sila klik sini

Wednesday, 6 May 2015

JOHOR PREMIUM OUTLET DAN HELLO KITTY TOWN

Assalamulaikum dunia.....

Bersiaran seperti biase hari ni....sambung kisah jalan2 semperna cuti 4 hari yg lalu....akak gerak dari melaka dalam pukul 10 pagi terus benti mamak dulu makan capati.Semua dah kenyang terus gerak ke johor baharu....sepanjang jalan adalah jammed sesaja....ada xsiden kecik kat lane kiteorng jadi pepaham jelah...yg buat akak pelik tu kenapa lane sebelah yg takde kene mengena pon jammed tak henggat???? dekat kul 2 ptg gak la baru sampai jpo,sampai2 je terus tuju butik yg kiteorng dah rancang nak membeli....cik boss je shopping banyak hari tu,bli pakaian pejabat dan baju raya serba sikit pastu akak dapat la sambar beg tangan sembonia seketul...jadi la buat beg raya kekdahnye dah 3 taun tak beli beg raya tau....wakakakkak...mcm la orng heran ko tak beli beg raya linda oiiii!!!! ko tu dah tua bukan bebudak lagi!!! sila sedo diri skit.... =_____=


 Ni mase dah nak balik,mase jalan kat butik tu ai is malu nak amik gambo....hahaha...cam jakun je bergambo bagai...padahal takde sape heran pon kalau nak bergambo kat situ....ni kali ke empat akak datang jpo, last akak datang bulan 12 taun lepas sebelom buka sekolah,mencari beg sekolah dan kasut sport  kak long dan abang ngah....jangan korang ingat sume barang2 yg jual kat sini mahal2 ye...kalau pandai carik ada je barang yg mahal tapi bole di beli dengan murah kat sini....mcm beg sekolah kak long cik boss beli dgn harga 70 hengget jenama puma...akak tengok beg puma kat jusco tempat akak ni sume ratus2 tau...kasut sport pon kat sana murah....jadi kesimpulannye disini ialah "bukan orang kaya je bole shopping kat jpo sana" asalkan berbelanja ikut kemampuan...jangan la ko gatal2 pi masuk butik micheal kors pulokkkk....pengsan..bangun..pengsan...bangun...menengok hargenye......gayattttt...hikhikhik

 Izara yg dah boring,mase ni dah tak sabo2 asyik sebut "etiti" (hello kitty) je...abis apak ko shopping kan main lama lagi,kalah mak ko ni....
 Kak long menangis tersedu2 sebab tak dapat beg tangan jenama prada yg harganye same dgn duit muka sebijik kete....buat ape ko menangis kat sini!!! pegi ko menagis disana!!! kahkahkah....padan muka !!!


 Akhirnye pukul 4.30 petang sampai gak kiteorng kat hello kitty town ni....sian izara berkobar2 nak datang sini,muka dari pagi senyum ceria je...hujung2 petang baru dapat masuk sini...jangan salahkan mak ko ye pi salahkan apak ko sana sebab dia la kite lambat....kikiki...kiteorng ada masa 1 jam setengah je duk dalam ni jadi akak amik keputusan masuk kitty town je yg little big club tak masuk sebab kompom tak sempat punye lagi pon mase izara setahun dulu dah bawak datang sini dengan anak2 adik ipo...masuk sini kene rm59 seorang dari umur 3 tahun dan keatas....mahal ok gigil2 tangan bayo...hahaha...memula cik boss dgn abang ngah cakap takmo masuk sebab dah tentu2 tempat bebudak je dalam ni...tapi tetiba abang ngah ubah pikiran....cisss bole pulak mamat ni ubah pikiran kalau tak save banyak duit akak dik non....hehehehe

 Seronok je izara dalam ni terlompat2 sampai tak tentu arah sume ceruk pon dia nak masuk....izara ni berani bila nampak bebudak kene tarik suh menari kat depan dia pon kan mahen nak masuk gak...tak payah nak tarik2 bagai dia pi serah diri masuk sendiri...hahaha...sayang dalam gambo ni tak nampak plak minah tu...dia berdiri sebelah penari seksi belah kanan tu.....

Yeahhh!! dapat gak izara bersalam dgn miss kitty yg homel2 ni...izara kan kemetot jadi akak terpaksa angkat dia supaya dapat salam dgn katun pojaan hati dia.....terpekik2 ok "ehtiti" tak abis2,sampai hari ni kalau mengadap akak siang ikan or sayo asyik dia dok ulang cerita mase dia dalam "ehtiti" ni...bahasa dah la cam alien nasib mak ko ni  paham nak .... T_____T




bergambo sebelom kene halau keluar sebab dah nak tutup dah tempat tu....tutup pukul 6 petang jadi cam tak puas je izara main dalam ni....sian izara...takpe tahun depan pakse ayah belanja masuk sini lagi ok.....gambo banyak je lagi tapi akak tepek sikit2 jelah



gambo terakhir ni yg paling akak suka kalau balik kampong....bekalan dari kampong ada yg amik kat rumah mak mentuaku dan ada gak akak beli disepanjang jalan dgn harga yg agak murah....bestnyeee balik kampong.....


ok la jumpe dilain n3 kali ni akak nak cerita pasal akak anak beranak pi carik remis kat pengkalan balak masjid tanah.....tungguuuuuu

4 comments:

  1. asalamualaikum kak...mahal sungguh harga ticket hello kitty..berkali ganda dengan ticket zoo johor :-))

    next story plzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam yan...bole tahan la tapi cam best kat dalam tu jadi agak berbaloi, akak tak pernah masuk zoo kat johor tu nnti satu hari inhsa Allah nak gak pegi bawak izara....dah akak baru je up n3 pasal remis tu.... =)

      Delete
  2. assalam linda,kakak JPO baru masuk sekali je walaupun taklah jauh sangat dari rumah kakak .....malas nak masuk ingat kan utk org ado2 aje tak tau pulak ada barang yg murah seperti linda kata beg puma 70 rm tu...kalau kat luar lebih mahal tentunya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak saniah....kalau pegi time sale insha Allah murah kak,pakaian kerja lelaki kat butik bonia pon murah2 kak sampai cik boss rambang mata memilih,kalau kat butik luar semua yg ratus2 je...berbaloi beli beg sekolah puma kak long tu....hehehe

      Delete