sila klik sini

Sunday, 12 April 2015

KELUAR ROMAH DAN BIADAPNYE DIA !!!!


Assalamualaikum dunia.....


Alhamdulillah...dapat bersiaran hari ni.....minggu yg membosan kan bagi akak....padahal memang tiap minggu pon same je...kikiki...maklum la akak ni suri rumoh tangge jew,hari2 dok memerap dalam romah,kadang2 sampai takde modal nak story kat sini dik non....tapi akak tak kesah pon benaunye  bersyukur bila dapat asuh anak sendiri,lagi2 bila tengok penderaan kanak2 kat taska....sampai hati diorang ek buat camtu... kalau akak la makpak bebudak mangsa dera tu mau agaknye akak bantai sekor2 manusia berhati kejam tu, dah kenapa jahat sangat padahal makpak bayo ye duit bulanan bukan hanto free bute2 jew, ape la bebudak kecik camtu tahu....selalu kalau ada video penderaan camni dalam fesbuk akak jarang yg tengok...sebab akak tak bole dik non,nnti termimpi2 terus mood akak swing sepanjang hari....ok akak dah lari dari tajuk....mesti tertanye2 sape yg biadap tu??? takpe yg tu nnti akak cite ye......ni nak cite pasal keluar romah khamis malam jumaat yg lepas, tetiba cik boss ajak akak keluar pi makan mee sup.Kiteorng memang jarang keluar memalam waktu sekolah,tapi dah cik boss beriya2 mengajak akak pon polow jelah...yg abang ngah baru nak amik pinggan isi nasi...bila dengo ayah dia cakap camtu terus tangkup pinggan kat rak balik...kat rumah akak memang makan malam sebelom maghrib.......


Fuhh...fuh!!! bunyik akak hembus kuah sup bagi sejuk dik non...hahaha...yg izara pon moncong2 mulut meniup gak...masing2 lapo tak pandang kiri kanan dah...gambo ni kak long snap,minah tu memang suka amik gambo...abis semangkuk mee teow sup dagin campor perut akak makan tapi share dengan si izara,lawan pulak dengan ayor limau ais...bahagia hidup :p :p


Ni gambo mee teow sup kak long,sama je cam akak punye.Sedap gak la dagin pon lembut dah memlam bagos la makan sup simple2 camni tak perlu berempah sangat cam sup kedai mamak tu....lain kali bole datang lagi....sedap dan berbaloi dengan harge.....nama kedai ni FULAMAK SUP dan kedai ni terletak kat pulau gadong,betol2 bersebelahan dengan masjid dan lampu isyarat depan masjid tu....


Ni time akak nak pi menyongket (jalan2) semalam, hari sabtu langsung tak keluar romah, memula ingat kan pukul 11 tengahari tu nak pi makan kenduri akikah tapi tetiba mak akak datang mengadu tak sedap badan jadi akak kencel pi kenduri cik boss je pegi sebagai wakil.Laju2 akak masak ape yg patut sementara mak baring2.Lepas mak makan dan telan obat, dia dah melilau nak balik romah ...macam jauh bebenau romah dia tu sebuk nak balik...mcm2 la, kesian kucing la...takut beruk curik kain baju kat ampai la....rase sehat je sikit romah akak ni langsung idak le dia pandang dik non T____T


Muka je senyum padahal dalam hati tengah terbako...citenye begini....kiteorang sampai Jusco dalam pukul 2.30 ptg gitu,pastu amik keputusan nak makan kat chiken rice sebab si mak enon kan main suka makan situ dik non, jadi berbondong2 la kami ke chiken rice...bole pulak sume meja yg penuh tapi kiteorng berdiri jelah kat depan tu menunggu sebab nampak ada yg dah pon abis bersantap.Kat belakang akak waktu tu ada lagi satu famili tengah menunggu gak....sambil berdiri tu akak borak2 dgn cik boss...TETIBE !!!!....bole pulak 2 ketul manusia ni laju je masuk terus duduk kat meja yg pelangan baru je bangun nak keluar....terpinga2 akak, yg dok beratur belakang kiteorng pon merungut2 geram...sepatutnya tu meja untuk kiteorng sebab dah berdiri lama kot kat depan tu.....bebudak pelayan tegur gak tapi yg 2 ketul tu buat muka sardin je langsung taknak berganjak....hati akak dah panas mase ni tapi akak bawak2 bersabo....saje je muka masing2 amik order langsung takde perasaan bersalah....cik boss terus ajak makan tempat lain dan sebelom gerak tu sengaja akak cakap kuat2... "KENAPA LA BIADAP SANGAT"....dengan harapan 2 ketul tu dengo lain kali tak buat camni lagi....tetiba abang ngah ajak makan sushi...akak terus tarik tangan izara jalan laju2 pi kedai lain....hahahaha



Last2 kiteorng makan kat pizza hut je....tengah makan2 kat sini,terjadi lagi satu peristiwa yg bagi akak sangat la tak patut....seorang budak pelayan lelaki kemas meja yg selang 4 meja dari kami dengan cara yg kasar sangat,kalau ye pon penat jangan la sampai camtu sekali, abis sume pinggan mangkuk dihentak renyuk...dihempas2....nak je akak jerit   "HOI BINGGIT LAAA..." dah kenapa sampai camtu sekali,nampak sangat tak ikhlas waktu berkerja,kalau dah malas sangat benti je keje duk rumah suh makpak tanggung makan...abis kes...bila dah camni akak tengok sume muka castemer berubah cam tak selesa pon ada, dah la mase hantar air pon kasar... malas nak ingat kes2 hempeh camni jom skodeng si mak enon makan.....si izara dan makanan pilihan dia,minah ni skng dah pandai pilih sendiri,tu pon nasib jenis menu yg ada gambo la kalau yg bertulis je tak dapek la minah tu nak memilih...dia makan suku pinggan je pon yg belen tu kiteorng sental...hahaha...mase ni kak long takde,minah tu kat UUM ada kelas berbayo utk subjek add math,sejarah dan bahasa melayu, belajo bebetol ye kak long....bila keluar kak long takde ni ada perasaan tak best skit...yelah akak kan rapat dengan dia....taun depan dia dah masuk U....     T____T  .....kompom akak menangis hujung tangga laaaa......





Lepas makan semalam...kiteorng ronda2 cuci mata je dalam Jusco, memang takde niat nak bershopping pon...ada takde akak menyingah ke kedai daiso nak membeli doily 3 keping...mase membayo terkejut akak bila harga dah naik 30 sen bagi setiap barang selain   6% lagi bayaran gst....melampau kan...dengar kata kat DIY tak kene gst, lain kali beli bebarang kat situ jelah....

Luse 15/april besday mamat poyo (abg ngah) kebetulan hari yg sama seluruh melaka akan bercuti semperna hari melaka bersejarah, dasyat ko bang ngah pandai ko pilih hari nak keluar dari perut ibu dan semperna cuti besday dia tu akak telah membuat rancangan nak ke nilai 3 beli karpet dik non....hahaha...hanggin je mamat tu bila tahu....hahaha...lantak situ yg penting akak kompom yg nilai 3 hari rabu ni mesti lenggang...bole la akak nak bershoping dengan aman.....yahuuuuuu





pstt!! dengau2 kedai pinggan mangkuk claytan tengah buat jualan penghabisan stok kat nilai3 sekarang ni....yahuuuuuu!!!! sekali lagi  :p

bobbye sume jumpe dilain n3



8 comments:

  1. Salam..akak pun pernah kena..berjam kita tunggu org bangun..tetiba selamba dia dudk buat muka sadin.klu betul ada sadin kt situ memeng ku hempok muka sadin tu..
    mlm2 mkn ringan2 mcm tiau sup tu memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam....betol kak yon geram sangat hati saya mase tu dah la tengah lapo...hahaha....malam2 hirup sup panas memang sedap kak....

      Delete
  2. 1. Kakak kena masa tunggu nak parking selalu kena macam tu. org cut-Q kita geram kan. Tapi memang ramai manusia begini di negara kita ni. Bukan tak tahu tapi memang tak nak ambil tahu

    2. Kalau supervisor dia tahu mahu kena warning waiter begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab parking pon kiteorng penah kene kak,bulan pose lepas kene dgn pompuan cine,kalau dgn saya mungkin sy mengalah je ni dgn cik boss memang mendapat le amoi tu....tidak pulak sy mengadu ke supervisor dia kak, malas campor kesian....

      Delete
  3. macam2 perangai manusia ya linda...waiter tu agaknya ada masalah dilepaskan perasaan ketidakpuasan hati dia dgn menghentak2 gitu.
    kakak sklurga pun makan malm sbelum maghrib tapi kalau dh kluar makn memang selalu pekena sup2 aje malam2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebudak camtu la kak tak matang lagi, darah panas kekdahnye sikit2 nak mengamuk tak kire la depan castemer ke ape....malas nak makan situ lagi lepas ni....haah kak mlm2 makan sup atau tomyam panas2 memang sedap....

      Delete
  4. kalau yan sup tak kira siang malam...pagi soto ..tengahari mee tiaw sup..malam mee sup kambing..perh terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekapal kite ni yan,akak pon suka makan sup2 ni dapat hirup kuah sup panas2 memang nyaman =)

      Delete