sila klik sini

Wednesday, 13 May 2015

KEDAI TOMYAM TERBAIK DI PANTAI PUTERI MELAKA

Assalamulaikum dunia dan salam hormat....

Kalau sape2 yg datang melaka dan check in di kawasan pantai puteri bole try makan di restoren Along ni...akak sure korang tak menyesal punye....restoren Along ni betol2 kat depan hotel Mutiara @ Merak yg dah tutup untuk sekian lama...memalam gelap je hotel tu agak menakutkan kalau ditenun lama2.....kalau tenun kejap je tak berapa nak takut....hehehehe

Muka riang mak enon bila dapat makan otak2 yg tak pedas....kikiki...minah ni suka makan otak2 tapi sian dia kebanyakkan kedai selalu jual otak2 pedas, tapi selalu dia ni sapu je cuma sekali kunyah sekali minum air gituuu....sepuluh kali kunyah kembong terus perut....hehehehe

 Kiteorng paling suka sotong goreng tepong kat sini...kalau datang atas pukul sepuluh  je selalu sotong dah abis....berbulu je dalam hati rase nak guling2 kat pasir...nak sotong....nak sotong!!! pastu cik boss tinggalkan akak terus kat situ sebab perangai tak semengah....guling lagi... nak ikut...nak ikuttttt!!!! ....hahahaha....gilosssss

Muka boring abang ngah dah tak sabo nak makan bila bapaknye sesaje baca doa makan kan mahen panjang lagi...akak siku2 tangan dia baru dia pendekkan doa...."wah!!! ko bang kan main panjang doa makan ko sampai sejuk dah tomyam" perangai mak apak memang same je suka pedajal anak2  kejenye....kahkahkah
 Ni lauk2 yg cik boss pilih malam tadi....tomyam campor,sotong goreng tepong,ayam kunyit,telur dadar dan kailan goreng ikan masin.....sedap tomyam kat sini cukup pedas dan masamnye...sume sedap kene dengan tekak....sume lauk2 tu campor 3 nasi,2 sirap,1 limau ais,1 teh o ais dan 1 nescafe panas hanya rm 54 hengget je....murahhhhhh!!!! pastu sotong tu banyak tau setengah kilo ada dalam lima ekor beso2 gak saiznye.....akak tak makan semalam minum air dan ratah2 lauk je

 Ni lauk tengahari semlam...masak 2 jenis je sebab ada lagi belen keladi masak tumis asam....mase nak makan malam tu akak ingat nak goreng telo buat tambah2 sebab lauk sayo dah licin tetibe cik boss kabo tak payah la jom kite ke kedai along je makan tomyam....akak punye la malas nak keluar Allah je yg tahu....tapi bila cik boss dah karang ayat2 kajang pak malau kajang berlipat kajang hamba mengkuang layu...terus laju2 akak sarung baju....hahahaha....pandai ko takut ye linda!!!!  gila tak takut kang hujung minggu sape nak bawak akak berjimba2 dik non!!!

Dan pagi tadi masak nasik terpakse campor nasi sejuk semalam yg tak abis dimakan.....tak bole membazir dosa.....



ok la bobbbyeeee jumpe dilain n3 ye....traluuuuuluuuu





4 comments:

  1. Agaknya perangai mak-mak ni pelikkan..kang tgk nasi semalam ade belen kalau tak di goreng mesti lebur semula campur nasik yg baru nak masak..sayang sgt nak buang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu dik...sayang nak dibuang kalau ada bela ayam bole gak kasi ke ayam...ni akibat skip makan malam tu yg nasi sejuk banyak berbaki....mak2 memang sume yg camtu kot....hehehe

      Delete
  2. biasa nasi sejuk yan buat apam nasi..kalau ada lebih banyak buat nasi goreng atau jemur bagi kering :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama akak tak buat apam nasi,adik ipau akak pandai sangat buat apam tu....nasik kering pon dah bertahun tak buat...ya Allah sedapnye kalau betol2 kering bila digoreng kembangkan pastu tabur sikit garam halus,sedap makan lemak2 masin gitu....

      Delete