sila klik sini

Saturday, 30 May 2015

KEJE KAWEN KEJE KAWEN HARI JADI.....

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera....



Dah kenapa la tajuk n3 akak camtu...kikiki....memang itu yg terjadi semalam, akak pergi dua jemputan  kawen dan satu majlis hari jadi anak buah sepupu....sebenonye ada dua jemputan kawen lagi tapi akak terpakse skip sebab dah tak larat sangat2 semalam....bukan penat hape pon cuma tak tahan cuaca panas sangat terus badan jadi tak menentu.....hari ni tekak akak dah perit semacam je abis tu semalam minum air batu tak hagak2, terima jelah kesan sampingan gitu....

 Ni keje kawen yg pertama akak pegi...gerak awal dari rumah dalam pukul 10.40 pagi, kenkonon nak sampai antara yg paling awal....hikhikhik....best sampai awal ni, lauk pauk fresh lagi pastu dah tentu2 la tetamu blom ramai lagikan....keje kawen ni kat pulau sebang dari rumah akak dalam 40 minit berkereta.Seperti di jangka time kiteorng sampai masih blom ramai tetamu lagi....hiphiphoreyyy!!!! hahahaha....lauk pauk sume yg sedap, lagi2 rendang daging dengan rebung masak lemak cili api....nangis bila ingat balik ....wuwuwu....candy buffet pon cantik, masih blom terjejas, tapi mase akak amik gambo ni dah ada dua ketul manusia ketot dok pulun mengangkut gule2....hahaha....selain lauk pauk ada gak kambing golek dgn cendol tapi dua2 akak tak sentuh.....mengucap banyak2 dalam hati....sambil bertabah

 Ok ni keje kawen kedua yg akak terjah....rumah pengantin ni kat krubung tak jauh dah dari rumah akak...sampai sini pukul 12.30 tengahari tetamu dah ramai....lauk pon sedap2 gak, tapi akak makan sikit je dok rata2 lauk...kat rumah ni takde candy buffet tapi pelamin dia cantik sungguh2 laaaaahaiiii.....berkenan kat pasu silver atas pelamin ni, tapi kalau bole akak nak cari kaler putih....lepas balik dari sini akak ajak cik boss singah tesco cheng kejap mencari hadiah untuk si besday girl....beli kan t shirt frozen dua helai, jadi la sebab minah tu macam mak enon gak suke bebeno dgn frozen.....


Ni hah si besday girl ....Qasseh balqis alessya azahani....main petik je akak eja nama minah ni....hahahaha...kalau silap harap dimaafkan....kiteorng panggil dia qasseh je, kejap je dah beso...qasseh ni lahir sama tahun dengan izara cuma izara lahir bulan sembilan, nnti sekolah same2 la diorng ni....bagos je dia duk bernmain dengan izara semalam....harap diorng ni jadi bestfren bile dah beso nnti.....dedulu akak dengan mak dia pon rapat, akak sepupu yg paling rapat kot...kali ni biar anak2 kami pulak duk rapat, lagi pon rumah dekat je selang 2 buah rumah.....makanan kan mahen banyak semalam, akak snap gambo sekeping dua je....ada mee kari, ketupat rendang bagai...mengucap dan bertabah buat sekian kalinye....akak makan sesikit je, ketupat rase seketul jgn tidak kang kempunan pulak....kek ada dua biji sebab sambut sekali dengan besday abang qasseh yg ke 17 tahun....sebaya dengan kak long, dia lahir cepat dua hari je dari kak long.....


Balik rumah tukar baju...fuhhhhh!!! legaaaaaa!!! pegi rumah mak pulak jengguk dia...T___T  sampai sana mak pakse makan udang galah masak lemak cili padi.....sedapppppppnyeeeeee.....perut dah penuh tapi akak sental gak dua ekor.....abis diet akak semalam....hancur berkecai dilautan yg dalam gituuuu....





ok la bobbyeeee...jumpe dilain n3




2 comments:

  1. huhu tajuk je nak pening fikir...nasib ada udang galah sebagai terapi.... :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....pi makan penadol yan...sedap udang galah tu kak ngah akak kalau masak semua yg sedap.... ;)

      Delete