sila klik sini

Monday, 6 April 2015

HUJUNG MINGGU DI ZOO MELAKA

Assalamualaikum dunia.....


Lamanye tak update n3 maklum la mood menulis same je cam mengemas gak,sekejap kang rajin sekejap kang malassss nyeeeee lahaiiii....kikiki...hari ni akak masak laju2 jadi ada mase utk buat n3 sebelom cik boss balik makan pukul 1 ptg nnti...Akak anak beranak melawat zoo ni hari sabtu yg lepas tapi abang ngah tak ikut dengan alasan panas dan takut kaki sakit....kekwat sangat mamat tu!!! naik terus darah aku!!! pastu halau dia duduk rumah nenek dia...hahaha...takmo kasi dia duduk rumah sensorang kang hati akak tak tenteram dok risaukan dia je,kan akak penah cakap kawasan rumah akak ni sunyi tak kira la siang atau malam...depan rumah akak ni jalan mati jadi hanya kete akak dengan jiran paling hujung je selalu lalu situ,jadi memang sunyi gila2 la....kalau dia duduk kat rumah mak akak senang skit hati akak ni nak meronggeng kat zoo nanti...hahahaha...mati laaaa meronggeng katenye dik non  =P




Memula kene tepek muka tuan tanah kedaung dengan mak enon dulu baru bersemangat nak menaip....hahaha...si izara seronok sunguh terpekik2 bila nampak hewan...ni festime akak bawa izara datang zoo...kan main lagi minah tu terlompat2 sambil sebut nak monkey... ikut perangai sapa la ko ni nak? T____T sedang elok la umur camni kalau bawa sini sebab dah pandaikan sume hewan dia nak terjah....akak bukan la nak kurang ajar tapi ada pelik2 sikit la dalam hati bila tengok ada ibubapa muda bawak anak umo 5 bulan melawat zoo.Ape la baby umo camtu tahu? sian tido je dalam stroller,mungkin mak apak dia teruja kot maklum la anak pertama walau pon tak mergerti yg penting aku hangkut gak pegi zoo...hahaha...lantok ke dia la duit dia pon kan akak je kepoci lebih dik non...


Dari rumah lagi cik boss dah cakap takmo jalan, kite naik train je kat zoo nnti,bersunguh2 ni dia bagi arahan...dia tak tahu yg bini dia lagi pemalas nak berjalan, memang dah tanam niat dalam hati nak naik train....kahkahkah...laki bini same je pemalas.... :p :p  Mase beli tiket akak terkujat2 dik non...kan main lagi tiket zoo skng ni mahal bebeno,dulu 5 hengget je tau sekarang hamik ko rm17 dewase yg kanak2 akak tak perasan pulak,binatang bukan makin bertambah makin kurang adalah....hangin sungguh ni,banyak je kandang kosong dengan nota kenkonon tengah revovate....pastu begitu banyak kandang ulau yg adanye sekor je,tu pon ulau sawa tengah nak salin kulit.Dah kenapa diorng ni ? ingatkan dah bayo mahal2 ada la pembaharuan yg best2 ...hujung2 ape pon takde dik non...pastu mase nak beli tiket train sekali lagi akak terkejut sebab kene bayo rm5 last akak pegi baru 2 hengget je,tapi sebab pemalas nak bejalan laju2 akak hulur duit beli tiket...kikiki...kalau nak sewa buggy cam kat tempat main golf pon ado tapi siapkan duit seratus hengget utk perjalan selama 45 minit ye....


Tupai ni tersangat la cute tapi sayang kurang didikan....mencurik makanan je keje dia....kahkahkah...laju gila dia lari geram je akak tengok,kalau dapat tangkap akak nak babab tangan dia...hahaha...pastu gomol2 sampai lumat....ketap2 gigi akak tengok dia,geram sebab dia comelnyeeeeee


Hewan sume yg tido ye mase akak datang tu.....menci...rase nak hentak2 kaki kat situ...hahaha...ko tengok...ko tengok...singa ni tido tekangkang langsung tak menguit....harimau tido...beruang tido sampaikan buaya pon tido dik non yg dalam air pon hentam tido gak T_____T  dah kenapa diorng ni pemalas sangat ???  helleh!! yg cakap tu pon ape kurangnye??? kahkahkah....


Punyer pemalas sampai tahap tengok hewan dari dalam train je kiteorng ni...hahaha...tapi bukan kiteorng je malas tau...tu orng depan pon pemalas gak....hahaha...gajah je yg tak tido,sebab dia sebuk makan....


Ok yg ni ngeri skit,mase train ni benti kat kandang gorila,tetiba gorila betina ni nak lompat keluar kandang....nasib drebar tu jerit2 marah terus dia tak jadi lompat....tapi kalau tengok muka dia,seram nyeee garang kan main lagi, dia jeling je kiteorng yg dalam train ni...seriau je akak mase ni..cik boss pon takut gak mase tu tapi saje je buat2 cool....chitporahhh...macam la akak tak tau.Lepas turun train akak ronda2 tengok hewan yg dekat2 je pastu bawak minah tu pegi main taman mainan kejap.Walau pon banyak pokok tapi panas berdenting mase kat sini...patut la mamat poyo tu tanak ikut.dah penat melayan izara laju2 ajak cik boss keluar, tapi kiteorng tak terus balik sebab akak ajak cik boss singah little india kejap kenkonon nak tengok kain sari...sekali ntah mana datang serata alam punye kete dah jam gila2 kat situ...akak kensel je pegi situ..hancur harapan akak baru nak fefiling artis bollywood di syawal taun ni last2 nando dik non... T___T   mase nak balik tu lalu depan tesco tetiba akak teringat kedai baju first lady,laju2 suruh cik boss terjah situ pulak....alhamdulillah bab baju kurung sume dah selesai,nasib tergerak hati nak singah situ,cantik2 gak pilihan baju dan yg penting murah2 dik non...takpe nnti akak kasi tambah labuci bling2... harus la baju akak dgn kak long nnti kelihatan mahal gituu....nampak je baju kaler biru karen laju2 akak terkam...selesa pulak baju pilihan akak kain pon lembut je,akak suka sangat design dia,terus akak joget goyang montot dalam fitting room....kahkahkah


sampai sini jelah...jumpe dilain n3...
bobbyeeee...













4 comments:

  1. sabau kak..mati kang tupai tu... :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki...geram yan akak rase nak picit2 je dia...nasib tak dapat tangkap ^_^

      Delete
  2. ibubapa muda tu bukan pe ,diorang yg nak tengok hewan kat zoo tu ...baby 5 bulan tu apalah tau...dah besar Izara boleh lah.
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...btol gak ntah2 diaorng yg nak tengok hewan sangat jadi anak sebagai alasan je tu...hahaha....tahun depan bole bawak izara lagi tak bole pegi selalu tiket mahal sangat gayat kite kak....hahaha

      Delete