sila klik sini

Tuesday, 5 May 2015

CUTI HARI PERKERJA...TAPI AKAK TAK KERJA !!!!

Assalamualaikum dunia....

Lama gila tak menulis,tangan dah rase gatal2 je ni....mungkin sebab dah gian nak menulis atau pon ada orang nak kasi akak duit...wakakakak...sepanjang cuti 4 hari lepas korang gi mana je?? Akak anak beranak balik kampong...pontian sana nun tapi sempat gak terjah johor premiun outlet,hello kitty town dan makan cocok2 berdekatan hotel thistle.....satu hari berjalan sampai je rumah mak mentua sekor2 terbongkang tido.....maklum la badan dah makin remaja tua ni tak bole nak lasak2 sangat cepat benau penatnye....esok bangun rase sakit badan mcm baru lepas kene bantai...ke mase tido si izara ni memang betol2 bantai akak sebab tak buatkan dia susu??? minah ni bukan betol....ntah2 mase akak pengsan tu abis dia belasahnye aku....kahkahkah...laju2 telan panadol 2 biji...walaaaaa!!! tetiba rase bertenaga cam cat woman plak...hahahha  :p



Pagi sabtu kiteorang sarapan roti canai terbang made by mak odah aka mak mentua akak...tu tengok tangan gebus gebas akak tengah menepek roti nak bako....kebetulan mak masak kari ayam hari jumaat tu jadi ada baki tu yg dia buat roti canai...rajin sungguh la mak mentua akak ni,umor dah 74 tahun tapi gigih menguli roti canai ni...kagum akak sebab akak selalu mampu suruh cik boss beli kat kedai je...wakakaka...tara guna la menantu hantu ni :p :p :p


Sedapnyeeee....sayang tak ambik gambo sambal bawang yg sering menjadi rebutan anak2 cucu...kikiki...mak mentua akak ni masak ape pon sedap,akak banyak cilok resepi dari dia,walau pon akak masak tak la sesedap dia....manakan sama....ni kiteorng dah balik ni ape la yg mak masak agaknye?? mesti mak bosan masak kat dapo sorang2...kalau ada kiteorng bole gak bergosip2...hahaha...kiteorng bergosip pasal artis hokey...mak mentua akak suka pasal gosip2 hiburan ye jgn memain...hahaha....mak mentua akak minat siti nurhaliza, hanggin je dia mase siti nak kawen dgn dato K dulu...nasib tak diamuknye majlis siti...kahkahkah  :p :p :p Tengahari tu akak pegi paso beli ayam,kupang,ikan dan sayo2...geram seh tengok ikan sayo segala bagai kat paso pontian tu,sume yg segar2, kalau la dekat memang akak borong bawak balik,buat stok untuk sebulan terus kekdahnye....harga lebih kurang same je dgn melaka tak la murah sangat just sedang2 saja....balik tu laju2 akak masak,mak mentua akak sebuk nak gi kenduri kawen guru ngaji dia,jadi sebagai pembantu khas chef akak bertangujawab memasak hari tu....kahkahkah....rebus kupang,ayam masak hijau,tumis tauge dan goreng sikit ayam untuk bebudak....kebetulan abis je akak masak keluarga adik ipau akak si saripah dan leman pon sampai...ape lagi moh!! kite makan pah..... :) :):)

 Hari ahad tu akak dapat jemputan kawen anak buah sepupu cik boss keluarga sebelah ayah....pestime akak bergaya dengan shawl, kak long beriya2 suh akak cuba....ok la nasib tak tersenget benget....suka pulak nnti nak try pakai lagi...kikiki...nampak muda setengah taun bila pakai tudung camni T___T

Sempat amik gambo pelamin je sebab pengantin nye takdok....kiteorng sampai awal jadi tak sempat nak jumpe....kretif sungguh la mak pengantin (kak yati) pelamin buat sendiri ye tak payah nak membazir....cantik sangat berkenan akak tengok...terus berangan2 nnti kak long nikah nak buat pelamin sendiri kat rumah....kahkahkah...lepas je amik gambo pelamin ni akak terpaksa mengegas balik sebab ada kes kecemasan seram tambah lawak.....nak tulis kat sini ke??? cam tak sampai hati pulak....kahkahkah



Ok la sampai sini je nnti akak sambung lagi cerita di jpo dan hello kitty ye....bobbbyeeee

8 comments:

  1. asalamualaikum kak...air tangan orang lama2 memang sedap kan..yan tak dapat rasa air tangan arwah mak mertua....

    kak apa yang seram tapi kelakar tu...citelah kak :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam yan....betol tu dik tak bole disangkal lagi...xde rezeki ko dik, cetry pujuk2 anje cik somi yan masak mana tau same je sedapnye cam arwah mak mentua yan.....kecemasan tu sebenaunye....cik boss dah nak terkucit tapi ku tahan jebat....hahahaha...mase tu la dia nak terkucil =____=

      Delete
  2. Kakak panggil roti canai turban benggali kalau pusing macam tu Linda.
    Mak-mak masak memanglah sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestime dengau nama camtu kak...kikiki...saya kalau makan roti canai memang suka yg gulung camni kak yg jenis empat segi tu tak berapa suka....btol la kak masakan mak mentua dgn mak saya adalah yg tersedap didunia :)

      Delete
  3. rajin sungguh mertua linda buat roti canai sendiri ya....tentunya sedap air tangan mak kan.
    canteklah linda pakai shawl tu...memang nampak remaja sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pagi sabtu je mak buat roti canai,pagi esoknye pon mak buat lagi untuk anak cucu yg tak sempat merasa hari sebelomnye....mak masak semua yg sedap tak penah tak sedap...kikiki...paling win "soto ayam" .....kikiki....Allahuakbar...dah pakai bedak 3 kati gincu 2 inci tu yg nampak "sedikit" muda agaknye kak...ape2 pon terima kasih =)

      Delete
  4. Untung masih dpt mkn air tangan mak mentua.. kalau masih dpt tebar canai, mmg hebat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah....mak mentua tak tebar tapi dia tarik dalam dulang je sampai nipis...saya langsung tak pandai menebar....kikiki...terima kasih sudi singgah di blog saya...salam perkenalan =)

      Delete