sila klik sini

Thursday, 28 May 2015

KEJE KAWEN DI IKEA

Assalamulaikum sume....


Hohoiiiii!!!! Tiga hari amik mc dari menulis tetibe akak rase hidup akak sedikit kosong....termenung sana termenung sini....buat kerja serba tak kene....tu dia sawan menulis dah mai....kuikuikui....tulis cepat2 sebelom  nak mula masak makan tengahari....hari ni akak masak simple je,cik boss suh masak spegeti bolognese je.....senang banyak la keje akak.Sambung n3 tertunggak pasal akak anak beranak ke keyyyelll sebab ada jemputan kawen anak bos beso 'cik bos' hari sabtu yg lepas...sebenau nye abang ngah tak ikut sebab dia ada program robotik kat UTC melaka, jadi dia kene tinggal dengan mak akak....ntah ape petandingan yg dia masuk mase kat sana dapat pulak mamat poyo tu tempat kedua....alhamdulillah....ada gak pekdah lepas kene tinggal....hahahaha


Pagi sabtu akak tu dimulai dengan acara makan2 la seperti biase....hahaha...makan2 mana bole tinggal dik non kang lapo sape nak bertangjungjawab??? akak malas nak menyingah RnR tu yg sarapan siap2 kat rumah.Jadi la masak goreng2 je...ruang kosong sebelah crap stick tu tempat nugget ayam yg masih bersauna dlm kuali....lepas makan2 cecepat siap dan gerak....

 Alhamdulillah...sampai dengan selamat,terus terjah dewan perdana felda kat kampong dato keramat....terlopong mulut memasing bila masuk sini....wowwww!!! tantiknye!!! dah macam hotel dik non....pelamin tersergam indah, beso sgt dah macam majlis perkahwinan artis....akak mik gambo dari meja makan je ni pasal tu nampak sayup2...tak bole gerak mana2 sayang nak tinggal nasi....hahahaha
 Ni yg akak amik mase kat sana....nasik ni share dengan mak enon ye sebab tu nampak banyak....wakakakak....tapi betol akak memang makan sikit je sebab dah plan nak makan tempat lain lepas ni....hehehe....air sirap untuk izara dan teh tarik untuk akak....bagos sangat tengah kontrol makan ni bole pulak minum teh tarik...."tepuk tangan" ....syabasssss linda!!!


sebelom balik coret2 ucapan untuk pengantin kat sini...lepas tu siap sain dan akak letak nama lady gaga terus kat situ....wakakakakak....abis la pengantin pengsan lepas baca ni...terkejut dik non tak sangka lady gaga pon datang majlis kawen dia.... ;p

Doorgift yg kiteorng dapat mase nak balik tu....lace doily yg sangat cantik....bole akak deco2 kat lemari pinggan mangkuk akak lepas ni....hahahaha....mak enon dapat kismis dalam kotak homel2, sekelipan minah tu abis kan lapo agaknye...nasib kat meja buffet sebakul lagi kismis yg orng lain langsung tak pandang, jadi sempat akak kaut masuk beg tangan....hehehehe....kampong.com sangat perangai....  ;p


 Ni la plan lain yg akak kabokan tu...hehehe...dah lama tak perkena meatball kat sini dan yg benonye akak dah lama kebulur nak makan kek badam putih tu....yum2 sedapnyeeeee...!!!   >___<
Dah plan awal2 nak jumpe kak ngah akak dgn anak's dia kat sini lepas balik dari keje kawen tu....merase la akak berbaju kurung kat ikea sana dik non....hahaha....sampai2 je terus terjah foodcourt dulu....dah kenyang baru best nak jalan2 dalam ni....hehehe

Kak long dan gambo tak bole dipisahkan, jadi akak pon tumpang le sekaki...yg kat belakang tu la kak ngah akak....sian dia tak berapa sehat sangat skng ni....rehat banyak2 ok puan Jamaliah....

