

  1. selamat ulang tahun akak n hubby...moga diberi kesihatan yang baik2....masa kawin kalau akak tak senyum garang mukanya..nasib cina tu suruh senyum...:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn...aminn...aminn....terima kasih yan...kikiki...akak bukan muka je garang tapi betol2 garang dik...hahaha...tapi pak lawak pon ye jugak...apek cina yg amik gambo tu sampai sekarang masih cam muka akak kalau terjumpe dia...hahaha

      Delete
  2. selamat ulangtahun linda...moga kekal bahagia hingga ke janah....cantek gambar pengantin .Kakak kawen lebih 10th dari Linda tau...cuma agak lewat dpt chayamata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn...aminn...aminn...terima kasih kak saniah....wow lagi lama akak kawen ek...semoga kekal abadi hingga jannah kak...

      Delete
  3. Selamat ulang tahun, Mal. Kekite lama lagi capai angka 18tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih SB...sekarang ni mase cepat berlalu tak sedo tetibe 18 tahun sudah...hehehe

      Delete