sila klik sini

Tuesday, 19 May 2015

ANTARA PERKARA YG MEMBUATKAN AKAK HAPPY

Assalamulaikum dunia dan salam sejahtera....

Semua orang mesti ada moment2 yg membuatkan kite tertawa gembira...perkara yg kecil tapi besar kesannye pada diri kite....akak ni seorng suri rumah yg sentiasa dok memerap 24 jam sehari dan 5 hari seminggu...jadi akak perlu kreatif untuk menghiburkan hati yg kadang kala timbul bosan....antara perkara yg buat akak happy.....


Bila ada bunga berkembang kat taman cinonet akak ni....suka3x ...senyum melerat sambil sentuh2 bunga....sian pokok2 akak ni jarang yg dapat perhatian...selain malas akak sebenonye takut  nak berlama2 kat luar rumah sebab kawasan rumah akak ni sunyi dik non.....

 Masak dan makan sekeluarga....bukan la masak yg mewah2 pon, masak yg simple2 camni je...lempeng cicah sambal tumis ikan bilis...yg penting duduk makan sama2 di pagi hujung minggu...sambil borak sambil makan dan bergelak tawa dengan anak2 dan cik boss....satu kegembiraan yg besar buat akak......

Tengah2 kering dihujung bulan tetiba terjumpe duit beribu2 dalam poket seluar yg dah lama tak pakai.....hahahaha....beribu2 katenyeeee....padahal!!....70 hengget je dik non....beribu rupiah yg benaunye..... ;p


 Sesekali keluar membeli benda remeh temeh camni....hehehe...dapat sauk satu pon dah buatkan akak happy....kalau dapat 5 lagi akak happyyyy....hahaha...petamak punye pompuan!!!

Lelaki ni pon bole buat akak happy ..lelaki yg sentiasa ada disebelah akak dimalam hari....hahahaha....tapi sekarang kami dah terpisah sebab mak enon menyelit diantara kami.... T____T
Lelaki ini yg sentiasa memahami.... yg sentiasa ketawa dgn lawak bodoh akak dan sentiasa sabar dgn kerenah akak.....lelaki ini suami akak....cik boss u ada magik ke ??? camne u bole happy kan hati ai ??? kadang2 u tak buat ape pon just baring sebelah ai sambil tengok tv pon ai dah rasa happy???


 Budak kecik yg sentiasa buat hidup akak tonggang terbalik...menangis tengah2 malam tanpa sebab....nak akak duduk menghadap dia je 24 jam....pelik kenapa akak tetap happy bila melayan setiap kerenah dia....hoi!! budak ketot u pon ada magik gak ke????

Dan diorng ni pon selalu buatkan hidup akak tak keruan!!! makin beso makin banyak kerenah...tapi akak selalu happy bila dapat bersama diorng ni dan akan rase sedih bila diorng takde di sisi....akak syak diorng ni pon ada magik jugak.....(kak long dan abang ngah telah disumpah menjadi sushi....bahahaha...padan muka)



Kesimpulannye disini....semua ahli keluarga akak adalah ahli sihir!!!! mesti akak dah terkene sihir diorng ni!!! kalau tak masakan akak sentiasa berasa....HAPPY !!!! walau pon penat memasak...mengemas....melayan kerenah sorang2 ni dan sentiasa ada untuk mendengar.....bila diorang ada akak akan berasa HAPPY!!!!

Kata kunci magik yg diorng gunakan untuk menyihir akak ialah....KASIH DAN SAYANG.......

Baik korang berhati2 sebab semua ahli keluarga korang pon berkemungkinan beso adalah ahli sihir dan korang sekarang dibawah pengaruh kuasa magik yg kuat.....hati2 ye ;p hehehee.....

ok la bobbyeee.....jumpe dilain n3


8 comments:

  1. :-)) asalamualaikum kak...lempeng cicah sambal dah lama tak buat...petang nie nak merajinkan diri nak wat lempeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam yan....alhamdulillah memang sedap yan, makan panas2 lawan pulak dengan mineral coffee...fuh!!! sendiri mau ingat....hahaha...selamat melempeng yan

      Delete
  2. hehee...macam2 aje linda ni ....tapi memang betul lah tu walaupun kat rumah tapi hati tetap happy apatah lagi bila dikelilingi yang tersayang.
    Linda tentunya lagi happy dengan adanya si kecik yang banyak keletah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...n3 merapu2 je tu kak tapi perasan memang tak tipu...keluarga saya ibarat nyawa saya kak, lagi2 si mak enon kecik tu...lamaaa saya tunggu dia alhamdulillah akhirnya Allah makbul kan doa saya....semoga akak dan keluarga happy di dunia dan akhirat....aminn

      Delete
  3. Hahaha nampaknya anak kita sama la kak..bgn malam menangis xde sebab pastu pantang la mama dia ni hilang dari mata dia sekejap..tp rasa bahagia sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram je kan tapi selalu mesti layan je kerenah anak2 ni...kite kene bertabah bila diorng beso skit nnti dah senang banyak intan...kikiki...kirim salam peluk cium pada baby akiko si gadis jepon tu...geram akak tengok dia homel2 sangat....

      Delete
  4. Replies
    1. akak pon tak pasti dik tapi selalu panggil pokok bunga bawang je...murah dik pokok ni akak beli kat nursery bunga tanjong, 3 poko sepoloh hengget...dalam pasu tu akak tanam 3 pokok je nnti lama2 dia makin membiak...

      Delete