Sempat la izara test tilam bantal kat sini....hahaha...kemahen ko ye siap buat2 tido lagi....hahaha...anak sapa la ni??? bila dia dah turun tu baru akak perasan dia naik katil ni tak buka kasut dik non...kong asam punye budak....nasib staf ikea tak nampak, kalau tak akak terpakse lari laju2 tutup muka sambil jerit "dia bukan anak saya!!!" hahahaha

Perbincangan meja bulat kononnye...hahaha...tu anak buah akak yg pakai tudung kaler putih tengah tengok2 meja makan untuk rumah baru dia kat melaka....rumah dalam n3 yg akak kelentong korang tu....hahahaha....dia ni masih single but not available kekdahnye....kikiki...antara anak buah yg paling rapat dengan akak sejak kecik2, umur kiteorng beza tak berapa jauh ....sebuk je makcik baju kurung merah tu!!! ;p

Time nak balik....kak long tengah menunggu apaknye amik kete,nasib muat2 je barang2 ni dalam kete cik bos...akak risau gak...dah la main beli je tak ukur ke ape, kalau tak muat hari tu terpakse la akak junjung bawak balik melaka dik non.... T______T


Bestnye pegi keyyelll sian mamat poyo kene tinggal...hari ahad tengahari tu sebelom bergerak balik akak sempat berjimba ke time square kejap....baju blouse  murah2 gile....kalau yg kat melaka selalu akak tengok sampai 70-80 hengget kat sana 30 hengget je dik non....nangis kat toilet kejap...hahaha...pastu akak ada sambar kasut raye yg bling2 dengan harga yg sangat tak masuk dik hakal....nak tengok kasut raye akak tak??? tungguuuuuu....di n3 mendatang....

bobbyeeeee.....








12 comments:

  1. Jangan kata makcik baru merah tu Linda. Makcik baju merah kan teruja nak menggayakan macam tak tahu aje. Macam adik yg teruja atas katil tak buka kasut samalah gamaknya haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...betol sangat tu kak zakie...bila masuk ikea ni sume tempat pon nak terjah dan kalau banyak ongkos sume pon rase nak beli... =)

      Delete
  2. hihiii...sempat lah pulak si kecik tu posing kat katil tu ya...kakak ingat dia tido kat rumah....macam real je buat2 tido tu.
    p/s menjawap komen linda tu...insyaAllah kakak akan muncul semula berblog...kalau nak singgah ke blog linda rasanya boleh kut bila2 berkesempatan tapi nak buat entry guna tepon tak larat akak ...pastinya kakak akan baca entry2 linda yang kelakar ni tau...menghiburkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah.. ingatkan kat rumah.. sib baik gigih membaca sampai habis.. hehehe..

      Delete
    2. minah tu memang asal bole je kak....hahaha....apak dia rajin melayan sampai kasut pon tak buka...btol kak saya pon fail kalau nak buat n3 pakai telepon...bila boring2 nnti bole la singah kat blog saya yg nan hadooo ni....tq kak muah ciket!!

      Delete
    3. hihihi...nasib gigih dok menbaca ye dik....selamba je dia buat cam tido kat rumah kalau akak tak bising memang tetido bebetol agak nye hari tu....kikiki...aizamia3 tq sudi jengah blog akak nnti akak singah blog kamu ye....=)

      Delete
  3. Fuhh test katil siap selimut bagai... terbaikk ! ^_^.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha....tu la pasal siap berselimut bagai sampai kasut pon lupe nak buka...tq ila sudi singah blog saya =)

      Delete
  4. Replies
    1. takpe yan nnti satu hari kalau ada rezeki inshaa Allah sampai punye....nnti kalau datang sini bawak duit lelebih skit tau....hahaha....mami jarum dah mai dah... ;p

      Delete
  5. sy ni dok Putrajaya belom sekali pun sampai kak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang camtu la dik kalau duk dekat2 ni dah tak heran yg duduk jauh cam akak ni je dok meroyan nak pegi sana kalau bole tiap2 bulan pon nak pegi....huhuhu

      Delete