sila klik sini

Wednesday, 15 April 2015

SELAMAT HARI LAHIR ANAK IBU =)

Assalamualaikum dunia....

Dua tiga hari lepas punye n3 kan akak ada sebut yg besday abang ngah jatuh pada tarikh yg sama dengan sambutan melaka bersejarah iaitu pada tanggal 15 april....jadi tiap2 tahun setiap kali besday dia seluruh melaka akan bercuti.... yabedabeduuuu!!!! ....mula la mamat tu perasan lebih dik non...kikiki...tahun ni takde buat parti untuk abang ngah mcm tahun2 yg sebelom ni,dah beso dah tak payah nak berparti bagai, kiteorng keluar makan2 anak beranak je, kek pon abg ngah takmo dia sebuk nak makan burger....ape kes besday sebuk nak makan burger ni!!!   eh!!! akak plak over .. :p
Besday abang ngah kali ni akak dah bikin onar sebab pakse cik boss bawa akak cari karpet kat nilai 3 dik non....kahkahkah....abang ngah rela dalam terpakse....seperti yg akak bayangkan...nilai seperti dilanggar garuda, sunyi sepi langsung takde orng bershoping dik non...nasib kedai sume yg bukak kalau tutup mau agaknye akak menangis sambil guling2 atas jalan...hahahaha....best sangat sebab bila tak ramai pelangan ni abang2 pakistan jual karpet tak bole nak belagak sangat, pastu paling best bole tawar gila2 punye la....gembira dan puas hati sampai tido malam tadi pon akak senyum je...tapi tengah malam tadi bole pulak minah kecik tu mengigau sebut 'atut2 ada antu' sambil tunjuk2 bucu siling..hanggin je akak seram dik non,dah susah akak nak tido balik lepas tu yg dia sedap je tido ..menci ...ok la jom cite pasal besday abang ngah semalam,cite pasal karpet dgn pinggan mangkuk n3 lain nnti akak sambung hokey..... =)





Semalam cik boss tetibe ajak pi KLIA 2 untuk sambut besday abang ngah...ala makan2 je kat situ lagi pon dari nilai nak ke situ kan dah tak jauh, jadi moh la kite ke klia 2 sambut besday abang ngah....sampai sana meleleh je ailio tengok orng reramai chekin nak terobang...melanggut je tepi cermin sambil tetelan2 ailio tengok kaptebang....kahkahkah....tak senonoh perangai anak beranak....lepas lapan kali pusing akhirnya abang ngah pilih nak makan kat sini...memula mamat tu sebuk nak makn kat mcd...kejadahnyeeee jauh2 datang setakat nak makan mcd je tak berbaloi ok...hanggin akak semalam....rupenye dia nak makan burger,nampak kedai ni terus cakap nak makan sini....ok la moh makan kat sini, lagi pon ni pestime  makan kat johnny rockets...makanan sedap bole tahan, sume makan burger semalam kecuali kak long dia makan spageti....harge agak cekik darah gak la tapi takpe la sesekali lagi pon hari ni kan special skit.....


Hoiii!!! muka sorang2 mcm nak ajak gadoh!!! akak suruh senyum nak snap gambo tetiba camni yg diorng buat....lantak korang muka tak semengah pon ibu totap tepek kat blog ni...kahkahkah...padan muka :p

 Ok abaikan jelah cik boss yg tengah makan sambil tido tu....ape ni bang makan sambil tido!!!  hahahaha....gambo ni je yg senonoh skit yg lain lagi hempeh dik non....akak pakai baju belang2 semlm pastu abang ngah dgn kak long kong ajau ckp akak mcm banduan,lepas je diorng cakap camtu tetiba lalu satu barisan manusia lelaki dan perempuan dan yg paling kiteorng terkejut tangan diorang sume  bergari secara berpasang pasangan...mcm2 bangsa, ada orang puteh,india,indon dan muka mcm melayu kite pon ada gak...dah kenapa la tu ek siap bergari bagai......

Spageti kak long dan onian ring tu share reramai....burger kat sini beso pastu patty dia tebal dan berat gedabak...termenung gak nak abiskan semalam, last2 akak tak makan roti abiskan daging je.....lepas makan ni jalan2 kejap kat sana tengok2 barang,pastu cik boss siap nak belikan akak gelang 'pandora' ko....akak mengucap byk2 dalam hati terus laju2 geleng kepala ckp takmo....membazirrrr....membazirrrrr  T____T


Mase ni sebenonye tengah kebulur,perot siap bunyik2...hahaha...nasib slow je kalau kuat kompom terkejut minah negro yg makan belakang akak time tu....hahaha...amik gambo muka senyum je pastu merintih2 cakap...lapooo...lapoooo
Semalam abang ngah dapat hadiah dari akak je,dari cik boss blom dapat lagi.....ok tu je cerita besday abang ngah......selamat hari lahir noan...semoga noan jadi anak soleh,berjaya dunia akhirat sentiasa jadi pemuda harapan bangsa dan negara...belajo pandai2...takmo cengeng2,noan kene ingat noan je sorang anak lelaki ibu jadi noan kene jage ibu dan saudara2 perempuan bila dah beso nnti.....dan jangan nak kawen cepat sangat sebab ibu tak suke....kahkahkah

Ni rope akak mase memilih karpet semlm...kahkahkah...tu nampak tu akak tengah tenun karpet pojaan hati.....akak bukan beli karpet je tau semlm...dah nak balik tu akak pi terjah kedai pinggan mangkuk claytan gak....esok2 jelah akak cerita ye,bawak bersabo..... :p


bobbyeeeee....


4 comments:

  1. selamat ulang tahun noan :-)) semoga jadi anak soleh brjaya dunia akhirat..amin..jgn nakal2 :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...terima kasih yan....sian yan patut la lama tak nampak rupenye ayah yan ditimpa kemalangan...salam tahziah buat ayah dan seluruh keluarga yan ye

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete