sila klik sini

Friday, 17 April 2015

KARPET DAN PINGGAN CLAYTAN DI NILAI 3

Assalamualaikum dunia.....

Hari rabu tu akak dah bersiap sedia dgn memakai pakaian yg sesuai,tudung pon akak pakai yg sarung tu je....pakaian kene selesa sebab nak bertempur dengan mamat2 pakistan dan cuaca yg kompom panas berbahang kat nilai 3 nnti.....hahaha....planning kene buat betol2 kang silap2 ada yg amukkan terjadi....antara punca amukkan : panas...mamat pakistan tak nak turunkan harge...sume rase nak beli tapi duit takde...laki jeling2 tak kasi shopping lagi....kahkahkah....merapu je akak ni :p



Sampai sini je mata akak dah bersinar2, lama ok akak dah simpan niat nak beli karpet ..alhamdulillah tahun ni ada gak rezeki akak akhirnye.Kat rumah akak sekarang ni memang takde pakai karpet,sejak pindah tak penah beli karpet yg ada sekarang ni sume yg dah lama akak beli,time duduk dgn mak dulu2...eh!! kejap2 !! akak lupe mase pindah dulu ada beli sekeping rm100 ...karpet yg lembut tu kaler coklat cair letak depan katil,bila sembayang best je lembut.Akak ni ada penyakit semput jadi memang tak bole nak berkarpet sangat,tapi bila dah lama2 ni bosan sudah akak tengok lantai romah akak tu,nak tukar lantai lagi mahal  jadi baik la akak beli karpet je....kikiki...logik tak alasan akak dik non :p


Ni kedai yg ke empat akak masuk tapi memula tak beli kat sini sebab nak skodeng kedai lain dulu.lepas dah puas skodeng sana sini,last2 kiteorng buat muka tebal datang beli kat kedai ni balik sebab mamat ni kasi harge paling murah....mamat pakistan tengah nak gulung karpet yg akak beli. karpet yg akak beli ni muroh dan kecik je dik non,jangan tidak lepaskan hajat dihati nak melaram mase raye nnti kekdahnye....hehehe...tu karpet beso yg bawah tu harge dia ribu riban,nak sentuh pon akak takut kang koyak kang sape nak bayo??


Lepas beli karpet memola cik boss ajak balik tapi akak ajak cik boss melencong pi terjah kedai pinggan mangkuk claytan,kat fesbuk kecoh depa ni tengah dok buat sale penghabisan stok.jadi harus la akak terjah,nak gak tengok murah ke idok.....sekali sampai sana ...pitam terus...sume murah2 dan cantik2 menawan dik non....laju2 amik mana yg berkenan dan mampu milik sebab cakap dgn cik boss nak singah kejap je ....kikiki



Ni hasil rembatan akak kat claytan...ni sume dalam 60 hengget je, ada 15 biji pinggan makan,3 biji pinggan hidang bujur dan sembilan mangkuk.....yg ni memang tak simpan dalam lemari,lepas beli terus taruk dapo buat pakai harian.....best je masak sambil jeling2 pinggan baru walau pon morah je yg penting akak happy....

Ha!! ni akak kasi peta terus senang korang kalau nak mencari kedai pinggan mangkuk ni....cepat terjah dik non,mesti meroyan pastu sebab sume yg cantik2 dan yg paling penting harge mampu milik....mati laaaa dah rupe mami jarum akak ni menghasut korang....kahkahkah....amacam terhasut tak??? kahkahkah



Dah nak balik tu akak ajak cik boss singah kedai mainan jap,sian dgn izara seharian ikut je akak keluar masuk kedai karpet dgn panas bahang nye lagi....empat kedai karpet yg pertama tu kan main lagi dia terlompat2 happy yg tak bertempat,pastu dah tak larat dah kaki pon seret je mase jalan muka keruh je....hahahaha...penat sangat sayang ibu ni...lepas dapat set mekap2 ni terus ceria balik dalam kete tertido pon sambil peluk kotak mekap ni dik non....kikiki...gegirl dah anak ibu ni pastu 8 kali sehari asyik la dia dok makeover muka akak ni....hazappp hokey nak tido pon tak tenang,pantang dia nampak akak atau cik boss baring abis la dia datang mekapkan muka kiteorng,nasib plastik je anak oiii!!!

Selain mekap, izara akak belikan sejadah kecik ni jugak,lepas ni takde la dia dok berebut sejadah time sembayang nnti....sejadah ni jangan memain tau made in turkey ye....harge rm5 je sekeping....kikiki... homel2 sangat....




ok tu je akak nak cerita jumpe dilain n3 ye....bobbyeeeee

6 comments:

  1. asalamualaikum akak lin :-))....wah karpet raya ke tu...sejadah biri tu cantik

    ReplyDelete
  2. Kikiki...karpet morah2 je yan jgn tidak kekdahnye lepaskan hayat....sejadah tu kocik je yan khas buat izara,cantik lembut je

    ReplyDelete
  3. Ya Allah akak lupe jawab salam yan....waalaikumsalam wahai adik ku yan....sori yan tak sengaja....muah ciket

    ReplyDelete
  4. raya ni serba baru lah linda ya..
    pinggan mangkuk tu kakak berkenan juga murah sangat ,kalau 60 rm boleh dpt banyak tu...tapi jauh lah pulak ni pi beli smpai ke nilai 3 .

    ReplyDelete
  5. Kikiki...alhamdulillah kak saniah,walau pon beli yg murah2 je yg penting hati tetap berbunga2 ...kalau akak nak beli pakai pos pon bole,try akak cari kat fesbuk pinggan mangkuk claytan

    ReplyDelete
  6. Kikiki...alhamdulillah kak saniah,walau pon beli yg murah2 je yg penting hati tetap berbunga2 ...kalau akak nak beli pakai pos pon bole,try akak cari kat fesbuk pinggan mangkuk claytan

    ReplyDelete