sila klik sini

Saturday, 21 March 2015

SELAMAT PENGANTIN BARU DARI PENGANTIN LAMA

Assalamualaikum sume.....


Esok sekolah dah buka balik,seminggu terasa sekejap jew.Cuti kali ni akak anak beranak tak pegi mana2 pon,duk rumah je makan tido makan tido...hikhikhik...hujung minggu ni balik kampong pontian sana nun, meraikan majlis perkahwinan adik sepupu cik boss.Kiteorang gerak dari melaka hari jumaat pukul 9 malam,tu pon sebab cik boss lambat bebenau balik dari ofis...hanggin akak lama nau menunggu dia,yelah hati tak sabo2 nak balik kampong hujung2 dia pulak balik lambat...padahal nak balik kampong cik boss tapi akak pulak yg over dik non...kahkahkah...sampai dalam pukul 11.30 malam,pastu kak long cakap mase kat lebuhraya tu dia rase seram jew...hati rase tak sedap, patut pon dia senyap sepanjang jalan akak pon pelik gak...tapi alhamdulullah sepanjang perjalanan tak ada ape2 yg pelik berlaku...sampai dengan selamat.Bila sampai tu sume dah siap terpasang dah,sedara mara pon dah ramai berkumpul,akak tolong tengok je pastu masuk rumah mak mentua dan tido...hahahaha....tara guna akak sepupu ko ni :p



Ni la pasangan pengantin baru tu....mima dan malik...selamat pengantin baru mima dan malik semoga berbahagia dunia akhirat......cantik pengantin kecik molek je orng nye bagai pinang diblender lumat....bersatu dan sebati bersama gitu....bahahaha :p :p :p

Ni bukan pengantin ye tapi dua beranak yg fefiling atas pelamin....akak tengok takde orang laju2 ajak kak long amik gambo...saje nak lepas gian duduk atas pelamin maklum la last akak duduk kat pelamin pon hampir 18 tahun yg lepas.....pastu akak ingat kan akak je fefiling sekali tetiba ada gak orng lain fefiling cam akak dik non...kikiki

Hai pah ko pon fefiling gak ke???  homel2 anak beranak ni baju sedondon siap tudung pon sedondon ko....kikiki...cantik tudung mana beli??? kahkahkah...biar la rahsia ek pah :p

Mase pengantin bersanding dengan potong kek ni akak takde sebab tengah tidokan si mak enon (izara)  kat umah mak mentua,ni pon cilok gambo dari adik ipor....hahaha...abis la kalau dia tahu ni.....dekat je rumah kawen ni belakang rumah mertua akak je tu yg senang nak ulang alik....pastu melepas tak dapat makan kek yg sedap tu  T_____T


Berdiri depan pintu siap2 jadi tollgate girl gitu...tapi pastu akak lari pegi belakang sebab malu...hahaha...akak memang tak biase buat camni,tu yg disaat akhir akak lari...kikiki...sian tengok pengantin buat muka seposen....alaaa yg ni suka2 je pon


Ingat kan bila dah lepas dengan tollgate girl pengantin dah bole masuk bersanding tapi nan ado ye sebab tollgate boy pulak amik turn....nampak tu abang baju kotak2 tengah tawar menawar dengan abang2 pengantin pompuan....tak dapek ye hulur dulu angpow pastu baru bole masuk bersanding katenyeee....

Menjamu selera sambil borak2 dengan sedaramara sebelah cik boss...syok kalau ada majlis kawen camni,mana2 sedara yg jarang jumpe tu kompom muncul punye....gossip2 sampai lebam...hahaha...mak mertua akak kan main lagi bergaya dengan baju dan tudung baru,nampak dia happy je semalam....



Nasib tema baju adalah hijau dan kuning,kebetulan akak ada baju kaler hijau koleksi 2 taun lepas,cuma tudung je akak terpakse beli baru sebab memang takde kaler ni....memula akak nak rembat je pakai tudung lama kaler itam tapi bila tengok diorang sume bersemangat  kan main lagi siap jahit baju baru dan pakat2 beli tudung gak...mana bole jadi akak pon laju2 pi beli tudung kuning ni kat pekan pontian...pestime akak pakai shawl dik non, tu pon beli yg instand kalau nak suh akak gulung2 sendiri memang tak la....ntah2 rupe nangka nnti akak buat sebab akak memang tak pandai nak pakai shawl....mahal gak selai rm30 tapi dah berkenan akak beli gak.....takpe la lagi pon raye nak dekat nnti bole pakai mase raya....


Baju hitam ni pon taun lepas punye koleksi...mase ni acara nikah sedang berlangsung,akak menyelit tepi pintu je sebab rumah penuh dah dengan tetamu....pastu nampak tak baby kecik comel tu? dia ingatkan akak ni mak dia siap dipeluknya kaki akak ni pastu bila nampak je muka akak terus mengelupur dia nak lari....hahaha




ok la sampai sini je nnti jumpe dilain n3 ye ....bobbyeeeee


2 comments: